Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Zdjęcia

Darkness111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Ostatnio znalazłem w szafce pare starych zdjęć i jako że mam nową drukarkę chciałem sprawdzić jak drukuje ona zdjęcia. Przeskanowałem je w rozdzielczości 2400 dpi, wykadrowałem i porobiłem pare innych dupereli. I problem jest wtedy gdy chce je drukować. Wkładam do drukarki papier fotograficzny, ustawiam go odpowiednio, zmieniam w ustawieniach drukowania wymiary arkusza (10x15 cm) i klikam drukuj. Wtedy drukarka pobiera papier i tylko go przepuszcza, nic nie drukuje. Próbowałem na zwykłym papierze i wszystko jest ok, drukuje tak jak powinno.

Teraz pomyślałem to ten temat chyba powinien się znajdować w dziale komputery. Jeżeli tak to przepraszam i proszę o przeniesienie :)

darkness3.png

Opublikowano

Model: HP 5510

Żeby uprzedzić różne pytania: drukarka nowa, tusze pełne, nie wyschnięte, podłączona przez WiFi, wszystkie inne obrazki drukuje normalnie na zwykłym papierze.

darkness3.png

Opublikowano

Ostatnio znalazłem w szafce pare starych zdjęć i jako że mam nową drukarkę chciałem sprawdzić jak drukuje ona zdjęcia. Przeskanowałem je w rozdzielczości 2400 dpi, wykadrowałem i porobiłem pare innych dupereli. I problem jest wtedy gdy chce je drukować. Wkładam do drukarki papier fotograficzny, ustawiam go odpowiednio, zmieniam w ustawieniach drukowania wymiary arkusza (10x15 cm) i klikam drukuj. Wtedy drukarka pobiera papier i tylko go przepuszcza, nic nie drukuje. Próbowałem na zwykłym papierze i wszystko jest ok, drukuje tak jak powinno.

Model: HP 5510

Żeby uprzedzić różne pytania: drukarka nowa, tusze pełne, nie wyschnięte, podłączona przez WiFi, wszystkie inne obrazki drukuje normalnie tylko nie te zdjęcia.

To zdecyduj się czy to wina papieru fotograficznego czy tych zdjęć.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

U mnie żeby drokować na takim papierze, muszę ustawić na drukarce rodzaj papieru. Sprawdź u siebie.. Jak nie na drukarce to w tym programie drukującym.

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

W ustawieniach zmieniłem rozmiar arkusza z A4 na 10x15 cm tak jak papier. Była też opcja wyboru jaki to papier, i w niej zaznaczyłem odpowiedni. Efekt był ten sam - drukarka tylko przepuściła papier.

PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEMATU. PROBLEM ROZWIĄZANY

darkness3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...