Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Kilka pytan od newbie - pliki serverowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

stawiam wlasny server hamachi - jestem na etapie wgrania plikow serverowych. Jako ze nigdy nie bawilem sie tym jedna rzecz mnie nurtuje. Widuje pliki gotowe przekraczajace 600mb oraz - przykladowo - 130mb zrobione przez Sherer&Mastick.

Patrzac na logike. Jezeli mam te 130mb pliki to musze wszystko sam dogrywac? Mapy, misje itp. ?

Dobrze mysle ? :)

edit:

jestem skacowany+ dlugo nie spalem wiec prosze o wyrozumialosc :D

Opublikowano

Te co mają 130 mb są to tylko pliki serverowe które wgrywasz na Swojego dedyka już z wgranym systemem FreeBsd.

A te co mają ok 600 mb są to pliki + FreeBsd

Pliki mają w Sobie już podstawowe questy i mapy

Opublikowano

Okej

Jeszcze jedna sprawa. Jezeli mam router nie postawie servera na hamachi czy tez przez karte microsoft lootback, zgadza sie?

Opublikowano

Okej

Jeszcze jedna sprawa. Jezeli mam router nie postawie servera na hamachi czy tez przez karte microsoft lootback, zgadza sie?

Postawisz serwer hamachi jak i najprawdopodobniej serwer No-Hamachi. To wszystko zależy czy masz Zew. IP. Chodzi tutaj o NO-Hamachi.

Z fartem dla dzieciaków na osiedlach,

bo nawet Ci z szarych blkoów mają Wielkie serca.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Pliki ~600MB to masz obraz wirtualny z gotowym system i plikach na nich. Jak chcesz sobie te 130MB wrzucić to uprzednio musisz przygotować pliki z systemem w np VirtualBox'ie, a to trochę jest roboty jest, jeszcze jak nic o tym nie wiesz to Ci to trochę zająć może. Na hamachi korzystaj od razu z gotowych plików z systemem bo na hamachi się nie da zassać porów. Jeśli chodzi znowu o no-hamachi to tutaj się kłania port forwarding co czasami jest dość utrudnione przez wiele czynników takich jak firewalle itp

Opublikowano

Jezeli chodzi o instalacje systemu czy tez portow/ bazy danych to z tym problemu nie mam. Jedyna moja przeszkoda jest moj kochany router poniewaz nie moge zalogowac sie na strone konfiguracji routera (192.168.1.1)

Po wpisaniu poprawnego loginu oraz passworda doslownie nic sie nie dzieje. Reset nie pomaga.

Ktos ma jakis pomysl dot. tego? Mam zablokowany port 22 dlatego nie moge polaczyc sie fpt z baza danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...