Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka Karte Graficzna Kupic?

swimmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec rok temu qmpel skladal mi kompa niestety z braku funduszy mam geforce 6200 Le (128 mb....) i mam pytanie jaka karte graficzna kupic (do 600 zł) zeby spokojnie grac w gothica III, nowego medal of honor? Prosze o pomoc :(. Reszta konfiguracji kompa: procesor: 5,6 ghz, 1 GB ramu,

Opublikowano

G3 nie będzie działało płynnie chyba że kupisz karte grafiki za jakieś 1200zł wzwyrz. :D Zbyt Buuugerska gra. :D

PS. Nie kupuj narazie GF 8600 GTS!!! Juz lepiej kup 8600GT. Wyjdzie o wiele taniej a niedużo wolniejsza (Pozdr dla fanów CDA mojej skarbnicy wiedzy i 3DMark :D, sam testowałem te k.graficzne na kafeji z 3DMarka.

Opublikowano

jaki masz procek ?? jaka firma amd ?? Gralem w gothica 3 na starym kompie 1 giga ramu PC radek 1300 256 mb i sie cial odrobine na srednich na nowym kompie AMD Athlon 64 X2 4800+, Radeon X1950 PRO 3 giga ramu i tez sie tnie nawet na srednich Pograj sboie w obliviona chodzi jak mazenie na tym starym sunie jak po masle na wyskokich w rozdzielczosci 1280 na 1024 pozdro

NADCIAGA LORD M.

Strach sie bac. :P

Opublikowano

no mam 2,6x2 procka pentium D. moja wiedza o komputerach nie jest az tak duza i nie kumam co to amd? "powiedz jaki masz slot pci czy agp i ile x ??" o co chodzi ?? Wie ze mam plyte glowna ASROCK 775Dual. gdzie to moge sprawdzic to wrzuce tutaj. W CDA pisza ze najlepiej kupic Radeon X1950 pro co o tym sadzicie?? :).

Opublikowano

Ja mam Radeon 9600 series 256mb ale niestety nie testowalem na niej gothica3 wiec nei wiem jak bedzie on tobie chodzil ;)

25631777ldd4.jpg

Opublikowano

Uważam że jeśli w CDA tak pisze to zrób tak. Jest to naprawde dobra gazeta, wszystkie upgardy poza jednym opoierałem się na CDA i wszystkie były wyjątkowo dobre oprócz mojego który też był dobry ale okazało się że nienajlepszy. ;]

Opublikowano

a czym ten Radeon X1950 pro (512 mb) bedzie chodzil na mojej plycie glownej? i wszystko bedzie dzialac dobrze? I czy da sie na takim sprzecie po zmianie tej karty pograc w obliviona i najnowsze gry?

Opublikowano

znalazlem cos takiego :ASRock 775Dual-VSTA

Oparta na chipsecie VIA PT880 PRO płyta ASRock 775Dual-VSTA skierowana jest przede wszystkim do tych klientów, którym portfele nie rozrywają kieszeni i jednocześnie chcących dokonać modernizacji komputerów etapowo. Konstrukcja ta, poza wsparciem procesorów Core 2 Duo, jako jedyna (na chwilę obecną) umożliwia korzystanie zarówno z kart graficznych PCI Express, jak i starszych AGP. To jednak nie wszystko. Na płycie znalazły się nie tylko sloty pod moduły pamięci DDR2, ale także pod starsze moduły DDR! To jedyny produkt w naszym teście obsługujący oba typy pamięci RAM.

A wiec czy bedzie na niej chodzic ten Radeon x1950 pro?

EDIT: # 1 x PCI Express Graphics slot

# 1 x AGP 8X slot

posiada wiec wydaje mi sie ze tak ale prosze o potwierdzenie :)

P.S. Krwawy skalpel czy chodzi o ta karte? http://allegro.pl/item249640027_geforce_79...1_ns_512mb.html

Opublikowano

Jest to naprawde dobra karta graficzna i narazie Cholernie wydajna. Chyba to dobre wyjście dla ciebie!!! A i ja bym jednak nie kupował tej płytky głównej. Dlaczego? Bo niewiadomo ile slotów pod moduły pamięci DDR2 a pozatym pamięci DDR2 są tańsze niż DDR 1!!!!!! A pozatym po co ci i AGP i PCI-E? :D Karte grafiki teraz tylko pod PCI-E się kupuje bo AGP x8 jest ok 2 razy wolniejsze :D

PS. Ale uwaga z tą kartą graficzną! Narazie nikt nie bierze na powarznie DX 10 bo nie ma gier, ale myślę że za ok. rok DX 10 będzie niezbędne. No ale narazie NIE OPŁACA SIĘ kupowac kart graficznych poniżej 1000zł, które kupujesz tylko po to aby współparcowały z DX 10... :D To moja opinia AMEN.

Opublikowano

Wygląda na to że wszystkie GF będą chodzić bez zarzutu no ale jest problem bo nie wiem czy Radeony. Ale Ge Force 7900 polecony przez Skalpela będzie działał ale UWAGA ok x3 wolniej bo złącze PCI-E działa z prędkością teorytyczną x16 a w praktyce ok. x4... Tak tam pisze no ale o to bym się nie martwił, bo jakby co to i tak będzie działać o nieeeebo lepiej od twojej obecnej. Popytaj się jeszcze kumpli bo ja nie expert ale myślę że płyta główna jest odpowiednia. ;)

PS. Ale nie wiem czy karty grafiki z seri 8XXX znaczy geforce czy takie będą działać. Ale i tak lepiej ci będzie z 7900. ;)

Opublikowano

Hmmm Radeon tak, jest wydajnejszy ale trzeba się popatrzeć także na płytę główną... Pozatym w niektórych grach GF lepiej się sprawują niż Radeciny :D

Opublikowano

no ok no to kupuje geforce teraz ostatnie pytanie ile kosztuje dokladnie?? na allegro jest koles co za 599 zl chce opylic uzywana czy to dobra cena? czy jednak lepiej kupic nowa na gwarancji?

EDIT: znalazlem cos o tej karcie i tam pisze ze jej wada jest to ze zajmuje 2 sloty o jakie sloty chodzi i czy nadal wejdzie ona do mojego kompa?

Opublikowano

A mam pytanie czy karta SAPPHIRE ATI RADEON X1950 PRO 512MB bedzie takze dzialala z ta plyta glowna i z zasilaczem: Maksymalna moc 400 W

Napięcie wejściowe 230 V. ?

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...