Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q][PS3]Problem z internetem w konsoli :/

DeDePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od tygodnia mam problem z internetem w moim Ps3. Konsole mam od czerwca i wszystko było ok, aż do teraz. Ps3 mam połączone przez Wi-Fi do routera [i internetu] od Netii. Od niedawna gdy ją włączam nie mogę zalogować się do PSN, a gdy włączam przeglądarkę wyskakuje błąd : "80130186". W opcjach mimo, że wszystko jest dobrze ustawione konsola nie może odnaleźć adresu IP. Gdy podłączyłem ją kablem do routera wszystko działało ok, bez problemów. Niestety stoi ona 2 pokoje od routera i nie mam możliwości puszczania kabla przez cały dom. Prosiłbym o jakieś rady jak można by było rozwiązać ten problem.

Opublikowano

Sprobuj restartnac swoja siec kiedys , tez tak mialem i pomoglo :)

Sory bez polskich znakow ale niu komputer i nie moge ich pisac -.-

Opublikowano

Wyłącz routera na kilka minut i włącz go ponownie, jeśli problem nie zniknie wpisz wszystko ręcznie (MAC, IP, itp)

ed: kolega wyżej mnie ubiegł ;)

819531478353821175209.gif

Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/topic/518491-tut-ps3-jak-podlaczyc-do-internetu-sieci/

W tym tucie powinieneś mieć wszystko ładnie opisane ;]

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

Czy router był zgłoszony dostawcy?

Może coś ktoś grzebał w ustawieniach i włączył coś w opcjach firewalla w routerze i coś blokuje dostęp, jak masz opcje sprawdź inne urządzenia w pokoju gdzie znajduje się konsola bo równie dobrze może nie łapać tam sygnału. Sprawdź też jakość sygnału i ping.

Gdzieś czytałem w grudniu że Netia Spot zaczyna blokować port 443, warto by to też sprawdzić. Może trzeba będzie je zmienić w przypadku jak router był zgłoszony dostawcy.

Sprawdź też przy teście rodzaj połączenia:

NAT 1 - bezpośrednie połączenie internetu do konsoli [modem-->konsola] (porty odblokowane)

NAT 2 - połączenie puszczone przez router, kabel albo wifi (porty odblokowane)

NAT 3 - zablokowane porty

Jeśli porty nie są zablokowane to zrób nową sieć w domu, jeśli to nic nie da to zadzwoń do swojego dostawcy z problemem, przed wykonaniem telefonu radzę się dowiedzieć jak wygląda sprawa posiadania routera gdyż niektórzy dostawcy internetu nakładają kary za niezgłoszone routery.

819531478353821175209.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

też mam taki sam problem i też kiedy podłączyłem kablem do konsoli wszytko ładnie działało a kiedy odłączyłem to wszystko przestało działać prosze o pomoc nie wiem też spróbuje ja koledzy z wyżej mówią prosze o szybkie odpowiedzi :)

zasilacz : 530 W
Karta Graf : MSI GeForce760 TF  2 GB
ram : 16
procesor :intel coreei5 3,2 ghz 4 rdzenie

Opublikowano

@norbiso565

Zaczynam podejrzewać, że to wina routera, wszystko inne sprawdzone i poprawnie działa. Masz może możliwość połączenia się z konsolą przez inny router?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...