Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno telefonu

Gość malutki688

Rekomendowane odpowiedzi

Gość malutki688
Opublikowano

Witam, chcialem kupic sobie z bratem telefony (okolo 750 zl za sztuke) telefony chcemy kupic uzywane i kupic 2 rozne zeby czasem sie wymieniac i popykac sobie na nich.

Chcialem kupic HD 2 i Galaxy S.

Co mozecie powiedziec o tych telefonach?

Bateria wiem ze do dupy ale to mi nie przeszkadza, jak jest z aplikacjami itd?Wiem ze na HD 2 mozna miec 2 systemy jednoczesnie.

Moje pytanie czy obosluguje on ttego androida na ktroym mozna wgrywac aplikacje i gry na karte a nie na pamiec telefonu.

Jak to jest z internetem w tych telefonach (mam wi-fi 6 mb ) czy strony laduja sie szybko i czy moge ogladac wszytkie filmiki w internecie?np na mega video.

Wiem ze w HD 2 byly afery z plytami glownymi ktore zostaly zle wyprodukowane fabrycznie.Jak zpobiec kupnie takiego telefonu.

Jak to jest z podkrecaniem procka w HD 2?podobno mozna podkrecic do 1,5 GHZ.Prosze was o opinie na temat tych telefonow lub doradzenie w innych modelach dlaczego je wybrac etc

Nie pisac o iphonach, gs2, galaxy note bo bd warnowal.

Jak wspomnialem cena okolo 750 zl, moze 800.

Gość malutki688
Opublikowano

kur... jak nie wiesz co i jak to nie pisz , proste i logiczne..... pyta, sie o wady i plusy a nie o to czy cizko stwierdzic jak zapodajesz jakis model to pisz dlaczego

pozwole sobie zacytowac uzytkownika z innego forum ktory odpislal w takim samym temacie, uzytkownik fellatroch

Szanowny kolego w kwestii Galaxy S nie pomogę gdyż w życiu nie miałem tego telefonu w dłoni. W sumie nigdy mnie nie interesował. Dlatego też nie będę pisał "nie kupuj tego g... weź to!".

Jedno jest pewne - oba telefony są w podobnych cenach, podobne możliwości posiadają i podobna sytuacja jest z custom romami.

Mam HD2 i co mogę o nim napisać, z pewnością, że moim zdaniem, dwa systemy naraz to naprawdę ciekawe rozwiązanie. Nigdy nie robiłem tego, nigdy nie zamierzam gdyż nie wyobrażam sobie w HD2 korzystać z WM. Na 6.5 bateria trzymała mi góra 19h, telefon miał tylko 998mhz, zablokowane pełno funkcji i nie przestawał grzać 49*C. Wiem, że można mieć Windę 7.5 Mango, ale kombinacje z uruchomieniem Marcetplace są takie, że mi się odechciewa...

Aby odpalić andka z karty musisz uprzednio zrobić partycję, to ile zainwestujesz w nią będzie się przekładać na ilość miejsca na aplikacje.

Andek z karty lubi słabo chodzić jeśli ma się kartę o klasie mniejszej niż 6-ta, ale i to ciężko. Podobno, z zaznaczeniem że podobno, klasa 10 także nie zapewnia wydajności Androida z pamięci NAND (telefonu), ale ja się g... nie znam bo jak napisałem wcześniej - nie gustuję w tej kombinacji.

Za to w kwestii NAND'a jak najbardziej mogę napisać co i jak.

Na Androidzie bateria znacznie dłużej wytrzymuje. Mi w stanie spoczynku wytrzymuje 47h. Aktywnie korzystając, zależy jak bardzo aktywnie, góra dzień i to niecały. Ale wszystko zależy od romu i tego jak aktywnie korzystasz.

Aplikacje instalujesz i na telefon jak i na kartę pamięci. Żaden to problem. Z resztą pamięć w telefonie służy głównie temu bo Android zapisuje zdjęcia, filmy, nagrania z dyktafonu tylko na karcie, a nie jak w przypadku Symbiana - telefonie.

Co do internetu, ekran 4,3" to moim zdaniem wystarczający ekran do przeglądania internetu. Telefon ma wifi i to w standardzie N co na Windzie było zablokowane. Gdzieś przeczytałem że 4,3" do czytania książek i neta jest za mały bo "nie da się odróżniać liter od siebie i trzeba ciągle przewijać w górę i w dół". Nieprawda, bardzo wygodny wyświetlacz. Przeczytałem multum książek i ciągle siedzę na necie. Flash Player 11 działa więc YT czy inne flashowe rzeczy śmigają bez jakichś problemów.

Co do płyt głównych, może jakaś początkowa partia bo ja do tej pory nigdzie nie słyszałem i nie czytałem o takich problemach. Te zaś są z przyciskami, niektórym lubią się wytrzeć styki. Ale to rzadkość.

Kręcenie procka... Ciekawy temat, bo ostatnimi czasy gdy czytałem na forum XDA o jednym z romów do HD2 niejakiego Dorimanxa ktoś w temacie doszedł do wniosku, iż procesor HD2 w standardzie powinien być taktowany 1,2ghz a nie jak w każdym romie w podstawie 998mhz. Jakieś tam nawet solidne argumenty podawał, ale nie pamiętam jakie.

"Podobno" piszesz 1,5ghz. Ja mam 1,61 ghz a widziałem kernele dające możliwość 1,8ghz ale bał bym się tak podkręcić icon_smile.gif

W każdym razie podręcono w Andku GPU z 322mhz do 344 (albo inaczej, w każdym razie oscyluje wokół tych wartości)

Co do romów, tego jest od cholery i jeszcze trochę icon_smile.gif Wciąż znajdują się nowi kucharze chcący gotować na naszych HD2. Nie powiem, są romy tak dopieszczone że szok ale nowe także dobrze zostają wykonane. W każdym razie wsparcie od strony kucharzy masz iconbiggrinx.gif

Moim zdaniem telefon świetny, choć premierę miał w 2009. Ma juz swoje lata co widać w grach - powoli nie daje rady. Posiada Adreno 200 co nie jest na chwilę obecną bardo wydajnym GPU, ale jeszcze daje radę iconbiggrinx.gif Tylko GTA3 mi cięło póki co tak abym musiał sobie odmówić gry. Choć są maniacy, którzy odpalają płynnie ale z taką utratą grafiki że ja wolę jednak odmówić...

Kup co chcesz, ale najpierw niech ktoś coś o Galaxy napisze icon_smile.gif

Licze na podobne odpowiedzi:P nie musicie pisac ksiazek ale prosze przedstawiac plsuy telefonow

Opublikowano

Wiem że ten modle co teraz podam to nie jest żaden cud techniki ale polecam Samsung Galaxy Mini ... Ma swoje + i - .... Największy + że jest tani ja zapłąciłem za nowy 350 zł a naprawde mam go już 1 rok i się bardzo cieszę ... Polecam

. .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...