Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zhackowana baza danych iSRO?

pontius234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś trochę poczytałem na stronie JM i na rev6. Zaniepokoiły mnie ilości zhackowanych postaci w przeciągu ostatniego miesiąca. Na rev6 znalazłem temat, który napisał moderator. Umieścił w nim notkę, że prawdopodobnie baza danych Isro została zhackowana. Link do tematu. Czy możecie coś dodać do tego tematu? Jeśli ktoś został okradziony w przeciągu ostatnich 3,4 tygodni, niech też się wypowie jakich programów używał, botów do sro i tak dalej. Jeśli jednak jest to ściema, to proszę o usunięcie tematu. Mnie osobiście jeszcze nic takiego się nie przydażyło. Zapomniałem dodać, że niby na stronie facebooka silkroada, została zamieszczona notka o tym, że prawdopodobnie tak się stało. Zatem proszę się wypowiadać.

@valenar: szczerze mówiąc nie mam pojecia. Chodzi tu o to, że osoby 3cie mają dostęp do bazy danych Isro, przez co rzekomo hackowane są chary. Nie mam pojęcia jak to ma się do prawdy, ale na rev6 ta notka mnie zaniepokoiła. Na facebooku jeszcze silkroad napisał o tym, to już w ogóle mnie zdziwiło..

@EDIT2: Poczytajcie jeszcze na forum JM, tam też sporo tematów odnośnie hacków jest.

Opublikowano

MOŻE to spowodowane tym, że pliczki sro podobno już są (cherno z epvp ma ?). Tak jak vsro i ksro

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Jak wyciekną pliki Isro to będzie istna masakra. Jeśli to prawda, to Isro już padnie totalnie. Oby tak nie było. Ciekawe kto się im wbił do bazy xD

Ja to widzę inaczej. Rollback sprzed miesiąca, co będzie deczko przerąbane, do tego dadzą rekompensatę w postaci "exp eventu".

Opublikowano

jeżeli faktycznie hakneli im DB no to raczej zrobią rollbacka i dadzą event / oby tylko nie okazało się ze baze sro-r też hakneli bo to w koncu jest silkroad na którym da się grać.

Opublikowano

Chodzi o to, że słyszałem jakoby cherno (epvp) miał owe pliki Isro. Raczej chodzi mi tutaj o działające full 12DG itd.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Weźcie mnie nie osłabiajcie, że pliki Isro wyciekły bo się wnerwie... swoją drogą wczoraj na Rome widziałem jednego globala, że jakiegoś gościa po inspekcji hakneli.

Opublikowano

Ja to widzę inaczej. Rollback sprzed miesiąca, co będzie deczko przerąbane, do tego dadzą rekompensatę w postaci "exp eventu".

Haha, no to na Isro będzie grało 50 turków, a reszta pójdzie na privy ...

Chodzi o to, że słyszałem jakoby cherno (epvp) miał owe pliki Isro. Raczej chodzi mi tutaj o działające full 12DG itd.

... na privy z plików Isro z full 12DG xD

Opublikowano

Jak dobrze, że przestałem grać na isro hohoho już dobry czas temu ;) Jeżeli to prawda to Joy będzie miał trochę zabawy ;)

BTW i tak mimo tego niektórzy pozostaną na isro, to jest jednak global, ale jeżeli to prawda z plikami to hahahahahahaahahahaah <lol2>

Pamiętam jak grałem na isro za czasów gap 80 i mówiłem sobie "kiedy będą serwery z expem x999" ;) Wreszcie się doczekałem i to aż nadto :D

Opublikowano

hahahahahhahahahahhahahaha xD Nie wierze, że zownili joy'a :D Teraz rolluś ? Albo ktoś ma 95080344545345 Gold :D

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Jeśli faktycznie dochodzi do takich sytuacji to Joymax będzię musiał coś w końcu zrobić,inaczej wiele graczy straci czas i pieniądze włożonę w gre.

random.jpg

Opublikowano

Straci ? Nahapali się już dość... Myślę, że powinni wreszcie skończyć tą maskaradę i wprowadzić ZMIANY inaczej będzie jak na elitesro -> Były tłumy teraz 1k osób tak samo na isro odejdą boterzy (każdy ma tam po 30 kont) odejdą firmy GF (200 kont) i serwery bd mieć po 500 botów online. Odejdą potem wszyscy i zostaną puste serwery... widać póki kasa leci im to mają wszystko w dupie i chyba chcą teraz wyssać wszystko z ludzi by potem po prostu zamknąć serwery.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Albo jest inna opcja, choć wydaje mi się troszkę głupia. JM sam to robi, żeby zabić ISRO. Nie oszukujmy się, Isro już nie przynosi tyle pieniędzy, co kiedyś.

Opublikowano

Osobiście uważam, że koniec isro nastąpił wtedy, gdy dali przymusową weryfikację email ( hack masy kont, sprzedaż kont i gold stała się nieopłacalna ). Ceny wtedy pospadały o połowę... i nawet to bocenie przestało mieć sens.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Niech najlepiej sprzedają prawa do Silkroada.

może blizzard by przejął <haha>

Silkroad jest tak archaiczną grą że przejęcie jej przez jakąś inna kooorporacje niczego by nie zmieniło gdyż to w tej grze nie da się już nic zmienić na lepsze oprócz zwiększania rate exp.

Pozatym sam model gry bazuje tylko na tłuczeniu mobów a to w dzisiejszych czasach nie przyciąga już graczy.

Opublikowano

Da się z silkiem zrobić trochę - nie przesadzaj. Po prostu wszelkie drastyczne zmiany dla boterów - spadek graczy zmiany dla legali - spadek graczy nie da się nic zrobic >.>

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Sprawdzcie sobie na rev6. Highest + in weapon i ogółem. Server Helios. Wszyscy +12 mają ;D

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Chlopie JM dal event 30% wiecej szansy ze wbijesz plus i kazdy wbijal sobie +12 kazdy je ma malo kto nie skorzystal z okazji

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber (BIMBER) stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz tak jak ja do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój profil xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...