Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Bardzo mało fps. Co z tym zrobić?

marcino3344

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobnie jak w temacie. Mam dość dobry komputer (laptop), a jednak męczy mnie wielki niedobór fps. Ilość moich fps'ów może wywołać zawał - od 2 do max 8 fps'ów. Mam wersje 0.7.0

Parametry mojego komputera :

- system Vista

- firma kompa Lenovo

- Procesor Intel® Pentium® Dual CPU T3400 @ 2.16GHz, 2166 MHz, Rdzenie: 2, Procesory logiczne: 2

- RAM 3GB

Co robić? Jak dajecie jakieś nazwy plików to prosiłbym o linki.

Nagradzam plusami lub minusami (zależy kto co zbiera)

Pozdro. Liczę na szybkie i dobre odpowiedzi.

Opublikowano

Crisp ja mam wersje 0.7.0 a ty mi podajesz na 0.6.5

Elvenmage napisał

a majstrowałeś już w ustawieniach? Czasem wystarczy tylko obniżyć "jakość" gry na rzecz szybkości.

Mam wszystko na najniższych detalach a fps'y takie same.

Opublikowano

Jaka grafika?

Nie podałeś najważniejszego!

To może bardzo pomóc.

http://depositfiles.com/files/qutzsod6v

SKAN:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=d1fd78ae17bd13b9a365d5c2227d6aa8206a3ae7879e4f5c26bee31226312a02-1325078892

imetin_logo.png

Opublikowano

Haahah, na tej karcie zasilanej chomikiem nie pójdzie ci W.o.T. większość gier jest programowana pod Nvidia/AMD i na dodatek większość gier pluje się z odpalaniem gier na karcie od intela.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Tego laptopa to tylko na allegro i koniec. Karta intela to najgorszy złom, ciesz się jeżeli Tibia na low detalach ci pójdzie lub Metin :D

Spróbuj wgrać nowsze stery.

Opublikowano

Zgadzam się grafika do tej gry jest beznadziejna.

Spróbuj wgrać tekstury o niższej rozdzielczości, zmniejszyć rozdzielczość gry. Włącz tryb 16bitowego koloru. Priorytet gry popróbuj ustawić albo na wysoki albo niski, różnie to działa. Koligację na 1 procek.

Ale moim zdaniem jeśli ci ten Wot Tweaker nie pomógł to ciężko widzę twoją grę w WoT.

Rozwiązaniem może być gra artylerią, tam na widoku artyleryjskim jest o wiele więcej FPS.

imetin_logo.png

Opublikowano

Tak jak wspomnieli przedmówcy z tej grafiki wiele więcej nie wyciągniesz. Jeśli żadna z wyżej wymienionych metod nie działa nic nie pomoże. WoT ma swoje humory, u mnie na grafice 1Gb potrafi z ~70fps spaść bez powodu do np. 20.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...