Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Problem z przeglądarką ! proszę o pomoc !

michalcross

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam!

Mam problem z przeglądarką a dokładnie trudno powiedzieć bo chyba nie jest to wina przeglądarki , to tak moją oficjalną przeglądarką jest google chrome , gdy włączam google.pl i wpisuje cos tam klikam na pierwsze i pokazuje że wczytuje strone 95p.com :/ i ją wczytuje :/ tak mam z wszystkim co wyszukuje w google obojętnie co wpisze i klikne zawsze ta strona mi się wczytuje .

Jak coś też próbowałem działać na własną rękę i usunąłem pliki cookies i wszystko wyczyściłem z przeglądarki nadal to samo :/ PROSZĘ O POMOC bo już nie wiem co to może być .

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Pewnie jakiś dodatek masz doinstalowany do programu, sprawdź sobie

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ktosik - usunąłem wszystkie pliki do przeglądarki cookies, wtyczki a nawet Reinstalowałem nawet zainstalowałem jeszcze dwie Firefox i opere to samo i je też zreinstalowałem i to samo jest .

Opublikowano

Mi się wydaje że musisz pogrzebać w opcjach na górze (w przypadku Opery i Firefoxa jest taki pasek na górze) nie wiem jak w Chrome. Kiedyś miałem podobny problem.

83e6a56c3c295.png

Opublikowano

jeszcze po patrze ale wątpię bo już kombinowałem więc proszę dalsze propozycje co mogę zrobić żeby normalnie mi działały przeglądarki .

Opublikowano

możesz dokładnie :) czyli to wina jakiegoś wirusa ? czy jest jakieś inne wyjście niż format?

Opublikowano

Mam dokładnie to samo... Reinstalowałem wszystkie przeglądarki... i nic. Ściągnąłem nową i.... nic!? To chyba jakiś wredny wirus. Spróbuj wejść w panel sterowania a następnie odinstaluj kilka zbędnych programów, ja tak zrobiłem ale chyba niewystarczająco dobrze (strasznie tego dużo a po za tym nie wiem co jest sterownikiem a co nie) Jeśli to nie pomoże zostaje format dysku....

Opublikowano

hmmm a zna ktoś dobry program do usuwania wirusów nie ( anty wirus ) ?

Opublikowano

Też miałem ten problem. Tu jest kilka możliwych sposobów http://au.answers.ya...27043748AAX5mm1

Mi pomogło ściągnięcie tego https://secure.sopho.../sar_15_sfx.exe Z listy wybrałem te o dziwnych nazwach i jakoś pomogło.

ps sprawdź swojego antywirusa , mi coś się z nim stało i musiałem usunąć

POPRAWKA To co napisałem rozwiązuje tylko problem z wczytywaniem stron

To chyba jest trojan Win32/Sirefef.P W google znalazłem kilka propozycji jak sie go pozbyć, narazie bez efektów

Opublikowano

znalazłem właśnie ten link xD ale dziś znów chciałem w nią wejść ale nie mogłem bo ten wirus dokazywał :/ .

Opublikowano

znalazłem właśnie ten link xD ale dziś znów chciałem w nią wejść ale nie mogłem bo ten wirus dokazywał :/ .

o teraz to mi nawet programy nie działają :/

Opublikowano

Kurwww pobrałem anty wira po zainstalowaniu włączam działa przez 3s i się wyłącza , później odinstalowałem dokładnie uruchomiłem system ponownie zainstalowałem inny anty wirus i to samo :/ nie wiem co się dzieje .

Opublikowano

Udało mi się! Naprawiłem ten problem! Oczywiście za chwile Wam to przedstawie.

Więc tak ,wszedłem na stronę http://deletemalware.blogspot.com/2010/02/remove-google-redirect-virus.html i nic z tych punktów nie działało dopiero poczytałem w komentarzach poniżej i znalazłem podpowiedź ,aby ściągnąć program Combofix zrobiłem tak i zainstalowałem go. Pokazało mi się okienko więc cierpliwie czekałem doszło do 50 etapu i zaczęło usuwać niektóre pliki "zakażone" czekałem dalej. Gdy już nastąpiło usunięcie komputer uruchomił się ponownie i pokazało mi logi czyli wyniki tego skanowania. Na początku się przestraszyłem ,bo nic nie mogłem włączyć uruchomiłem ręcznie ponownie komputer i BACH problem rozwiązany!

Opublikowano

Ten sposób działa thx MassKnight temat można zamknąć !

Opublikowano

Jak wyżej jest to zaawansowany wirus szeroko opisywany na anglojęzycznych stronach NAJLEPSZYM i NAJSZYBSZYM sposobem jest oczywiście format ponieważ wirus infekuje podstawowe pliki systemu win32 i staje się praktycznie niemożliwy do usunięcia możliwe że uda sie go usunąć programem typu SDFix / combofix ale to jest tylko połowiczny sposób żeby uniknąć tego typu nieprzyjemności NALEŻY KOŻYSTAĆ Z porządnych antywirusów g-data , f-security , norton internet security , nod32 .,a nie jakieś buble typu avast !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...