Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win 7 I Nie Tylko :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.no wiec tak moj problem dotyczy win 7.chcialbym go sobie zainstalowac bo slyszalem ze jest dobry (lepszy od Xp)no ale nie wiem czy bedzie mi chodzil.z tego co mo mowili vista nie pojdzie isie pytam czy win 7 pojdzie na takim zlomie jak mam ja :

Pentium IV 1616 MHZ

Ram 512 MB

Karta Graficzna Nvidia GeForce 2 MX 100/200 32 MB

Plyta Gigabyte (jakas tam :D)

z gory thx...za kazda odop.wnoszaca cos do tematu dam PIĄTAKA * :D

Opublikowano

Ruszy, ale wywal te 25zł na 1gb ramu więcej. I jak ci nie szkoda w takie pudło inwestować to jeszcze karte taką do 50zł, co by aero było. Bez tego też ruszy ale raczej nie warto. System duuużo lepszy od XP. Mam na dwóch kompach.

My minions mwaahahahaha :>

Opublikowano

no moglbym zainwestowac ale nie teraz...a co do tego aero to michodzilo na xp-ku bo mam motyw z siodemki ^^...a ram mial mi brat skolowac ale cos sie nie odzywa ;(

Opublikowano

Ruszyć, ruszy ale zbyt se na nim nie popracujesz. Z takim sprzętem polecam zainstalować Win7 Starter.

Pozdro

90921442.png
Opublikowano

Obiachrany ze wszystkiego z jakimiś tam ograniczeniami. Nie słuchaj go :P Zasysaj normalnego windowsa 7 build 7264 (sprawdzony przeze mnie) 32bit (x86). Chcesz to pm ci dam link. A grafe już szukam. Napisz model płyty głownej bo nie wiem jakie masz złącze na grafe.

Opublikowano

Ja osobiscie mialem 7 zainstalowanego na kompie:

Pentium D 805 2x2,66GHz, geforce 6200 256MB, 1,5GB ram i musze Ci powiedzieć, że chodził dość wolno. A co za tym idzie zostań przy Xp, dla samego aero nie opłaca się chyba że lubisz strasznie wolną pracę. :D

368216.png

Opublikowano

Za słaby sprzęcik :( Grafik strasznie uboga. Na 90% AGP. Pewnie nawet bez PixelShadera :( 1 gb ramu kup sobie w dwóch kostkach po 512 :) Może drozej ale wydajniej ;) Grafike ? Hm zależy co bedziesz robił na kompie z tym WIN :) Powiedz jeszcze ile cache ma procek ?

A teraz tak troszke offtop

Zastanawiam się właśnie nad pobraniem 7-meczki. Ktoś może polecić STABILNĄ wersje ? Kolega Quazu już jedną zaproponował :) Moze macie jakieś alternatywki ? ;)

Jeżeli to nie problem prosze o PW bo nie chce żeby były offtopy przez ten post ;)

f.png

Opublikowano

mi nie chodzi o samego aero tylko lsyszalem ze jest stabilny szybki no i wogole fajny ;)..a co do plytki to zaraz lookne i dam edita ;]

@edit : Gigabyte GA-8IRX

@edit 2 : o co z tym cachem chodzi ? xD

Opublikowano

Kurwa, Quazu, win starter nie ma żadnych ograniczeń. Jest to po prostu win7, bez niektórych funkcji, które i tak by mu nie poszły.

90921442.png
Opublikowano

"kesz" to pamięć podręczna procesora.

Obstawiam na 256 / 512 kb :)

Czyli złącze AGP pod MX-a. Polecam Radka 9600 XT :)

Sam mam (tez płyta z AGP) i śmiga pięknie. Do tego 768 RAM-u i procek niestety Celeron 1.7 (128 kb). Jedyne co chce w nim zmienić to procek na jakiegoś Intela 4 + 215 RAMu :)

EDIT. Przecież ja też miałem GF z serii MX ;d Pamiętam jak człowiek rwał włosy z głowy bo karta nie miała Shadera ;D

f.png

Opublikowano
Kurwa, Quazu, win starter nie ma żadnych ograniczeń. Jest to po prostu win7, bez niektórych funkcji, które i tak by mu nie poszły.

Omg, kto to używa i potwierdzi że jest dobre? Aktywatory do tego widziałeś? Masz to? Nie odwalaj jaj to jest system, ma być sprawdzone i działać. Wszystko mu ruszy bo ram dostanie a grafe sobie kupi.

Karty na agp:

To jest ukryta treść, proszę

od nvidia

To jest ukryta treść, proszę

od ati

Opublikowano

Hah ale wy noobki jestescie ja jade na Win 7 na slabszym kompie (to jest moj 2 xD ) , wiele od niego smiga jak oszalaly

A i pamietaj jak juz podejmiesz sie jego instalacji pamietaj ze sa z nim problemy tzn Microsoft oczywiscie nie zalatal bledów i "Masz babo placek" niestety po pownym czasie zaczyna sie zawieszac .... poprostu musisz zresetowac kompa ,ni z tego ni z owego niema okreslonego czasu , no jakby to bylo gdyby Microsoft nie wypuscil jakiegos Win na rynek bez bledow ....

A duuuuuży plus tego Wina jest to ze szybko pracuje jak wylaczysz jeszcze zbedne procesy itd to zapierdziela nieziemsko :)

Pozdrawiam

ichigonapisblb.png

Opublikowano

2 xp up dzieki za te karty jak jakas kaska wpadnie to sie zainteresuje bo w tej chwili mam inne wydatki -.-...a co do WINDOWS'a to sciagne pierw tego startera i zobacze jak dziala jak mi sie nie spodoba to pojde do kolego po normalnego bo ma :D...dzieki wam za odp juz elca piateczki :)

Edit: a co do tego CACHE to mam 258 kb :)