Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Master Yi - jaki build?

f@lkom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie ad lepszy...

A teraz opisze jakie mają plusy i minusy...

AP:

+Mocny heal

+W sumie tak myślę, że taka postać bardzo łatwo ma w jungle ;P

-Bardzo słaby dmg...

-1 skill atakujący -.-

Ta postać nie jest zrobiona pod AP dotrze to do was w końcu?

AD:

+Kryty na moich runach, buildzie i przedmiotach osiągają 600-800dmg...

+Life steal oraz duże obrażenia i speed attack gwarantują nam bardzo dobrą odnowę HP...

+Ludzi boją się tej postaci... (w późniejszej fazie gry uciekają, bo postać potrafi zabić gracza w 2-3sec)

+Łatwo się feeduje i szybko wybija moby, co daje nam dużą przewagę!

+Szybko niszczy turrety

+Potrafi Atakować turret bez mobów :P

+Szybko przemieszcza się po mapie

+Łatwo nim uciekać.

+Postać łatwa do ogarnięcia.

-Postacie dające stuna psują nam szyki ;/

-Veigar z odpowiednim refleksem i eq potrafi zabić YI na combo :/ (Klatka > Pocisk spadający z góry > Zwykła kulka > Kulka ulti)

Ta postać jest stworzona pod ad !!! Jak widzę że ktoś YI robi pod ap, to od razu zgłaszam jako słabego gracza -.-

2w4gxes.jpg

Opublikowano

jeśli jakaś postać ma skill pod ap to można ją robić pod ap :D

są wyjątki jak np pułapka caitylin ale w sumie jakby ktoś chciał :P

dlatego jeśli postać ma wszystkie skille ap jak master to na pewno jest sens ją robić pod ap , ja nie twierdze że jest lepszy ale na pewno nie gorszy

NJxbd4x.png

Opublikowano

Szkoda że jego heal może przerwać stun, taunt, fear.

Szkoda ze zanim ktos ci tego stuna da to juz sie wyleczysz za 1k, i nie bedziesz focusowany przez jakies 2 sec po zakonczeniu. Ap Yi jest dla TEAMU PRZYDATNY, LoL to gra druzynowa, AD Yi, pada pierwszy bo bije duze kryty, co nie zmienia faktu, ze ja z moim buildem finalnie bije po 200 Ap yi... Do tego jestem jebanym tankiem, team beze mnie przegrywa tfy, bo kto ma po 3k heal ++300 resistow i nuke po 800++

Rownie dobrze ja moge sfocusowac ap yi jakiegos ad carry.

Pierdolicie jakies randomy co pewnie 30 nie maja, ze AD Yi ma kryty po 600, spoko kurwa, moja AD Soraka ma kryty po 800 na final buildzie, i team placze ze jestem useless bo moje skille sa do dupy, a ja szybko padam bo na mnie focus leci, wbijcie 30 zobaczcie co to teamwork, bez ktorego sie nie obejdzie, potem piszczie, kurwa mam wrazenie ze ja z takimi ludzmi gram co 2 mecz, nie dziwie sie dlaczego mam w chuj przegranych.

Nie robienie Yi pod AP to jak robienie GP pod AP, jestes useless, wszyscy spierdola przed twoim ulti, do tego jeszcze zginiesz najszybciej, moze kogos tam zabijesz, bo ulti bedzie siekac monster dmg, ale co?

167161466687770313241.png

Opublikowano

Master pod AD potrafi wybić cały team bo ulti i inne skille mu się odnawiają po zabójstwie znawco -.-

Chyba tylko Ulti, bo nic nie wiadomo mi o tym, żeby przy killu znikał CD z q,w,e ;o

Gold Member

nvm

Opublikowano

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/yi-the-master-of-disaster-76154

Może to ? Sam tego używam i koksze ;D

giphy.gif

Opublikowano

Chyba tylko Ulti, bo nic nie wiadomo mi o tym, żeby przy killu znikał CD z q,w,e ;o

Znikaja cd wszystkich skilli

Master pod AD potrafi wybić cały team bo ulti i inne skille mu się odnawiają po zabójstwie znawco -.-

-.- znaffca, idz ogarnij sie, polecam poczytac kilka ksiazek, pocwiczyc myslenie (skup sie na danym przedmiocie myslac TYLKO o nim przez minute), pocwicz czytanie ze zrozumieniem, dopiero napisz tepaku.

Ad yi nie wybije calego teamu, chyba ze Team jest na twoim poziomie myslowym, czyli focus leci na tanka, ad yi niech sobie bije. Focus na yi, 2 sec i go nie ma, nie zabije nawet ad carry.

Opublikowano

no to lecisz pod ad, crit, life steal i speed takie tam duperele jak IE blood ;p standard

Gdyby kazdy gracz lol korzystal z twoich rad to bylbym najlepszym graczem tej gry :)

Yi Build :

Noob : Warmog atma frozen mallet

Pro : 1. Latarnia/GhostBlade

2.infinity Edge

3.Phantom Dancer

4.Blood Thirster

5.Mozna zlozyc Guardians Angel

GunzAlex.png
Opublikowano

@ up

Prooosze Cie, to juz wczesniejsze buildy pod nakurwiatora rozkurwiatora 0 szans na przezycie byly lepsze

twoj odejmuje duzo dmg, a survi nadal znikome, guarian to qpa jak masz pasc, to zginiesz i on tego nie zmieni w wiekszosci przypadkow.

• 3 lata później...
Opublikowano

Nie umiecie k***a jego mać pisać po naszemu czyli po polsku ???    Gram w LoL- a od niedawna chce poczytać jakieś poradniki podszkolić się to ni c**ja nie da się bo wszędzie jakieś lamy piszą ad ac ap kt tyryryryr...... c**j wie o co chodzi.. nie uświadczysz polskich nazw przedmiotów i zaklęć.... a zazwyczaj ktoś robi poradnik dla początkujących uważając że każdy zaczyna gre na 30 lvlu... ad ay mi jungler zajyebiście dobrze wiedzieć ja polecam taki build aj gk ut bi yf ghj troche crii kiti mazi pazi i jesteś nie do zdarcia....

Ufffff ulżyło mi !!!!     "Polacy nie gęsi i swój język mają"   

Opublikowano

Nie umiecie k***a jego mać pisać po naszemu czyli po polsku ???    Gram w LoL- a od niedawna chce poczytać jakieś poradniki podszkolić się to ni c**ja nie da się bo wszędzie jakieś lamy piszą ad ac ap kt tyryryryr...... c**j wie o co chodzi.. nie uświadczysz polskich nazw przedmiotów i zaklęć.... a zazwyczaj ktoś robi poradnik dla początkujących uważając że każdy zaczyna gre na 30 lvlu... ad ay mi jungler zajyebiście dobrze wiedzieć ja polecam taki build aj gk ut bi yf ghj troche crii kiti mazi pazi i jesteś nie do zdarcia....

Ufffff ulżyło mi !!!!     "Polacy nie gęsi i swój język mają"   

Ale wiesz, że ten temat jest z 2011 roku? Nic tu przydatnego nie znajdziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...