Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dziwne Bledy albo nie wiem .

RuSs3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ema .

Mialem Windowsa Vistę sp1 Ultimate zrobiłem format bo miałem dużo wirusów zainstalowałem tego samego Windowsa i mój problem polega na tym : Odpalam Gre Metin2 lub Crossfire myszka się zacina jak jasny Skurwi-syn i blokuje się laptop pomyślałem ze to może być wina temperatury no ok wziolem laptopa aby wyczyścić wyczyściłem sprężarka i jest czysty nowy system grałem z 8h w ciągu 2 dni i dzisiaj własnie przed chwila to samo wróciło sprawdziłem tęmp. Procka i jest 46ºC czyli normalna chyba ze się mylę .. wiec jaki jeszcze może być problem ? dodam ze jak się zatnie laptop to dysk nie pracuje moim zdaniem jest coś zwalone z ramem albo Dyskiem ( Dysk kupiłem 500GB 10 Września ) .

Opublikowano

Podłączałeś inną myszkę??

mi też się cięła myszka kiedyś ale przeskanowałem kompa antywirusem i już się nie zacinała

to nie wina myszki to wina cos ze sprzetem mysze dotykowa mam Wylaczona bo jest specjalny przycisk i mam podlaczona do USB ale nie na tym polega problem teraz sprzet dobrze dziala ale jak wlacze jakas gre zatnie sie i The End .. nie raz nawet nie chce sie wlaczyc Windows

Opublikowano

Prosze Daje SS Mojego Sprzetu dodam ze przed chwila znowu to sie stalo i Laptop z 4x ponowie sie uruchamial SAM -.-

beztytuusts.jpg

To raczej wina systemu i podzespolow. Podaj model laptopa, bo moze vista dla niego to za duzo.

Chyba nie laptop pasi do Visty .

@edit Wyjebalem 1 kosc ramu ( 2gb ) to samo sie stalo nie raz jest takie cos ze zamkne klape od laptopa wtedy laptop Sleepa i dziala normalnie .. smieszne .

Opublikowano

a nie zrypało się coś podczas instalowania systemu ???

może by warto w ostateczności jeszcze raz

wlasnie nie bo byl jakis blad podczas kopiowania pliku wiec wyjolem plyte wyczyscilem i od nowa zrobilem formata jak raz chcialem robic formata to nawet kopiowanie plikow sie zje balo bo laptop sie zamulil

Opublikowano
Opublikowano

czytałem gdzieś że kurz w procesorze może zwalniać kompa nie wiem ile w tym prawdy jest może warto tam przedmuchać to może lepiej będzie śmigać

Weteran
Opublikowano

Mój kolega miał podobny problem, grał i zacinało mu myszkę, miał coś zrypane z kartą graficzna.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

czytałem gdzieś że kurz w procesorze może zwalniać kompa nie wiem ile w tym prawdy jest może warto tam przedmuchać to może lepiej będzie śmigać

Pisalem ze Procesor byl caly czysczony Sprezarka .. :) ale prawda jest jak masz zapchany procek wolniej dziala ;>

Mój kolega miał podobny problem, grał i zacinało mu myszkę, miał coś zrypane z kartą graficzna.

tylko ze ja mam Laptopa a karta graficzna Zintegrowana co znaczy ze mam wbudowana w Plycie glownej

Opublikowano

To ze przejrzales plyte i zadnego zwarcia nie ma to nic ci nie da, bo wszystko co moze byc powodem takiego dzialania laptopa siedzi w ukladach scalonych.

Byc moze sciezka na plycie nie laczy, skoro tylko ja wyjeles i wlozyles to pewnie cos sie ruszylu i sciezka sie zlaczyla, ale podczas pracy na laptopie wlasnie powodem padania po jakims czasie myszki, klawiatury moze byc wlasnie wina uszkodzonych sciezek na plycie glownej (kiedys mialem to samo u siebie - byla uszkodzona grafika, laptop sie nie odpalal, rozbieralem go, plyte podgrzewalem i lekko przeginalem i bylo ok, laptop rusza juz bez problemow. Przy okazji po tej operacji okazalo sie ze wlasnie moj problem z zawieszajaca sie klawiatura i mysza podczas pracy zniknal)

Opublikowano

Dobra juz wiem co jeblo .. Chipset .. poszedl sie jebac ;x pycztalem na google i znalazlem a takiego sprzetu nie mam w domu z tego co wiem to mozna suszarka do wlosow ale to tylko na tymczasomo wiec musze kupic plyte glowna na allegro dzieki za pomoc

ps.

http://allegro.pl/show_item.php?item=2026333948

nie bede kupowal lutownicy za 4000zl zeby raz uzyc :D

To ze przejrzales plyte i zadnego zwarcia nie ma to nic ci nie da, bo wszystko co moze byc powodem takiego dzialania laptopa siedzi w ukladach scalonych.

Byc moze sciezka na plycie nie laczy, skoro tylko ja wyjeles i wlozyles to pewnie cos sie ruszylu i sciezka sie zlaczyla, ale podczas pracy na laptopie wlasnie powodem padania po jakims czasie myszki, klawiatury moze byc wlasnie wina uszkodzonych sciezek na plycie glownej (kiedys mialem to samo u siebie - byla uszkodzona grafika, laptop sie nie odpalal, rozbieralem go, plyte podgrzewalem i lekko przeginalem i bylo ok, laptop rusza juz bez problemow. Przy okazji po tej operacji okazalo sie ze wlasnie moj problem z zawieszajaca sie klawiatura i mysza podczas pracy zniknal)

Misiek a czym Podgrzewales ? ;d

Opublikowano
Opublikowano

Piekarnik max 190st. C, jak dasz wyzej to kondensatory wystrzela.

tutaj sie z toba nie zgodze bo przy 190st.C nawet cyna nie puszcza :D mam lutownice co wyswietla ile st. ma wiec cyna nawet nie drgnela nic ...zaczela sie stapwiac przy 220st. C :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...