Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Kompedium wiedzy o zwiększaniu fps w lol'u

d'emploi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I to ma być niby tutorial na poprawe fps? Powiem szczerze że jak ktoś ma archaiczny sprzęt, można probować walczyć ale ciężko i musze skrytykować to bo mi sie nie podoba ponieważ wypisałeś gówniane rady typu:

->ccleaner partycji nie sformatowanej (Nawet nie moge zrozumieć coś ty tu napisał, może sformatowanie partycji ccleanerem, jeśli tak to nie wiem co ma formatowanie pomóc z fpsami, dysk twardy nie ma za wiele do gadania)

->zwieksz liczbe plikow stronnicowania ( Może i jest to jakiś sposób dodać troche pamięci stronicowanej ale wszystko ma minusy, gdy komputer zaczyna używać pamięci stronicowanej, zaczyna spowalniać większość aplikacji, bo ma wydłużony czas "reakcji" więc to może jedynie pogorszyć)

->zoptymalizuj wyglad systemu na wydajnosc ( W XP z tego co wiem, to za wiele nie pomaga, aczkolwiek można pobrać Windows JG x32, dobry na słaby komputer, pousuwane wszelkie badziewie co drze ram itp. Po dobrej instalacji masz darmowy OC procka o 20% + max zużycie ram w pulpicie około 125MB Ram

->wylacz wszystko co potencjalnie zabiera ram ( Tego nie skomentuje, bo to chyba każdy wie, ale skoro ktoś ma mało pamięci taki "zabieg" mu nie pomoże.

->podkrec procesor i ram (Na słabszym sprzęcie za wiele nie pokręci, bo to czy da sie coś wycisnąć z kompa zależy od marki procesora, i mocy zasilacza, nie polecam, po podkręceniu może i będzie poprawa, ale jeśli będziecie mieć pecha możecie sfajczyć procka , z ramami radze sie nie bawić bo je o wiele łatwiej ubić podkręcanie, przykład mam z youtube, jak laik próbował podkręcać ramy

Według mnie to mini tut, albo informacja, bo nie ma żadnych sposobów jak to zrobić, jest tylko napisane co zrobić, to tyle na temat, dziękuje dobranoc.

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Bardzo dobry tutek :) Bardzo mi pomógł. Leci lajk :D

35175.png

Moje motocykle: Kawasaki KLR 650, Honda MTX 80.

A zbieram na Yamahe R1 ^_^

LWG!

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ogólnie wszystko jest tylko żeby było bardziej czytelne.Opraw to jakoś graficznie i będzie git ;) .

92638836957749081572.png

Sygna by iLoveLive

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...