Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z All Point Buleltin

Vegasso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mój problem polega na tym, że gra strasznie mi tnie nawet na Minimalnych detalach.

Mój sprzęt to:

Ms Windows 7 Ultimate 32-bit

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+

2GB RAM

Nvidia GeForce 8600 GT

Macie na to jakąś radę? Proszę o pomoc.

Z fartem dla dzieciaków na osiedlach,

bo nawet Ci z szarych blkoów mają Wielkie serca.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Refresh. Zależy mi na tym abyście mi pomogli.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Gra klatkuje lecz czasami tak się zatnie, że poprostu muszę wyłączać APB poprzez menadżer zadań. Poprostu nie da się grać, ale karta graficzna nie jest taka słaba ponieważ spełnia wymogi a na ustawieniach minimalnych nie powinna ciąć. BF3 chodzi, że aż miło.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Refresh.

// ref co 24h, dwa warny w jednym temacie za to samo ;<

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Link nie dziala.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

jak włączysz apb to wyłącz dwa procesy APB_Catcher.exe i APB_Gecko.exe + sprawdzi jaki masz ustawiony priorytet (najlepiej jak będzie ustawiony na normalny)

Mi to pomaga i gram na trochę słabszym kompie niż twoi i zciny mam tylko gdy dużo ludzi walczy kolo siebie

dJ.jpg

Opublikowano

Weee vegasso w n4g xD

Zrób to według poradnika.

1.W grze ustawiamy all detale na min

2.Wyłączamy APB

3. Wchodzimy w APB Reloaded->APBGame->Config->APBCompat

4. Teraz uwaga jedziemy na sam dół i mamy

[AppHWConstraintsBucket3]

Szukamy [AppHWConstraintsBucket1] i [AppHWConstraintsBucket2] i kopiujemy bez [AppHWConstraintsBucket3] całą resztę do bucket 1 i bucket 2

Grę odpalamy z APB Reloaded\Binaries\APB.exe

Opublikowano

ogólnie to masz trochę za słabego kompa na APB ja mam Core2Quad 2,4Ghz 2Gb RAM i Nvidia 9500GT i po około tygodnia męczenia się z crashami po 40-60min grania i dość dużymi lagami postanowiłem zrezygnować.

To tej gry potrzeba co najmniej 4GB Ramu aby płynnie chodziła.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Już wiem. APB jest bardzo słabo

zoptymalizowane i będzię klatkować na każdym sprzęcie... A i nie polecam grać w tą grę z kartą graficzną 256-512MB bo ja swoją przegrzałem i musiałem wypiekać w piekarniku. Więc poczekajmy aż autorzy coś z tym zrobią.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Ja tam mam tą kartę co ty, 2GB RAMu i niekiedy spadają mi FPSy do 5, ogólnie mam koło 32, a przy zamieszaniu 19. Raz na dwa dni zdarzy się że całe APB się wyłączy, ale nie narzekam bo gra świetna. Trzeba mieś trochę cierpliwości :D . Ja nie bawiłem się w configi tylko ustawiłem na minimalne. Zaraz po wejściu na server laguje strasznie, ale z czasem się rozpędza, zużycie RAMu mam około 1750 ale bywa też, że 1800. Raz skoczyło do 1900 to oczywiście musiałem zresetować. Jedyne co mogę ci poradzić to lepsze chłodzenie do kompa, bo mi się jeszcze nie udało przegrzać swojej pomimo, że zdarza mi się kilka godzin w APB pograć.

Spis modów do 1.5_01.

http://www.mpcforum.pl/topic/342769-spis-modow-do-15-01/

Zbieram plusy.

Opublikowano

Powiem tak, mam sprzęt nienajlepszy . 2,8GHz Dual Core, 4 Gb Ram, 512 Mb Gigabyte i zasilacz jakiś z dupy 400W.

Z grą mam problemy jedynie przez moje łącze, skromne 2mb/s . Więc trochę wolno się ładują tekstury itd. Ale grałem u kumpla w APB który ma kompa twierdzę .... 3,8GHz Quad, 8Gb Ram, 2 Gb kartę graficzną a zasilacz jakiś droższy niż mój cały sprzęt 1200W . I tylko tyle powiem że gra mu chodzi gorzej niż na moim kalkulatorze. Włączając grę ma 5-10 klatek, a przy rozróbach dochodzi mu do 1-2 klatek.

Może więc to być spowodowane tym że komputer jest przeładowany, zawirusowany lub przegrzany. Ja swój czyszczę miarę często, przynajmniej raz na tydzień .

I ogrania mi wszystko.

Vegasso, więc radzę ci może ogarnąć co nie co komputer . Posprawdzać jakie procesy są priorytetem, a jakie zbędne i powyłączaj. Spróbuj też coś zdziałać wyłączając antyvira podczas gry lub po prostu złożymy ci się na nową kartę graficzną ;P

Na razie próbuj coś czyścić itd.... Zobaczymy jak będzie po wyczyszczeniu

KowalskixD.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...