Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[czesci] Płyta Głowna Gigabyte GA-770T-D3L

BoskiPonczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym w swoim blaszaku wymienic czesci i postanowiłem zaczac od płyty głownej. Co myslicie o tej w temacie? Jesli nie dobra to poleccie tez za ok. 250zl bez zintegrowanej grafiki

Opublikowano

Zależy jaki byś chciał później procesor do tej płyty, bo w niej umieścisz Phenom'a ii i Athlon'a II.

Pamięć do tej płyty DDR3, więc dobrze, no ale wybierz procesor jeszcze, a później szukaj płyty.

Opublikowano

Nie ma żadnej płyty za 250 zł do której wsadzisz Intela. Polecam ci ASRock P67 Pro3 B3 za 399 zł. Oczywiście są tańsze(350 zł minimum dla Intela), ale ta ma bdb wydajność. Do mobo poniżej 300 zł wsadzisz AMD.

Opublikowano

ja sie słabo znam na tym. Chciałbym tanio a dobrze zlozyc komputer i na płyte głowna mam ok. 250zl. Przeciez nie potrzebuje intele i7 w kompie, ale jakis lepszy amd przydałbym się. Tylko że potrzebuje rady...

Opublikowano

Jak napisał wyżej kolega, AsRock P67 Pro3 B3. Troche ponad twoj limit, ale jeśli chcesz dobre części potem dobrać to polecam tą karte :)

Procesor pod gry to jak najbardziej intel i5 2500. Ale wszystko zalezy od twojej kieszeni:)

Podaj nam mniej wiecej do czego chcesz miec kompa i limit pieniędzy a napewno Ci pomożemy ^^

Opublikowano

Chce to zrobic jak najtaniej, ale stac mnie na tą płyte głowną. Po porstu zrobię tak ze najpierw kupie płyte głowną i zaloze do niej grafike i procka ze starego kompa i gdy dozbieram kasy to wymienie... Doradźcie jeszcze jakiegos procka i grafike do tego kompa. Najlepiej w roznych cenach. Cos wybiore

Opublikowano

Nie chce dostosowywac plyty głownej pod moje podzespoły bo one i tak do wymiany.... Podajcie jakas grafike i procka do tej plyty która koledzy wyzej wymienili

Opublikowano

Masz dysk, napęd, obudowę, ram? Jak tak to 3maj:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=45428

Zasilacz do wymiany, bo 420W nie starczy ci. Radziłbym ci poczekać z 3-4 miesiące, to może ceny spadną. ( na pewno spadną, ale w "Tuskowni", jak zwykle ceny idą w górę)

Nic bardziej sensownego nie da się złożyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...