Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIA] Tibia Auto - kilka pytań

Lendor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio ściągnąłem sobie Tibie Auto (pod Tibie 9.41). Z większością funkcji się zapoznałem poprzez jakieś stare poradniki z internetu. Ale zostało mi kilka, o których nie mam pojęcia. Oto moje pytania:

1. Do czego jest zakładka "Item config"? Zgaduje, że do zaznaczenia jakie przedmioty ma zbierać?

2. Opcja "loot custom"? Zgaduję, że do zbierania rzeczy zaznaczonych w zakładce "Item config"?

3. Jak zakładka "Sort loot" odczytuje plecaki? W jakiej kolejności (jak dowiedzieć się, który plecak jest przypisany danemu okienku)

4. Może mi ktoś opisać zakładkę "Auto Banker", a w szczególności dwie ostatnie opcje?

5. Może ktoś opisać zakładkę "Auto seller", a dokładnie okienka na dole?

6. Czy "Auto fish" sam chodzi i wykrywa miejsce do łowienia? Czy tylko stoi i łowi w dostępnym miejscu?

7. Jak dokładnie na way pointach ustawić żeby wchodził na piętro czyścił je, a następnie schodził? Wystarczy ustawić najpierw pierwsze piętro (kończąc i zaczynając przy wejściu wyżej), a potem drugie (zaczynając przy wejściu i przy nim kończąc)? A co jeżeli jest tych pięter więcej?

I to wszystko. Myślę, że nie będzie problemem wytłumaczenie tego mi :). Za pomoc dziękuję.

P.S. Może zrobi ktoś do tego aktualny poradnik?

banner.gif
Opublikowano

1.Item Config-Tutaj możesz edytować listy przedmiotów, tworzyć nowe katalogi, sortować itemy. Także zmieniać ich ID

2.Loot custom - Zbiera wszystkie itemki i śmieci z potwora.

3.Sort Loot - Sortowanie loota. Numery pojemników są przydzielane według kolejności ich otwierania.

4.Auto Banker - funkcja ta pozwala na automatyczne chodzenie do wybranego przez nas banku i deponowaniu określonej sumy. Możemy określić jeden z dwóch warunków: limit pieniędzy, bądź określona ilość capa. Drogę do banku musimy mieć odkrytą poprzez zaznaczenie [Extented research map] w zakładce [show Map].

5.Auto Seller - umożliwia sprzedawanie bądź kupowanie podanych przedmiotów. Drogę do sklepu musimy mieć odkrytą poprzez zaznaczenie [Extented research map] w zakładce [show Map].

6.Auto fish - pozwala na automatyczne łowienie ryb (trzeba mieć chyba WP żeby chodził sam i łowił)

35bh8wo.png

exModerator

Opublikowano

A da się jakoś ustawić, żeby bot zbierał tylko określone itemy (np. same dwarven shield'y)? I jak ustawić "drop" W Auto Ataku?

banner.gif
Opublikowano

A co z opcją drop? Bot będzie wyrzucał określone itemy z ciała na ciało? I jak dokładnie ustawiać te way pointy, żeby bot wchodził/schodził na niższe/wyższe piętra? I co z wykrywalnością tego bota? Łatwo czy trudno się go wykrywa?

banner.gif
Opublikowano

nie wiem od czego zależy jego wykrywalność. czasami dostaniesz po 2 miechach, a czasami po 5.

opcja drop to będzie wyrzucał chyba obok ciała.

w show map zaznacz dwie opcje i tyle i jeszcze w auto attack ma być "ta map" (bo pewnie masz hybrid map). a wpt możesz stawiać co piętro (nie tak, że co parę kratek) ;d

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Dzięki! Teraz będę mógł postawić bota na knajcie, żeby zarobić na sorca (ale póki co mam jakiś gotowy skrypt z tibiaauto.net/forum) :>. I jeżeli już mowa o sorcu - jest możliwość ustawienia opcji uciekania od potwora?

banner.gif
Opublikowano

skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=36c310604d20129a4163dcb65aee6f4c7ccbdbf3f1f3efbc6f7b66bb6f2f1025-1324860886

Mam to wczytać TA? Czy jak? I czy skrypty z np. neobot'a będą działać w TA?

banner.gif
Opublikowano

wrzucasz do folderu tascripts

w show map zaznacasz obydwie opcje

potem w python scripts Keep distance klikasz na to PPM i dajesz enable, a potem config options i konfigurujesz

mindistance jaki będzie trzymał minimalny odstęp od potwora, maxdistance maksymalny odstęp od potwora (kratki) to wpisujesz np 2 i 3

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

To może skuszę się na bocenie moim sorcem :). A tak w ogóle skąd bierzesz te różne skrypty? I czy skrypty z np. neobota będą działać w TA?

banner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...