Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Problem z internetem PS3

jestemnr12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z internetem PS3 gdy wchodze w ustawienia>ustawienia połączenia internetowego wyskakuje mi komunikat Dostosuj ustawieia połączenia internetowego aby nawiazac połączenie przewodowe.nalezy podlonczyc kabel sieci ethernet. biore ok.Wybierz metodę ustawienia biore łatwe.Dalej wybierz metode połączenia aby nawiazac połączenie przewodowe.nalezy połączyc kabel sieci ethernet.Ja biore bez przewodowy bo mam Louther Wi-fi.Dalej ustawienia sieci wlan biore wyszukaj i biore AGA-HOME.Dalej mam juz problem ustawienia zabezpieczen sieci wlan? mam jakis WEP i WEP-PSK/WPA2-PSK wiec biore WEP i niewiem co wpisac??? probowalem jakis zmyślony i jak wchodzilo to i tak nie mialem neta Prosze o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!

mca.png
Opublikowano

WEP itd. to sa zabezpieczenia sieci z Twojego postu nie wiem w jaki sposob chcesz polaczyc sie z internetem 8S.

Posiadasz w domu router z funkcja Wi-Fi czy laczysz sie przewodowo przez RJ-75 ?

Opublikowano

Louther Wi-fi? chodzi Ci o router z wi-fi?

w ustawieniach sieci -> połączenie internetowe - włącz

ustawienia połączenia internetowego -> niestandardowe -> bezprzewodowe -> wyszukaj ->(nazwa Twojej sieci wi-fi) -> wybierasz rodzaj zabezpieczenia jaki masz w sieci wi-fi(WEP/WEP-PSK/WPA2-PSK) -> wpisujesz hasło i powinno działać

jeśli nie łączy spróbuj ustawień ręcznych

819531478353821175209.gif

Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/topic/514956-tut-ps3-jak-podlaczyc-do-internetu-sieci/

W tym poradniku masz wszystko ładnie opisane ;]

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

dzieki,sproboje jak by co odezwe sie jeszcze:)

tylko sluchaj ja mam problem z tym kluczem WEP? gdzie on jest gdzie to pisze? na loutherze bo gdy spisuje go to wyskakuje mi ze jakies od 0-9 a-f co takiego i niewiem o co z tym chodzi

mca.png
Opublikowano

dzieki,sproboje jak by co odezwe sie jeszcze:)

tylko sluchaj ja mam problem z tym kluczem WEP? gdzie on jest gdzie to pisze? na loutherze bo gdy spisuje go to wyskakuje mi ze jakies od 0-9 a-f co takiego i niewiem o co z tym chodzi

nie ma takiego słowa jak loutherze, pisze się router

klucz WEP czyli zabezpieczenie sieci to nic innego jak założone hasło na Twoją sieć domową, hasło musisz znać Ty lub osoba która robiła tą sieć, hasło najczęściej i tutaj dam przykład routerów firmy linksys zawiera 8 znaków, musisz wpisać identyczny ciąg znaków jaki podałeś robiąc sieć bezprzewodową w domu

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...