Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Wyjaśnienie] 3.500 rp "za free"

Farex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako iż na forum powstają tematy związane, jak to niektórzy mówią "bugiem na darmowe rp".

Otóż zakładam ten temat w celu wyjaśnienia o co z tym i chodzi i zarówno informuję, że inne tego typu tematy trafiają do kosza.

W celu dyskusji zapraszam tutaj.

Riot wprowadzili nową opcję płatności, tak zwany debet. Debet polega na tym, że możemy coś kupić nie mając pieniędzy a tym samym nasze konto jest na minusie. Więc kiedyś to trzeba spłacić. Jak to niektórzy błędnie odbierają jako bug, lecz nim nie jest. Bugiem najwyżej może być to że możemy uzupełniać pola fałszywymi danymi, jest to pewnie nie dociągnięcie ze strony riotu. Ale wracając do tematu. Jeśli z tego skorzystamy i nie spłacimy, to możemy liczyć się z konsekwencjami. Nie wiadomo jeszcze jakie to będą kary, bo riot na razie milczy w tej sprawie, pewnie z powodu wigilii. Myślę, że na pewno owe osoby, które z tego skorzystały mogą spodziewać się bana, lecz nie wiadomo jeszcze o innych konsekwencjach.

Dodatkowo informuję iż administracja MPCforum.pl nie będzie publikować poradników na ten temat oraz nie udzieli szczegółowych informacji na ten temat, więc o to nas nie pytajcie.

@Edit

Kary:

na początku karą jest odebranie rp oraz przedmiotów zakupionych za owe rp. Jeśli nadal z tego korzystamy to następuje zamrożenie konta, czyli ban.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak będzie więcej informacji na ten temat to tutaj to umieszczę.

Proszę również aby nie robić tutaj zbędnego spamu.

Ja z tego korzystałem wiele razy i mam 56k rp :))

Wątpię żebyś miał 56k rp, co najwyżej możesz mieć około 20k. Dziennie można robić tak 3 razy czyli wychodzi 10k, a dziś jest dopiero drugi dzień tej "akcji".

Opublikowano

Cóż, od początku wydawało mi się, że jest w tym wszystkim jakiś haczyk. Riot nie wprowadziłby takiej rzeczy bez uprzedniego przetestowania jej, a to, że ktoś wykorzystał fakt i wpisał fałszywe dane to już jest niestety rzecz nie do uniknięcia - nie ma możliwości aby system sprawdzał, czy takie konto w banku istnieje. Dlatego też więc gratulacje wszystkim, którzy zadłużyli się u Riota :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Powiem tyle że najwyżej dostaniemy bana. Bo gdyby była wysyłana policja, to by nic z tego nie wyszło. Pewnie teraz kilka tysięcy graczy na West korzystają z tego. A prawo nie obejmie wszystkich. Więc ja jak najwyżej oczekuję Bana. :)

Opublikowano

kilka tysiecy? bylo 20k kolejka na west przez pare godzin po wyjsciu bugu

z tego skorzystalo przynajmniej milion osob

polowa przyszla z east i robili to na reffalach

20830.png

Opublikowano

kilka tysiecy? bylo 20k kolejka na west przez pare godzin po wyjsciu bugu

z tego skorzystalo przynajmniej milion osob

polowa przyszla z east i robili to na reffalach

Nie mogę się doczekać fali banów;d

Opublikowano

@Up Wydaje mi się że cofną RP kupione przez debet + zabiorą te rzeczy co kupione czyli tak przeniesie Cię + dostaniesz bana.

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

Banów na ip raczej nie będzie - każdy mógł sobie to ip zmienić, cofania też. Za dużo by było cofać 2 czy 3 dni.

Prawdopodobnie bany na konto ew. cofnięcie rp.

Inną możliwością - mało prawdopodobną - może być próba odzyskania pieniędzy - płacisz albo sąd.

Btw. ciekawy byłby turniej gdyby bany poleciały.

Opublikowano

@up a jeszcze ciekawszy jakby nie zabrali rp ;]

@top. Myślę że zbanują tych ludzi którzy używali (sam używam na refie żeby sobie champy sprawdzić xD)

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

Banów na ip raczej nie będzie - każdy mógł sobie to ip zmienić, cofania też. Za dużo by było cofać 2 czy 3 dni.

Prawdopodobnie bany na konto ew. cofnięcie rp.

Inną możliwością - mało prawdopodobną - może być próba odzyskania pieniędzy - płacisz albo sąd.

Btw. ciekawy byłby turniej gdyby bany poleciały.

Co ty . Wtedy to by miejsca i czasu w sądzie zabrakło :P

Jak mówiłem najwyżej Riot zbanuje. Żadnych konsekwencji prawnych nie poniesiemy.

Opublikowano

Wie ktoś czy to jeszcze działa ?

@Edit @Farex akcja być może trwa od 2 dni na mpcforum, ale na innym forum już było :)

Farex napisał że nie podają takich info kilka postów wyżej

Jak już wcześniej wspomniałem nie podajemy takich informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...