Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Mało Fps - Dobry komputer .

Zbolcio1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Laptop:

Intel Core i5 3.0Ghz

Nvidia CUDA GT520m 1GB

Ram 4GB DDR3

Przy faru w Minecrafcie mam 100 fps a jak się poruszam to spada nawet do 30.

Jak to naprawić, kolega na dużo gorszym kompie ma więcej fps.

Opublikowano

advance opengl: zmien na off lub on zalezy co masz jak off to on jak on to off

smooth light tez wylacz on tez laguje tak

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/506414-tutnajwydajniejsza-optymalizacja-minecrafta-czyli-zwiekszenie-fpsow/
http://www.mpcforum.pl/topic/421768-tutjak-wyeliminowac-zacinanie-sie-minecraft/
http://www.mpcforum.pl/topic/370368-tut-optymalizacja-minecraft-zwiekrzenie-fpsow-szybsze-generowanie-swiata/
http://www.mpcforum.pl/topic/472360-tut-rozwiazanie-problemu-spadek-fps/

Zerknij

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Komp masz 3 dni więc może masz stare stery do karty :) Albo masz tylko po włączanych programów w tle że ci multi :P

Zmień grafikę na Fast i z Blanced na Max FPS oraz wyłącz Open GL w opcjach ;)

r718w5.png

Opublikowano

Również możesz zmienić opcje minecraft'a , na najmniej wymagające , ja tak mam : ...

Możesz Far zmienić na normal , shot , tiny (Tiny jest najmniej wymagające iż osłania nie wielki fragment mapy , świata..)

20111223231111.png

Opublikowano

On może sobie zmienić, ale temat założył z PYTANIEM dlaczego ma tylko 100 fps. Mało fps może być spowodowane wieloma czynnikami programy w tle lecz na twoim sprzęcie to raczej niema różnicy. Możliwe że java używa za mało ram. Lecz fps zależy od grafy , zaktualizuj stery, ja miałem dziwne błędy z powodu starych sterów w cs (i nie tylko) myszka znikała itd :D . Może w ustawieniach grafy masz ustawione limit fps, stara java ...w sumie nie wiem....Spróbuj tego co napisałem :)

Proszę o zdjęcie tych %. Dziękuję.

Opublikowano

Komp nowy więc pytanie: zainstalowałeś sterowniki np. karty graficznej itp? poszukaj moze jakiś program do sprawdzania czy masz wszystkie sterowniki.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

tak zaktualizowalem sterowniki do grafiki nvidia i do grafiki intel (bo mam dwie karty graficzne dzieki technologi nvidia optimus). i troche dalo ale nadal 100fps . java najnowsza 64 bit. programy w tle powylaczane, a mc nawet 512mb ram nie zabiera zawsze mniej.

Opublikowano

tak sobie wmawiaj, jak sie nie znasz to sie nie odzywaj. :) . póki co poradziłem sobie z problemem okazalo się że w ustawieniach nvidia optimus miałem ustawione żeby java korzystała z grafiki intel, rzestawilem na karte nvidia, znalazłem inny launcher, dodałem ramu i teraz jest ok, na maksymalnych ustawieniach wszystko włączone widoczność far mam 400-500 fps.

@ problem rozwiazany mozna zamknac

Opublikowano

Kolega Arturo1299 ma racje z tą kartą. Sam mam Gt 520 2 Gb i mam problemy z minecraftem. Ale kolega mi polecił program który pomaga zoptymalizować minecrafta tylko nie pamiętam jak się nazywał. Jak se przypomne to napisze.

Opublikowano

@up

Ten program to zapewne Optifine.

Jest to program który do daje do opcji, wiele możliwości powyłączania zbędnych dodatków.

Również go polecam.

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

mi dziala dobrze minecraft, nie wgrywalem zadnych optifiine itp, mam dwie karty graficzne w laptopie i domyślnie włączała się karta intel i dlatego było mało fps. po zmianie na nvidie wszystko jest ok.

Balangso zaktualizuj sterowniki i dobrze skonfiguruj i bedzie dobrze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...