Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[inne] informacja

SirMarthes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym poinformować użytkowników MPC Forum, aby z uwagą ściągali ventrillo oraz teamspeak, ponieważ moje konto w Tibii zostało oczyszczone. Po przeskanowaniu komputera oraz laptopa specjalnym programem wykryto keyloggera. Na komputerze i laptopie instalowałem tylko ventrillo oraz teamspeak (na laptopie nawet nie miałem zainstalowanej Tibii, a keylogger był). Nie chcę nikogo oskarżać, ale owe programy ściągałem z oficjalnej strony. Na laptopie nic więcej nie pobierałem oprócz winrara. Antywirus mi nic nie wykrył dopiero dokładne przeskanowanie odpowiednim programem.

Ps: Nigdy przedtem nie zdarzyło mi się coś takiego, a w tibię gram od 6lat ;)

Opublikowano

Niesadze zeby oficial byl zakazony albo posiadal jakis shit.

To sa zabardzo znane programy ,zeby twórcy mogli sobie na to pozwolic.

Cos innego musi byc przyczyna.

Albo na jakieś strony wchodziłem co był keylogger nie wiem jak to się stało i się nie dowiem.

35bh8wo.png

exModerator

Opublikowano

Albo na jakieś strony wchodziłem co był keylogger nie wiem jak to się stało i się nie dowiem.

Zeby miec keylogera TRZEBA COS POBRAC lub kliknac w link otwierajacy cos.

Zwykle przegladanie stron niesciaga keyów.

Opublikowano

Zeby miec keylogera TRZEBA COS POBRAC lub kliknac w link otwierajacy cos.

Zwykle przegladanie stron niesciaga keyów.

Istnieją takie strony co jest keylogger ;p

35bh8wo.png

exModerator

Opublikowano

Istnieją takie strony co jest keylogger ;p

tylko, że ten "keylogger" sam z siebie się nie uruchomi, musisz to zrobić ty.

@sirmathes

jesteś pewien, że ściągałeś z OFICJALNEJ strony? podróbek stron ts i vt jest sporo.

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

@up

Tak

Słyszałem kiedyś, że ludzie ściągali vt z oficjalnej strony i hacki łapali, ale nigdy mi to się nie przytrafiło, zawsze ściągałem z oficjalnej strony i nic...

Teraz sam się o tym przekonałem, że dla vt nie można ufać, bo wątpię, żeby to była wina ts3. Jeszcze ten key ominął antywirusa na lapku i na kompie, tylko Malwarebytes go wykrył. Nie chodzi mi, o to, żebyście tutaj mi współczuli tylko, abyście zwracali szczególną uwagę jak pobieracie vt.

Opublikowano

@up

Tak

Słyszałem kiedyś, że ludzie ściągali vt z oficjalnej strony i hacki łapali, ale nigdy mi to się nie przytrafiło, zawsze ściągałem z oficjalnej strony i nic...

Teraz sam się o tym przekonałem, że dla vt nie można ufać, bo wątpię, żeby to była wina ts3. Jeszcze ten key ominął antywirusa na lapku i na kompie, tylko Malwarebytes go wykrył. Nie chodzi mi, o to, żebyście tutaj mi współczuli tylko, abyście zwracali szczególną uwagę jak pobieracie vt.

Stary ,ale gdyby oficiale byly zawirusowane /z keyami juz by na wielu forach bylo wiele dyskusji ,zazalen ,/skarg .

A tworcy vt,ts musieli by sie tlumaczyc.

Zostaja wyjscia ze sciagales z "pseudo" oficialnej strony , albo jednak cos przeoczyles i ta inna droga key sie dostal do twojego komputera.

tylko, że ten "keylogger" sam z siebie się nie uruchomi, musisz to zrobić ty.

Dokladnie,tak jak mówilem ,one same sie nieuruchamiaja, zwykle przegladanie stron nieskutkuje "pobraniem' keya.

Opublikowano

Wez człowieku się ogarnij mam vt z oficjalnej i nie oficjalnej strony , ts3 tez i od 5-6 lat nie miałem hacka żaden z moich qmpli nie miał. Gdyby mialy keylogery to juz by dawno bylo gdzies to napisane , ubzdurałes sobie cos wystarczy ze wejdziesz na strone nie znaną typy maja w kodzie to i odrazu Ci to pobiera keya.

Świdwin stacja kolejowa

KOSOVO NIE JEST SERBSKIE.

Opublikowano

Może wymieniałeś dane pendrivem z kompa na kompa dzisiejsze trojany zaraz po podłączeniu pendrive się na niego przenoszą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...