Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Rammus

Zalewa4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teraz jak ktoś się nafiduje w teamie to zakładamy temat dlaczego ta postać jest op omg ...

nie ma sensu dalej drążyć tego tematu rammus to tank nie ma on na celu zabijanie jest dobry ale nie op jest wiele kontr na niego

jak dla mnie nie ma sensu spamić a temat do zamknięcia

NJxbd4x.png

Opublikowano

tak ? tylko tego 10% nie da sie w zaden sposob zmniejszyc moze miec full itemow pod magic resist ale tu nic nie daje...

dlatego nazywa sie kogmawa anty tankiem ;)

O rly? Magic dmg kontruje się m. resem, zmniejsza się też dmg %.

Kontrą na Rammusa jest true dmg - Vayne, Cho, Irelia.

Opublikowano

Niee.. to czemu np poppy kosztuje 450 a np Talon 6300 ?

Postacie za 450 PZ to są te, które wyszły na samym początku istnienia gry. Jak sam widzisz, najnowsze kosztują tylko i wyłącznie 6300, a te stające się coraz starsze jednocześnie będą tanieć. Dojdzie wkrótce do momentu, że Ahri będziemy mogli kupić za 1350.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

rammus jest 1 z niewielu postaci do zabijania postaci typu trynda czyli postacie glownie atakujace aa. kontry na rammusa to postacie atakujace skillami z dalega np. xerath czy malzahar. dlaczego? bo grajac np. trynda czy caitlyn idziemy pod ad , wtedy jego taunt i tarcza zadaje nam olbrzymi dmg (kiedy ma thornmaila to juz po nas ) postacie typu ap nie maja dmg z aa tylko ze spelli dlatego one sa najlepszymi kontrami na rammusa.

Opublikowano

Kontra na rammusa, to każdy jeden AP + trochę glowy. Tyle..

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Kontra na rammusa, to każdy jeden AP + trochę glowy. Tyle..

Akurat rammus rucha postacie na Ap.

Jego W daje mu chore resisty.

Postacie ap są za sqishy ,żeby dać mu rade.

Opublikowano

Jasne, jasne. Tarcza 6sek, 3 sec cd (po zakończeniu się) = dead. Mimo to, "kostur pustki" - po Polsku i trochę przebicia odp, runy. =

Robią swoję i taki rammus, nie zdąży Ci taunta dać.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

Jasne, jasne. Tarcza 6sek, 3 sec cd (po zakończeniu się) = dead. Mimo to, "kostur pustki" - po Polsku i trochę przebicia odp, runy. =

Robią swoję i taki rammus, nie zdąży Ci taunta dać.

Ja gram w LoL-a ,a ty?

Wystarczy że taki rammus złoży FoN-a,Sunfire,i np.Banshee,a do tego można dowalić np. Warmonga z Atmą.

A twój Ap carry będzie gówno robił.

"Kostur Pustki" - gówno zmieni ,i tak ap carry się zesra.

Opublikowano

up@ Możemy zagrać, ja jakimś ap carry (Do Twojego wyboru), a Ty rammusem. 1v1

edit@

Bądź lepszy, w porządku. Mnie to malo chodzi, bądź Sobie.

W czystym pojedynku, oczywiste że wygra rammus, ale mówię tu o lini z ap carry. On nawet nie podejdzie.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

up@ Możemy zagrać, ja jakimś ap carry (Do Twojego wyboru), a Ty rammusem. 1v1

Po co mam z tobą grać?

Na lini to wiadome ,że dostanę ostry harras na ryju.

Mówię tu o czystym pojedynku.

Zresztą ,i tak wiem że jestem lepszy.

Opublikowano

Dzisiaj grałem przeciwko rammusowi i w 3 nie dawaliśmy mu rady ;f 2 ad i ap za cholere nie mogliśmy go ubić.. Bił więcej ode mnie a mialem 400 ad masterem z ulti i E :)

Poczekajcie do jutra, nowa rotacja i skończą się gry z rammusem :D Ale jutro pewnie dowalą coś innego bardzo OP..

Opublikowano

Panowie ale spokojnie i nie wprowadzajmy do działu jakichś chorych emocji i kłótni.

W LoL'u każda postać jest zbalansowana i ma swoją kontrę.

Pozatym wiele też zależy od tego kto siedzi za sterami interesującej nas postaci.

Jeśli będzie to jakiś newbie to nawet z "OP" postacią nie da Ci rady.

A argumentacja taka jak wyzywanie tanka vs ap / ad carry na 1vs1 nie ma sensu.

Każda postać ma swoje miejsce w teamie. Wiadomo, że carry może poszczycić się o niebo lepszym harrasem.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

@UP. Święte słowa - "W LoL'u każda postać jest zbalansowana i ma swoją kontrę."

Dyskusje o tym, który bohater jest lepszy są w większości bez sensu. Prawda jest taka, że jednym gra się dobrze takimi postaciami, innym takimi. Mój znajomy w każdej grze grał tankerem, to i w LoL'u idzie mu dobrze postaciami budowanymi w tanka. Ja lubię sobie pograć czymś magicznym, to i w LoL'u rej u mnie wiodą Ezreal i Ryze. Dwie tak różne postacie - 6300 PZ i 450 PZ, a jednak tak podobne - statystyki mniej więcej podobne. Wszystko też zależy od tego, kto siedzi po przeciwnej stronie - wiadomo, na tankera najlepsze są postacie zadające dużo DMG a nie supporty, więc... TO tak jakby porównywać Sonę i Miss Fortune - jedna dobra w tym, jedna w tym.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Ze zbalansowaniem postaci to się nie zgodzę.

Są postaci które - po prostu, są słabsze od innych tu - Twitch, Eve.

A są postaci które są za mocne - Shaco(nie mam pojęcia jak można go teraz znerfić), Akali, Lee, Kass.

Opublikowano

Ze zbalansowaniem postaci to się nie zgodzę.

Są postaci które - po prostu, są słabsze od innych tu - Twitch, Eve.

A są postaci które są za mocne - Shaco(nie mam pojęcia jak można go teraz znerfić), Akali, Lee, Kass.

Range na Q.

Zwiększyć mana costy(na shaco)

Kass jest słaby ,po ostatnim nerfie,tak samo akali.

Naprawde OP to jest Graves,Lee,Xerath i pare innych gówienek.

Opublikowano

Meh. Shaco opiera się na early game, banuje się go bo jest popularny w obecnej mecie. Daje przewagę teamowi na początku dzięki świetnym gankom, ale później jest prawie bezużyteczny. Tak samo Twitch ostatnio mocno skoczył w górę - z tych samych powodów co Shaco. Może nie wszyscy śledzą tier listy, ale można to na nich zauważyć.

Na wszystko są kontry, na niektórych championów jesf ich mniej ale są.

A co do tematu, na Rammusa buduje się Void Staffa albo Last Whisper... Wiadomo że tank będzie miał więcej resistów niż taka Ashe, więc niewiem, czemu się dziwicie, że w 2 Rammusa tak szybko nie da się ubić ._.

Opublikowano

Meh. Shaco opiera się na early game, banuje się go bo jest popularny w obecnej mecie. Daje przewagę teamowi na początku dzięki świetnym gankom, ale później jest prawie bezużyteczny. Tak samo Twitch ostatnio mocno skoczył w górę - z tych samych powodów co Shaco. Może nie wszyscy śledzą tier listy, ale można to na nich zauważyć.

Na wszystko są kontry, na niektórych championów jesf ich mniej ale są.

A co do tematu, na Rammusa buduje się Void Staffa albo Last Whisper... Wiadomo że tank będzie miał więcej resistów niż taka Ashe, więc niewiem, czemu się dziwicie, że w 2 Rammusa tak szybko nie da się ubić ._.

Tyle że w late Twitch jest o wiele silniejszy niż Shaco ,czy np. Ez.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...