Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Metin2 pl Dagger vs Body

xXMorelkaXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie, czy teraz bardziej na pl opłaca się grać Dagger'em czy może Body'm.?

Bo tak się zastanawiam ku dla Dagger'a są dosyć tanie, w porównaniu z Body'm ; )

I exp wcale nie musi być taki zły, skoro mamy łuk.

Co waszym zdaniem jest lepsze do exp'a, pvp i wgl do grania skoro zaczynam całkowicie od nowa (zero kasy i eq)

Daj + dla cb to nic trudnego, a dla mnie znaczy wiele;

Opublikowano

Jeśli kompletnie od 0, polecam wbić 35 bodym, zrobić bojowca i na metkach w m2 farmić kasę. Jak nazbierasz już na porządne eq dla tego dagga, będziesz miał świetny exp. Do 35 to lurujesz na BO, potem marmur i jedziesz w v2.

Edit : tak pomyliłem się o 1 cyferkę, przepraszam :)

Opublikowano

@up a to nie na 35 lvl robisz bojowca?Bo na 25 bodym ciezko byc metki :)

No ale jak kolega powiedział robisz bodego i nim dropisz duzo kasy zarobisz to odstawisz sobie dobrego daggera za uzbierane pieniądze.Czasem Bodym zdropisz ksiege akurat dla daggera.I potem dagger exp exp itp.

Podsumowanie:Biez Bodego do 35lvl bojowca zrob i kase zbieraj potem daggerem ci łatwo będzie

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Dagger jest taką uniwersalką, fajnie się expi i fajnie sobie radzi w pvp. Jak koledzy @Up pisali, zrób 35lvl z bojowcem, podrop, zarób na eq dla daggera i bd good. Najlepiej abyś sobie zrobił 18lvl daggera, 1 skill na m, i czytał codziennie a bodym byś dropił, zaoszczędził byś na tym trochu czasu :P

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Ja na twoim miejscu zrobiłbym tak:

Bodiego expisz do 35 i zostajesz rozwalasz metiny w m2=masz kasy dużo.

Robisz daggera masz zajebiste eq i szybko wbijasz skile i potem grasz daggerem jak potrzebujesz kasy to bodym zarabiasz

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Ja gram bodym i nie narzekam z wyzszym lvlem gra sie juz tylko lepiej a dagg to meka na poli i jak dla mnie nudna postac wszystko co ubijesz daggiem ubijesz tez bodym tyle ze nie trzeba ci polimorfii do expa, jesli chcesz expic daggiem bez poli nie obejdzie sie bez dobrego eq zas bodym az takie pro eq nie musi byc ;)

Kazdy gra czym mu wygodniej wiec niema sensu pytac innych o zdanie kto lepszy bo o tym sie musisz przekonac sam. Moim zdaniem lepszy jest body, sam na siebie zarabiasz, nie potrzebujesz zadnych dropkow.

szeptq.jpg

Aktualnie gram metin2.pl

Serwer: Syriusz

tak3l.jpg

Opublikowano

Dagger jest tańczy w utrzymaniu, ma tańsze eq.

Bodym łatwiej będzie Ci zacząć, ale na pewnym poziomie bez szczęścia się po prostu zatniesz i będzie Ci trudno skombinować kasę. ;)

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Polecam daggera. Jest dobry w PvP. PvP : Sztylety Exp na bojowcu : Miecz. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...