Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft 1.0.0 serwer gigantyczne lagi!

dawidekmt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gram z kolega w Minecrafta 1.0.0 ... I mamy wielki problem .... Otoz jak ja postawilem serwer minecraft (najpierw z minecraft.net) to kolega mial wielkie opoznienia w grze (nie doczytywalo mapy klocki wracaly tam gdzie wczesniej zniszczyl itp) . Mam net 0,5 mbs ( wiem malo jak na te czasy) lecz jak kiedys gralem na wersji 1.7.3 z kumplem to gralismy normalnie . Przeszlismy potem na server minecraft bukkit (bez pluginow) i byly juz lekkie lagi lecz nadal nie mozna bylo grac ... potem przeszlismy na wersje z pluginami i .... to samo co z plikami z minecraft.net ... Kolega ma net 20 mbs . wpadlismy takze na pomysl zeby kolega zalozyl serwer lecz wtedy sytuacja byla odwrotna :/ Ja mialem lagi ( lagi to malo powiedziane ;/ ) . Gramy przez hamaka :) .

PS: Gralismy takze na serwerach dedykowanych i ja ani moj kolega nie mielismy lagow ;)

PS 2 : Robilismy juz wszystko ... wylaczalismy potwory i zwiarzaczki ... Nic nie pomoglo ;(

PS 3 : Komputer to mam dobry ( Assasin Creed Revelations chodzi bez zadnych scin na maksymalnych detalach)

Prosze o szybka odpowiedz i prosze nie zwracac uwage na ortografie ... pisalem to na szybko .

Opublikowano

Zajrzyj

http://www.mpcforum.pl/topic/427100-poradnik-jak-maksymalnie-zmniejszyc-laggi-na-serwerze-minecraft-wszystkie-sposoby/

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Uczeń
Opublikowano

Niestety z takim netem nie uciągniesz serwera:(

nie reklamujemy serwerów minecraft w sygnaturkach RMCF1902

Opublikowano

Hmm wcale nie, ja też mam jeszcze takie słabe łącze i utrzymywałem 3 osoby bez lagów. Postawiłem teraz serwa i podałem mu ip na pw niech zobaczy czy u mnie ma lagi. Jak nie to mu podam jakie mam pliki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...