Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Metin2 , okradziono mnie , co zrobić

DISABLED

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , okradziono mnie w metinie , na takiej zasadzie "pozyczanie eq " , da sie cos z tym zrobic ? jesli pojde na policje bedzie mial lipe? bedzie musial to oddac? co musze przygotowac? co mu grozi?

"Sprzęt nie czyni gracza dobrym, ale pomaga dobremu być jeszcze lepszym" ~ Ja

Opublikowano

Dałeś mu eq więc nic nie zrobisz :)

Jedynie do GM napisać że po prostu ukradł itd.

Bo jak napiszesz że pożyczałeś to już cie skreślą.

OndteAw.png
Opublikowano

Zależy... Jeśli dałeś mu eq przez handel - twoja sprawa. Policja, support nic z tym nie zrobi niestety. Jeśli chcesz mu dopiec, rób mu lipę w grze na forum.

Opublikowano

Dałeś mu sam a on Ci nie oddał.. to nic nie zdziała w tym wypadku policja ani GameMasterowie. Musisz sam coś zrobić, nie da rady przykro mi!

Jeżeli by się włamał na twoje konto to jeszcze, ale jak mu dałeś przez handel a on po prostu Ci ich nie oddał to pech ;/

0a00ecc459146e62646faf526e05dfe2.png

32b6077353e7d3691feafb6e0602dd23.gif

Opublikowano

Jeżeli w ten dzień nie wchodziłeś na konto to tego delikwenta namierzą przez IP

Jeżeli nawet to i tak go znajdą

raczej będzie musiał oddać to eq. Nie będzie mieć innego wyboru

@UP

Sory nie zauważyłem tego co napisałeś wyżej

Jeżeli mu dałeś przez handel to nie masz po co iść na policję, jeżeli ktoś Ci okradł to masz wielkie szansę na odzyskanie

Opublikowano

Gryfflin , to jest najwiekszy zlodziej na arkantesie ! on samego brata okradl , ma 25 lat , nazywa sie tacca ;] on nie zwarza na to co pisza , ma okolo 30 kont , jeszcze mi napisal zebym lepiej szybko format kompa zrobil , jest mozliwe ze przeslal mi keya? rozmawialem z nim tylko przez skype , nic nie pobieralem do niego .

"Sprzęt nie czyni gracza dobrym, ale pomaga dobremu być jeszcze lepszym" ~ Ja

Opublikowano

nie możliwe ,już nic z tym nie zrobisz .możesz pogodzić się z stratą

a teraz takie pytanko kto daje eq komuś kogo nie zna ? pozdro i na jakiej zasadzie działa to pożyczanie bo nie słyszałem takiego czegoś jeszcze w metinie a gram 4lata :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sygna ;)

750x100-pl_2012.gif

Opublikowano

idealny temat. idealny czlowiek. idealny debilizm prostoty. policja , pozyczanie eq? myslalem ,ze jak metin stracil zainteresowanie to sami ludzie a nie taborety zostaly.

Opublikowano

Jeżeli dałeś mu na handlu i zapewne przypuszczam nie zrobiłeś ss'a to nie będzie ponosić taka osoba najmniejszych konsekwencji.Daruj sobie policje kolego :)

Opublikowano

Gryfflin , to jest najwiekszy zlodziej na arkantesie ! on samego brata okradl , ma 25 lat , nazywa sie tacca ;] on nie zwarza na to co pisza , ma okolo 30 kont , jeszcze mi napisal zebym lepiej szybko format kompa zrobil , jest mozliwe ze przeslal mi keya? rozmawialem z nim tylko przez skype , nic nie pobieralem do niego .

Tacca na arkantesie okrada konta juz chyba z 2 lata, ze jeszcze ktos sie lapie na to to masakra. Trzeba byc kompletnym idiota zeby dawac eq na handlu komus do kogo nie masz adresu w real. Poza tym nie wydaje mi sie zeby mial 25lat, z tego co widzialem na zdjeciu.

szeptq.jpg

Aktualnie gram metin2.pl

Serwer: Syriusz

tak3l.jpg

Opublikowano

Dawanie eq jest na własną odpowiedzialność oto cytat ze strony www.metin2.pl

Oszustwo w handlu

Jest wielu graczy, którzy chcą stać się lepsi twoim kosztem. Takie zachowanie jednak nie łamie regulaminu. Poniżej znajduje się lista "pretekstów", które używane są najczęściej do kradzieży przedmiotów innym graczom:

Ulepszanie przedmiotów:

Jakiś gracz twierdzi, że jest w stanie ulepszyć twoje przedmioty bez ryzyka spalenia, podwoić ich ilość itd.

Nie dawaj mu żadnych przedmiotów!!! Prawdopodobnie to złodziej, który chce ukraść Ci twoje przedmioty.

Zła ilość Yang/Nieodpowiedni przedmiot

Jeżeli chcesz się wymienić przedmiotami, zaznacz odpowiednią osobę i otwórz okienko handlu. Po otworzeniu okna handlowego, wstaw swój przedmiot w odpowiednie miejsce. Poczekaj, aż twój kontrahent wystawi swój przedmiot. Jeśli wszystko sie zgadza, a druga strona anuluje handel bez powodu, prawdopodobnie chce Cię oszukać. Często jest tak, że oszust posiada dwa przedmioty, na początku pokazuje ten dobry, jednak później (bez wiedzy drugiej osoby) podmienia go na gorszy - właśnie po to anuluje handel (to daje mu możliwość podmienienia przedmiotu). Przykład: osoba pokazała zbroje na 42. poziom +7, kilka razy anulowała handel. Po zaakceptowaniu okazuje się, że zamiast zbroi +7 w twoim ekwipunku znajduje się ta sama zbroja, ale +0. Jeżeli druga strona wystawi zły przedmiot, a ty zaakceptujesz transakcję to niestety nic sie nie będzie dało zrobić.

PAMIĘTAJ! PRZED ZAAKCEPTOWANIEM HANDLU, ZAWSZE UPEWNIAJ SIĘ, ŻE PRZEDMIOT W OKIENKU TO TEN, KTÓRY CHCESZ KUPIĆ!

Handel może odbyć się również za pomocą Tobołu. Daj Tobół osobie sprzedającej przedmiot i poproś, aby wystawiła żądany przez Ciebie przedmiot w sklepie. Jest to najbezpieczniejszy sposób - nikt Cię nie oszuka.

Nie staraj się dokonać transakcji tak szybko, jak to tylko możliwe - właśnie na to liczy złodziej.

Nie śpiesz się, jeżeli sprzedający nie ma czasu to jego problem - jeśli mu zależy to poczeka.

Ewentualnie umów się na zakup przedmiotu później, kiedy będzie miał czas.

Umowy typu "Daj mi 50k Yang i twoją zbroję to Cię podexpię.' są na przeprowadzane tylko i wyłącznie ryzyko graczy.

Jeżeli ktoś próbuje Cię oszukać w taki sposób to niestety nic mu nie możemy zrobić.

Ustalenia typu 'Pokaż mi swoją broń/zbroję - przed kupnem chciałbym ją wypróbować. Zaraz oddam.' również są na ryzyko graczy.

Zanim zgodzisz się na takie coś, pomyśl o konsekwencjach. Nie każdy gracz robi to co mówi/obiecuje.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Support cię wyśmieje z takim zgłoszeniem to samo policja.

Eq przepadło jedyny sposób to przekonaj go żeby ci oddał.

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...