Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[QUEST] Odbugowane mounty (jedyny taki :P)

Badar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co w tym quesacie pętla . ?

Po co komplikować sonie życie.

Zobacz przy jakiej funkcji jest użyta , a potem pytaj ;d

Opublikowano

jest jest tak najebany ze to tragedia

juz ten 2010 jest lepszy ;D

Jest bardzo krótki, i szybko działa : > . Nie wiem, co tu jest "najebane" . Porównując z twoim np ... ; p

Opublikowano

61 razy sprawdza pieczęć ..

Poniekąd przez 61 sekund od zalogowania (ja se to tak interpretowałem) .

I nie tyle co pieczęć, co czy itemek jest używany ;p. Można se ofc zmniejszyć

Opublikowano

Pętla jest wykonywana natychmiast, nie przez minutę.. Coraz to bardziej wątpię w Twoje wykonanie tego questa.

for i = 89, 150 do
if item.select_cell(i)

co na język bardziej zrozumiały

if item.select_cell(89-150)

Sprawdza wszystkie komórki od 89 do 150, hooy wie po co skoro można tylko 2 (wystarczy w item w bazie odnaleźć id tych komórek). Tak jak już wyżej napisałem, coś mi się nie chce wierzyć, że sam to pisałeś i nawet nie umiesz wytłumaczyć po co taki zabieg wykonałeś (skoro piszesz questy to powinieneś wiedzieć, że ilość wykonywanych zadań w pętli nie wpływa na wykonywanie czasu. A jeśli wpływa to na pewno nie wykonuje się minutę...) Tyle z mojej strony, quest mimo to powinien działać.

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Pętla jest wykonywana natychmiast, nie przez minutę.. Coraz to bardziej wątpię w Twoje wykonanie tego questa.

for i = 89, 150 do
if item.select_cell(i)

Sprawdza wszystkie komórki od 89 do 150, hooy wie po co skoro można tylko 2 (wystarczy w item w bazie odnaleźć id tych komórek). Tak jak już wyżej napisałem, coś mi się nie chce wierzyć, że sam to pisałeś i nawet nie umiesz wytłumaczyć po co taki zabieg wykonałeś (skoro piszesz questy to powinieneś wiedzieć, że ilość wykonywanych zadań w pętli nie wpływa na wykonywanie czasu. A jeśli wpływa to na pewno nie wykonuje się minutę...) Tyle z mojej strony, quest mimo to powinien działać.

Nie ma co się przejmować tym forum, każdy wkręca, że to ich ;d

50596142255057180250.png

Opublikowano

for i = 89, 150 do
if item.select_cell(i)

Działać, działa bardzo dobrze.

Przykro mi, ale tak mnie uczył znajomy co do pętli w LUA etc, wiec tak to interpretowałem, iż sprawdza w określonym "czasie" czy item jest używany.

Opublikowano

I tak jest lepszy, zakładasz 2 pieczęcie i heja. Z resztą mi cwaniaczki na serwerze bugowali, że wchodzili na mounta będąc potworem hee... ;d

50596142255057180250.png

Opublikowano

when ID-pieczeci.use with not pc.is_polymorphed() begin

Tu masz odbugowanie. Poza tym, nie możesz założyć dwóch takich samych itemów (lub o takiej samej specyfikacji) do tych dodatkowych slotów =)

edit. Jeśli nie wierzysz to załóż 2x buty wiatru, 2x pierścień expa, 2x pierścien lucy itd..

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

when ID-pieczeci.use with not pc.is_polymorphed() begin

Tu masz odbugowanie. Poza tym, nie możesz założyć dwóch takich samych itemów (lub o takiej samej specyfikacji) do tych dodatkowych slotów =)

edit. Jeśli nie wierzysz to załóż 2x buty wiatru, 2x pierścień expa, 2x pierścien lucy itd..

I nie odbugowałeś bo dalej mogę na mouncie zrobić myka z polimorfią a co 2 pieczęci to podeślę Ci później screena, po prostu taki bug. =)

50596142255057180250.png

Opublikowano

Ah, na mouncie..

when xxx.use with pc.is_mount() then

return

end

w miejsce xxx wpisujesz id marmura. Jeśli nie działa zmień na xxx.click. Co prawda usunie marmurek ale za chęć bugowania się płaci =) (można zrobić tak, że zwraca numer w którymś tam socket'cie i później daje odpowiedniego marmura z danym id moba w którymś tam socket'cie, ale po co?)

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

A ja mam pytanie, jeśli ktoś wgra ten quest czy będzie możliwość zejścia jak z konia tzn.

Prawy przycisk na postać, a potem "Zsiądź".

Opublikowano

Off&On

Oczywiście, że tak =) Istnieją 2 opcje na naprawienie tego:

- usunięcie tego okienka z klienta

- dodanie jakiejś funkcji do niego, że jeśli jesteśmy na mouncie (nie na koniu, na mouncie) to nie działa.

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Off&On

Oczywiście, że tak =) Istnieją 2 opcje na naprawienie tego:

- usunięcie tego okienka z klienta

- dodanie jakiejś funkcji do niego, że jeśli jesteśmy na mouncie (nie na koniu, na mouncie) to nie działa.

Łatwo jest takie coś zrobić bardziej tą drugą opcję? : P

Opublikowano

A jak padnę? To pieczęć będzie bug czy zdejmie się czy będę na wierzchowcu?

Ok zbugowane jak umierasz.

@down

jakbyś miał 100 wiad. na dzień to byś w końcu napisał tut'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...