Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Regularne ścięcie

dodo2111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, mogłem ten temat założyć na innym forum ale przecież tu ludzie wcale nie znają się gorzej. Mam problem od jakiegoś roku już w sumie, jednak dopiero teraz stało się to bardzo dokuczliwe, co jakąś minute może nie całe półtora (nigdy tego nie liczyłem) dostaje hmm laga? na 2-3 sekundy w tym czasie gdy gram w ca po prostu stoję w miejscu, często mnie wyrzuca gdzieś obok miejsca gdzie złapałem ścięcie i ogólnie tyle dedów nałapałem przez to, że szkoda słów ;/ Internet mam przez ruter korzystają z niego również 3 laptopy w domu, ale sprawdzałem na lapkach i tam nic takiego się nie dzieje, wniosek wina musi być w sprzęcie.. Macie jakieś pomysły?? Ja już tego nie wytrzymuję a sytuacji typu qr ja human vs 12 zombi jestem już w sejf rumie nagle lag gdy zamykam i infekt a potem polewa ze mnie ;[ Piszcie, nagradzam lajkami starania ;] Dodam, że mój sprzęt dźwiga wiedźmina 2 na max (nie nie chwalę się ale jak by ktoś pytał jak zajdzie potrzeba opisze dokładniej ) a internet ma prędkość 2mb/s. Jak potrzebujecie jeszcze jakiś info piszcie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Spróbuj odłączy wszystkie komputery w sieci oprócz twojego. Może masz zajęte łącze? Przeskanuj kompa, jak masz ruter zobacz czy ktoś Ci się nie podpiął do sieci.

beznazwy2kopiao.png

Opublikowano

Patrzyłem, sieć ma hasło i z tego co widziałem nikt się nie podpiął, skan kompa hmm no może spróbuję, odłączyć lapy też mogę ale wątpię czy to coś zmieni. Ogólnie nie wspomniałem o tym ale wczoraj nie miałem lagów gdzieś tak od 18 00 co mnie trochę zdziwiło. Sam już nie wiem co może być nie tak ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Kolega też mi polecił Gameboostera, pomyśle nad tym. Skype gg wyłączałem to samo, ustawienia zmieniałem też to samo no bo przecież nie o grafikę tu chodzi..

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Hmmm 4 kompy : na 2.000kb/s =500kb/s na kazdego z kompow przeciez jak mi wyszlo ze ca bieze ok 1mb/s to sie niedziw . Polecam kupic lepszy net lub odpiac od netu pozostale komppy...

Największa pompa w grze to

SG556 MARK II

PERMAMENT ;)

Opublikowano

Dziwnie to policzyłeś... ale powiedzmy, że masz rację to i tak wszystkie laptopy nie chodzą na raz najczęściej jeden i moja jednostka

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zresetuj. Router (odłączyć od prądu)

Odłączyć laptopy od neta

Poruszać antenka od kompa (ta z tylu)

Zadzwonić do operatora i powiedzieć problem

Lecz myśle ze to wina twojego internetu 2mb to straaaasznie mało ja miałem 6mb i wolno było

Teraz mam 40 i wszystko ok jest :P

Opublikowano

Zresetuj. Router (odłączyć od prądu)

Odłączyć laptopy od neta

Poruszać antenka od kompa (ta z tylu)

Zadzwonić do operatora i powiedzieć problem

Lecz myśle ze to wina twojego internetu 2mb to straaaasznie mało ja miałem 6mb i wolno było

Teraz mam 40 i wszystko ok jest :P

Coooo? ja mam 1mb/s, jeżeli dobrze policzysz pobieram max 127kb/s, up ok. 20kb/s. CA mi nigdy nie ścinało (uwierz mi ;)).Komputer też mam słaby (Assasina jedynki mi ciągnął na najmniejszych i zcinało), więc nie mów mi, że to wina neta. Fakt jeżeli jest tyle kompów w sieci warto spróbowac je odłączyc. 2mb/s = 2048kb, 2048/8=256kb/s teraz gdy masz włączone np. 2 inne kompy + twój 256/3= 85kb/s. To i tak nieźle.

beznazwy2kopiao.png

Opublikowano

Co z tego ? Każdy operator inny

Moj kolega ma w Warszawie w centrum 64mb/s a jak o niego przychodze to patrzę na speed test i 30 mb/s

Wiec różnie bywa możesz płacić za 2 mb/a a dostawać 1mb/s bo operator słaby

Opublikowano

Nikt nic nie ściąga, widzę różnice kiedy jest coś ściągane, ale pisałem, że to nie wina neta bo gra chodzi idealnie płynnie ale regularnie mi ścina.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...