Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minicraft !

Koxin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minicraft jest to gra stworzona przez Notcha w 48h z okazji Ludum Dare. Jest to uproszczony Minecraft. Celem gry jest pokonanie Air Wizard. Używamy następujących klawiszy:

-strzałki = poruszanie się

-C(lub Spacja) = używanie przedmiotu i atak

-X = ekwipunek i otwarcie np. Workbench

Tej gry nie musimy pobierać! Wystarczy że mamy jave i wejdziemy w ten link :

https://s3.amazonaws.com/ld48/ld22/index.html

Możliwe że wiele osób już o tym wie ale ten temat jest dla tych co niewiedzą.

Opublikowano

Haha ! :D Baniowe w ch*j ! :D Idzie się uśmiać na maxa. :D Co prawda to nie to co Oryginalny Minecraft, ale w ramach nudy i zabawy można pociupać. :D Leci Lajk. :D

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Hehe, nowa wersja Tibii.. :D Nawet dobre ale to dla osób którym się naprawdę nudzi...

PS: Jak zrobić pochodnie na tym MiniCraft?

Opublikowano

Niech Notch się za Minecrafta weźmie a nie mydli ludziom oczy takim czymś :)

Opublikowano

hah, świetne, grafika powala na kolana..

UP

Notch robił ją 48h tylko, więc wiesz..

Co dla niego taki Minecraft ? ;)

W sumie racja, no ale jednak :)
Opublikowano

Może powstanie jakiś krótki poradnik :)

Ale wy musicie tego chcieć.

@Abra*

Pochodni chyba się nie da robić skoro nie ma nocy ale nie jestem pewien bo długo nie grałem

Jeśli ktoś nie odkrył to mam taką ciekawostkę:

Można znaleźć coś w stylu opuszczonych kopalń. Wygląd: Schody zabudowane kamieniem który nie da się wykopać ręką ani drewnianym kilofem.(znalazłem schody do których można się dostać kopiąc ręką)

Opublikowano

@up

Da się rozwalić drewnianym kilofem i już byłem w tej kopalni i tam było ciemno i światła potrzebowałem.

Opublikowano

Owszem, gra fajna, (w sumie autorem jest Notch, to co się dziwić :)) ale jednak woda nieco przymula w korycie płynąc.

I chciałbym zaznaczyć że to dział o Minecrafcie, a nie o Minicrafcie. Rzeczywiście, podobne gry, ale zły dział.

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku

Bywalec MPC | ProUser

Opublikowano

@UP

Nie ma działu Minicraft, a więc dobrze zrobiłem że wpisałem bo dużo osób o tym nie wiedziało.

@Abra*

Tamto da się zniszczyć nawet ręką ale są jeszcze schody prowadzące do góry(tak jakby do nieba) i ich obudowy nie da się rozwalić nawet kamiennym kilofem

Pochodni nie widziałem ale odkryłem sposób na światło w podziemiach. Trzeba zrobić latarnie. Możemy ją postawić jak i chodzić z nią a wtedy ona na pewien obszar oświetla.

Opublikowano

Niech Notch się za Minecrafta weźmie a nie mydli ludziom oczy takim czymś :)

Notch nie jest już lead dev minecrafta, Jeb zajol jego miejsce. Ta gra była zrobiona na Ludum Dare..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...