Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki tank najlepszy?

kokszpodworza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rammus jest swietnym tankiem. alistar i taric jest supporterem ale duzo ludzi robi alistara pod tanka. dobry jest jeszcze malphite i udyr (dobry dmg robi idac pod tanka) ale bardzo ciezki do grania.

Opublikowano

Definitywnie Malphite. To jest typowy tank. Slow, speed, pasyw dodający osłonę, ulti dobre do ucieczki i dobijania. Spokojnie nim można utrzymać na klatę Trynda i Mastera czekając aż przyjdzie ktoś do pomocy :)

Pograj 10 meczy i zobaczysz że nie jest taki trudny. Początek może trochę, bo musisz nabić te kilka pierwszych killi, ale to nie problem bo masz zasięgowego slowa. Nie szarżuj na początku, później będzie już z górki.

Btw, jak Malphite jest za trudny to nie graj tankiem :s

Może i malphite jest dobry ale nie najlepszy. Chociażby lepszy jest rammus. Stun, taunt, skill dodający m. resist i armora, no i jego obszarowe ulti idealne do tf'ów.

Opublikowano

lol mundo ludzie ulti regneneruj 75% hp warmog , thormail , force of nature ,

te trzy itemy i w team fight 1 vs 5 zabijali mnie po minucie na prawdę mogę nawet filmik nagrać albo sami poszukajcie w necie

masz resztke hp dosłownie uciekasz na ulti i masz prawie full , lol przeciwnicy są w dupie :D

drugi najlepszy tank dla mnie a mam ich trochę i lubię grać , Leona łatwo nią zabić prawie zawsze staty na + już trochę łatwiej ją ubić

ale kilka itemów i regeneracja hp jak na ulti mundo :D , do tego potężny stun z ulti oraz slow w teamfight jest to praktycznie pewny win

+ drugi stun z tarczy i do dobijania uciekających przeciwników przyciągnięcie i wybuchająca tarcza z dużymi resistami i defem

polecam też krówkę ( alistar ) oraz sheena

edit : singed to jak dla mnie dobry tank z słabym dmg ale mega wkurwiający przerzucenie slow i jeszcze ucieka ci taki z resztką hp na ulti

i jeszcze ci zabije , widziałem nie raz jak tak debile padali po 1-3 nawet :P

NJxbd4x.png

Opublikowano

Nie wiem czemu nikt nie dał propozycji Dr. Mundo ? B. dobry harras z Q oraz ulti które regenreuje mu hp. Pasywka też regena hp. Koszt : 1350.

Bardzo polecam ta postać.

he?

Opublikowano

Mundo napewno nie jest dobry na poczatki gry, bo skille za hp moga zniechecic..

to jest kwestia do 6 lvl masz ulti warmoga i cie to hp ze skili gówno obchodzi :)

NJxbd4x.png

Opublikowano

Mundo dobry, nie powiem (mój pierwszy main), ale na początku trzeba ogarnąć, żeby nie nafeedować, po tym leci z górki.

Opublikowano

@ Up

Jezeli siedzisz tylko na lini nie ma problemu z hp . Ja kupuje wisior na regene hp. Jeżeli trafisz kogoś z toporka to dostajesz połowe zabranego hp czyli jak żut kosztuje cię 40 hp a trafisz kogoś (obojętnie czy miniona czy bohatera) dostaniesz 20 hp . :)

A tak ogólnie to najlepsi tankowie :

Rammus

Mundo

Shen

@Edit

To nie do upa ... Tak szybko piszecie że nie mogę ja nic napisać ...

he?

Opublikowano

Najlepsze tank:

Rammus-w epickie,e tez reszta ujdzie

Amumu-ulti i placz op reszta ujdzie

Galio-ochronka i ulti op,reszta ujdzie

Alistar-caly op ale w mniejszosci,supporto-tankowo-mag

Shen-jeden z najgorszych tankow^^

Blitz-hmm passyw i lapka op ale az takim dobrym tankiem nie jest ^^

Singed-jeden z lepszych tankow passyw bardzo op i ta truta.

Leona-slaby tank,nic op

Maokai-dobre ulti,reszta do bani

Taric-skill dodajacy ochronke i leczenie,to samo co alistar,nawet sa do sb podobni

Volibear-dziwny tank bo to jest tank,tak w lolu jest napisane,duzo hp to u niego podstawa,trzeba umiec ogarnac

No to ogolem klasyfikacja

1.Rammus

2.Galio

3.Amumu

4.Alistar

5.Singed

6.Blitz

7.Maokai

8.Taric

9.Volibear

10.Leona

sstwc.jpg

Opublikowano

Najlepsze tank:

Rammus-w epickie,e tez reszta ujdzie

Amumu-ulti i placz op reszta ujdzie

Galio-ochronka i ulti op,reszta ujdzie

Alistar-caly op ale w mniejszosci,supporto-tankowo-mag

Shen-jeden z najgorszych tankow^^

Blitz-hmm passyw i lapka op ale az takim dobrym tankiem nie jest ^^

Singed-jeden z lepszych tankow passyw bardzo op i ta truta.

Leona-slaby tank,nic op

Maokai-dobre ulti,reszta do bani

Taric-skill dodajacy ochronke i leczenie,to samo co alistar,nawet sa do sb podobni

Volibear-dziwny tank bo to jest tank,tak w lolu jest napisane,duzo hp to u niego podstawa,trzeba umiec ogarnac

No to ogolem klasyfikacja

1.Rammus

2.Galio

3.Amumu

4.Alistar

5.Singed

6.Blitz

7.Maokai

8.Taric

9.Volibear

10.Leona

jeśli maokai i leona są słabymi tankami to ja jestem jezus o.O

ps. voli nie jest tankiem.

mysle ze to wszystko

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Definitywnie doradzam ci rammus`a , moze sie zemna nie zgodzicie lecz rammus jest najlepszym tankiem , (moze nie najlepszym ale na kazdego DMG jest najlpeszy) ktos ywbiera trynda mysli ze wygra a tu jeb E W (Q)na dobitke . a magi go smyraja po 100 a jego hp wynosi 3400hp . Wystarczy ThronMail , Sunfire cape , FON i Wmog i jestes nie dorozwalenia porste :>.

35205.jpg
Opublikowano

największe problemy mam zawsze z rammusem ;p sam się zabijam ;p, zresztą od każdego kto złoży thorna no ale on ma pasywke dobra i wgl polecam Ci go choc go nie mam i nim nie gralem ;p

Opublikowano

Zdecydowanie Amumu, ew. Rammus.

Jak dobrze pociśniesz build to potrafisz mieć 4/5k hp i 250+ defa.

To jest już kosa.

jeśli maokai i leona są słabymi tankami to ja jestem jezus o.O

ps. voli nie jest tankiem.

mysle ze to wszystko

Zgadzam się zdecydowanie. Volibear wcale nie jest Tankiem. Czy wy przyjmujecie, że DUZA postać to tank? to się mylicie..

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Myślę, że temat można już zamknąć bo wszyscy zostali wymienieni i dokładnie opisani.

Ja na tą chwile uznaje tylko Amumu i Rammusa, są poprostu najlepsi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...