Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Użytkownika Red Hunter

Perzot1818(PL)

Czy chcesz dział HaxBall na MPC ?  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz dzia? HaxBall na MPC ?

• Tak
      10
    • Nie
      8
    • Nie mam zdania
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym prosić o dodanie do działu gry przeglądarkowe subforum gry o nazwie ,,HaxBall".

HaxBall jest grą przeglądarkową, o tematyce piłkarskiej. W grze wybieramy drużynę do której chcemy dołączyć, następnie musimy strzelić piłką w bramkę klikając X (ew. shift, alt, lub CTRL).

Gra nie ma wymagań systemowych, wystarczy nawet 128 ramu. Jedynie czego potrzebujemy, to łącze internetowe (co najmniej 256 kb/s).

Wchodząc na stronę gry - mpcforum.pl/mpcball, zauważamy listę pokoi z całego świata, gdzie jest wskazane:

• Ile osób aktualnie gra w tym pokoju.
  • Ile osób może maksymalnie wejść do pokoju.
  • Kraj założyciela rooma.
  • Ilość kilometrów oddalenia założyciela pokoju od Ciebie. (czym bliżej, tym mniejszy ping)

Po prawej stronie, mamy widoczne takie przyciski:

• Refresh - odświeża listę pokoi.
  • Join room - dołącza do pokoju (możemy dołączyć również dwukrotnym kliknięciem w nazwę pokoju).
  • Create room - możemy stworzyć własny pokój.
  • Replays - powtórki, w grze możemy nagrywać klikając Rec, a potem oglądać w przyśpieszonym, lub zwolnionym tempie.
  • Options - opcje.
  • Logout - wyjście z gry.

Okej, przejdźmy do tworzenia pokoju.

beztytuuhcx.png

Tak właśnie tworzymy pokój, mamy dużo opcji.

• Room Name - nazwa pokoju, możemy ustawić dowolną.
  • Password - hasło.
  • Everyone is admin - każdy jest adminem po wejściu (admin może banować, kickować, zmieniać mapę/tryb/czas).
  • Show on room list - pokazuje pokój na liście serwerów (zalecane, jeżeli chcesz pograć z innymi).
  • Max players - maksymalna ilość graczy, min. 2, max. 22. Ilość osób, zależy od łącza internetowego. Jeżeli mamy 1mb, to maksymalnie 6 osób by nie było zbytnio dużego pingu.
  • Cancel - anulujemy tworzenie pokoju.
  • Create - tworzymy pokój.

Zarządzanie pokoju.

W pokoju znajdują się dwie drużyny - Red i Blue, jak i Spectators - widzowie.

Możemy ustawić limit goli, limit czasu, jak i wybrać mapę.

Nie dawno programiści haxballa, dodali tworzenie własnych stadionów (kodowanie). Jest już kilkaset, które można pobrać (zbijak,bilard i wiele więcej).

Jest wiele bugów, poradników. Gra jest bardzo popularna ostatnimi czasami.

PS. Proszę o nie skreślanie jej od razu z tego powodu, gdyż prawdopodobnie jest do niej bardzo mało cheatów.

Subforum może być bardzo popularne, download stadionów, rozgrywki, mecze wspólne, można również stworzyć ligę w haxball, jest bardzo dobrze rozwijająca się np. ESL.

Video-recenzja:

Pozdrawiam, Red Hunter.

OPIS GRY WYKONANY PRZEZ "RED HONTER" ALE POSIADA NIESTETY TYLKO 35 POSTÓW WIĘC PISZE ZA NIEGO JA !

r718w5.png

Opublikowano

@UP Warn za nabijanie posta.

Ale czemu nie ? Przecież są cheaty przez Cheat Engine i dodali możliwość tworzenia własnych stadionów w notatniku ^^

Da się też zmieniać wygląd stadionów tzn skórek :P

@Sopher a można bardziej wyjaśnisz czemu jest to zbędne -.-?

Przecież można by było urządzać ligi, drużyny i turnieje z nagrodami np. -5% :)

r718w5.png

Opublikowano

To forum o cheatach, tak jak mówił kolega kilka postów wyżej to do via www, chociaż wątpię czy to przejdzie.

Jak będą ligi/ turnije/ mecze to będą używali czitów...

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano

@Up

Jasne ściema jak nic, nawet jej nie widziałeś na 100%.

@Top

Ja jestem na TAK, bardzo fajna gierka.

Opublikowano

@UP Pomyliłem się i tam miało być Report -.- i thx za warna -.-

Wypowiadajcie się dalej :),

To jest forum o cheatach.

A co do tego nie ma cheatów ?

Ja na nie;x

Szybko się nudzi ;x

Nie jeśli zagrasz na nowych stadionach, zagrasz w jakimś turnieju itp :P

r718w5.png

Opublikowano

@up

Gram w nią od roku, ale spoko.

Gra jest bardzo popularna ^^.

To forum o cheatach, tak jak mówił kolega kilka postów wyżej to do via www, chociaż wątpię czy to przejdzie.

Jak będą ligi/ turnije/ mecze to będą używali czitów...

Jak na prawde ktoś używa cheatów, to widać to po prostu przy przyśpieszeniach itp.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Na nie.

Nic ciekawego w graniu w piłkę nie jest fajnego.(w internecie)

Nudne jak cholera.

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

ESL.eu tam sobie graj w to, tutaj to jest nie potrzebne, będzie pusty dział, bo co, będziesz pisał tutoriale jak bramki strzelać ? - beka

nie

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

ESL.eu tam sobie graj w to, tutaj to jest nie potrzebne, będzie pusty dział, bo co, będziesz pisał tutoriale jak bramki strzelać ? - beka

nie

To nie jest raczej bezmyślnie strzelanie w bramkę, a gra taktyczna, rodzaje, itp. , poradniki można pisać, jest wiele tematów jak na taką grę.

ESL, fakt, ale czy nie lepiej pograć wieczorem, z forumowiczami ? :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Czemu żaden Global Ani Admin się nie wypowiedzą -.- Temat stoi już od dobrych kilku dni a ja chce poznać opinie :)

PS - Zapraszam administratorów do tematu z grą "XIII" tam też się nikt nie wypowiedział :)

r718w5.png

Opublikowano

Czemu żaden Global Ani Admin się nie wypowiedzą -.- Temat stoi już od dobrych kilku dni a ja chce poznać opinie :)

PS - Zapraszam administratorów do tematu z grą "XIII" tam też się nikt nie wypowiedział :)

Rozmawiałem teraz z makinem, musi to przemyśleć.

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...