Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Problemy z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Postanowiłem 5 dni temu uruchomic serwer metin 2 . Na początek postąpiłem według instrukcji jakie otrzymałem z filmików z youtuba. Serwer na plikach chińskich ,launcher z głową sury . Pieknie działa ale jest po chińsku , po 4 godzinach wertowania internetu udało mi sie to dziadostwo spolszczyć(ciągły komunikat cos tam locale hongkong...) ,serwer hamachi. Zrobiłem nowe konta i do wieczora 1 dnia bawiłem się . Apetyt jednak rośnie w miare jedzenia i postanowiłem odpalić serwer na plikach z 2010 roku. Niestety ...

Pliki jakie sa podane przez Sherera mimo już dosyc pokaźnej wiedzy nie jestem w stanie uruchomić wyskakuje błąd połączenia się z serwerem na loginie i haśle wpisanym do mysql ( czyli bardzo poprawnie)Natomiast jak wpisuje hasło i login wymyślony to mam -Nieprawidłowy login lub hasło-. Dobrze znalazłem informacje ,że można naprawić ten błąd , wykonałem wszystko jak było opisane przez Sherera, i ok działa do momentu wpisania ./start lub ./start.sh a co sie potem pojawia??? :access denied ,albo jak to woli pemission denied.Załamałem sie 16 giga syfu mam na kompie i nikt nie wie jak to uruchomić...Szlak mnie nie trafił ściągnąłem pliki jerry.vhd pieknie opisane w megatucie .Ok już je mam już siedza w konsoli już działa... a jednak nie działa... konsola coś tam mieli do momentu Timecounters 1.000 sek i tak se stoii do usranej...Nadal mimo ,że już to opisałem nikt nic nie wie co to jest i jak to naprawić. Pisanie do każdej osoby co wstawiła pliki nic nie daje. bo wogóle nie interesują się tematem .

Ludziska czy ktoś z Was takich fachowców nie może do jasnej cholery napisać normalnie wszystko od początku do końca w 1 temacie???

1 dac pliki co działają

2.napisac czy pc czy box

3.napisać hasła do wypakowania mysql itd

4.nie bawić się w duperele tylko to wszystko sprawdzić

5.Pokazać jak się robi launcher (sprawdzić go)

6.Jaki dac klient pod ten serwer(np 2010 rok dac linka i czy ma być patchowany czy nie)

7.i jeszcze raz wszystko sprawdzić !!!!

Sherer w tucie sam mówisz "no jak zwykle cos u mnie nie działa ,ale u was będzie" załamac się można...

Jeszcze jedno pisząc to każdy kto odpowie "w stylu sam se srób " itd nic nie wniesie do dyskusji , a posty nabijać możecie sobie gdzieś indziej .

Niech chociaż jedna osoba weźmie sie naprawdę za zrobienie czegoś co ludzie będa nagradzać i chwalić .Przecież to i reklama dobra i szacun duży...

Znerwicowany juz gracz,,,,

Tomasz

Opublikowano

W większości Ci nie pomogę, ale.. jak masz pliki serwerowe 2010 to

http://www.google.pl/search?q=Metin2_PL_20100528&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

Znajdź tu clienta PL, zainstaluj, nie patchuj i użyj tego launchera

http://www.mpcforum.pl/topic/290808-dl-mc-2010-v2-launcher/

Kumpel postawił serw na tych plikach i all śmiga.

http://www.mpcforum.pl/topic/345073-megatuttworzymy-serwer-easy-vpn-na-plikach-serwerowych-z-2010r/

Ale na hamachi, przy użyciu vbox'a.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

wszystko było by ok gdyby pliki serwerowe 2010 roku jakie sa dostępne typu jerry.vhd dochodzą do linijki timecounters 1.000 sek i dalej nie ładują się.

nie wiem jakie ściągnąć pliki z forum aby nie były to pliki jerry..... .

Odpaliłem serwer już na plikach jerry.vhd

dalszy problem to launcher jaki podałeś nie umiem go do końca zrobić ,nie znam pong....może ktos wie gdzie szukac pong? lub go zna do tych plików?

ok z tym też już poradziłem dziekuję za pomoc osobie wyżej .

Jednak nie polecam tych plików jerry są w wiekszości po niemiecku ,i nie działaja npc ,nie da sie ich otworzyć ,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...