Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Jak Zwiekszyc FPS

Show1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam problem. Po 4 miesiecznej przerwie w WR postanowilem wrocic... Ale mam takie sciny, ze nie moge grac. Wspomne jeszcze, iz wczesniej Warrock chodzil na max wymaganiach i nie bylo zadnych scin... 1tyg temu zrobilem przeinstalacje systemu ( na taki sam co byl wczesniej).

Procesor: Intel e2200 2x 2.2GHz

Karta Graficzna: Nvidia GeForce 8500gt 512 MB

Pamięc Ram: 4GB

Dysk: 200GB

Monitor: Samsung 19 cali

Internet:Neostrada 10mb/s kablowy

Opublikowano

Aktualnie mam bardzo podobny sprzęt, i jak ty również mi ścina. Dokładnie zaczęło się to wraz z wprowadzeniem nowego eventu.

Sam wychodzę z założenia, że nie jestem w stanie nic z tym zrobić bo to wina G1, od zawsze mieli kiepski silnik graficzny w WR, a przy wprowadzaniu nowych rzeczy jest coraz gorzej.

Zaciskam zęby i staram się cieszyć grą -głownie na CQC, bo o UO czy BG nie mam co marzyć.

Ale dla profilaktyki możesz przeczyścić system CCleanerem i wyłączyć WSZYSTKIE zbędne programy - antywirusa też. No i zdefragmentować dyski, zwłaszcza systemowy i ten na którym znajduję się katalog WarRock'a

32354141673387527780.png

Opublikowano

@podkręcić kartę graficzną i procesor ... Zrobić defragmentacje dysków, użyć GameBooster który Wyłącza wszystkie nie potrzebne procesy na czas gry. Przeczyścić rejestr. Moim sposobem zawsze był format jak były ściny (dysk twardy u mnie nie trzyma dłużej niż rok ;p )

notoacta250.png

Opublikowano

Po 1 naciśnij ctrl + alt + delete --> zakładka procesy --> warrock.exe -(prawy przycisk myszy)-> Ustaw priorytet --> wysoki / czasu rzeczywistego.

Po 2 powyłączaj wszelkie zbędne procesy typu gg/skype/przeglądarka

Po 3 ustaw detale na średnie - mi na kompie 4x 2,61, 4gb ramu, gt220 na hight czasem laguje

Po 4 możesz tak jak napisał up podkręcić procesor i grafike

To tyle z mojej strony.

@up Po co robić defragmentacje i czyścić rejestr skoro ostatnio robił reinstall systemu ?

A gameboostera cześo uznajde za hacki.

Opublikowano

Możesz także w grze w opcjach zmienić opcje graficzne na low, wyłączyć wszystkie bajery tj. ( light map etc.) no i pare fps w górę powinno skoczyć.

sybga.png

Jeśli Ci pomogłem daj Lubię to :)

Opublikowano

@Slawek112

Używanie Game Boostera powoduje crashe, nawet jeżeli chodzi o wyłączanie zbędnych usług.

@Kosik11

Będziesz miał całą zamazaną mapę i to przełoży się na wyniki w grze.

@Do autora

Grafikę możesz i powinieneś mieć ustawioną na High, tylko wyłącz inne rzeczy.

Opublikowano

Grafika nie jest tutaj problemem -.-. Tą kartę co on ma wyrabia ponad normę. Ja mam tak samo, nie ma różnicy czy na low czy hight - ściny zawsze takie same. Ogólnie chodzi tu o całą przepustowość kompa, silnik WR i może ewentualne zaśmiecenie systemu.

@rafor4

Bo podczas formatowania, usuwasz pliki z partycji systemowej, na reszcie pozostaje dalej syf, a uporządkowanie klastrów zwiększa prędkość i odciąża RAM'y

32354141673387527780.png

Opublikowano

@Grasu, Mystiker

Może i tak, ale dałem tylko radę od siebie. Ja też miałem bardzo straszne ściny, tzw. screen lag.

Zmieniłem z HIGH na LOW i gra szybciej śmiga, a te małe niedociągnięcia w grafice mi nie przeszkadzają.

sybga.png

Jeśli Ci pomogłem daj Lubię to :)

Opublikowano

@koksik11 Zmiana z LOW na HIGHT nic nie daje. Rozdzielczosc 1920x1080 i detale na hight wraz z bajerami Light map,deszcz,slonce itd. scina tak samo co na 640.Dobre 8 miesiecy temu gra hulala na full detalach (zadnych scin)

@rafor4 Zrobilem to wczesniej przed przeczytaniem twojego posta, a wracajac do podkrecania. Nie mam zamiaru podkrecac Procka czy Grafy... Po jakims czasie moze to spowodowac spaleniem, wiec odpada.

@slawek112 GameBoster jest wykrywany podczas gry i CRASH.

Stracilem chec, zeby wracac na stare smieci tzn. WARROCK. Stracilem duzo czasu,nerwow na cheaterow,lagerow badz kidow, ktore pisza jak ktoregos zabije: FRAJER czy tam NOOB.

Wiec skoncze z WR raz na zawsze.Jest wiele innych gier nawet calkiem darmowych jak Counter Strike non steam 1.6 czy source.

Temat mozna ZAMKNAC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...