Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Prywatny serwer World of Tanks

Vector055

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W tym pytaniu zwracam się do bardziej ,,obczajonych w klimacie". Jak chyba wiadomo każdy kto lepiej ogarnia nie tylko grę ale także jej pliki, oraz posiada odpowiedzią wiedzę, potrafi postawić prywatny serwer. I tu własnie zwracam się do was z pytaniem: Czy ktoś na tym forum jest w stanie to zrobić. Nie mówię tu o żadnym dedyku, chociaż Hamachi. Jestem pewny że jak komuś się to uda to wielu ludzi by grało a gdy wszystkie błędy się pousuwa i serwer będzie miał fajne raty (takie jak w becie albo nawet i większe troszkę) to można postawić dedyka i czerpać z tego jakieś małe profity. A więc drodzy programiści do boju. Postawiłem to forum abyście mogli własnie tutaj wymieniać się wskazówkami jak i wymieniać doświadczenia związane z budową prywatnego serwera. Drodzy moderatorzy forum: Jeżeli coś jest źle napisane to proszę poprawić t we własnym zakresie chociaż z grubsza a nie usuwać forum. Z góry dziękuje.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie jestem specjalistą ale wydaje mi się że nie ma dostępu do plików wot'a. Gdyby takowe się pojawił prywatne serwery miały by zielone światło. Bierzesz pod uwagę mniejszą pojemność od globala? Sporo na bitwę prawdopodobnie by trzeba czekać.

Opublikowano

Misja godna bohatera czerwonej gwiazdy! Wierzymy w Ciebie, niech Dziadek Mróz będzie z tobą bracie!

Plan misji wygląda następująco:

1. Wchodzisz przez zwodzony most do ukrytej serwerowni WG gdzieś na dalekim Kaukazie, gdzie ruscy testują bardzo wczesne update gry.

2. Podpinasz nośnik pamięci i po odgadnięciu kilku haseł wgrywasz na niego co się da.

3. Wracasz wesoły do domu i dzielisz się plikami z MPCForum.

Misja jest prosta, więc do dzieła!

Jako, że to ja wymyśliłem plan, to pierwszy chce mieć wgląd do tych plików :)

@UP: bardzo interesująca sygna

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

@Up

Podoba mi się ten plan :)

@Topic

Ale żeś przywalił...

Oto 4 powody dla których prywatny serwer nigdy nie będzie istniał:

1.Nie posiadamy plików serwerowych i raczej ich nie zdobędziemy ;)

2.Potrzeba przynajmniej 30 graczy na sam start.

3.Żeby mogło grać kilkaset graczy potrzebny jest super komputer o mocy 1,026 PFLOPS* (liczba wykonywanych w ciągu sekundy operacji na liczbach zmiennoprzecinkowych)

4.WG po kilku godzinach zgłosi sprawę do sądu i tak zakończy się nasza przygoda z serwerem.

Pozdrawiam pomysłodawcę miło jest się czasem pośmiać ;)

*To tylko taki przykład nie brać sobie tego do serca

;)

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Ale tak trochę poza tematem:

Jakie są specyfikacje ruskiego serwera WG. Byle co nie uciągnie kilkuset tysięcy podłączonych jednocześnie graczy, a mimo to nie słychać o tym serwerze, że jest jakiś mega. Może mają jakąś nową technologię zmniejszającą obciążenie.

Co to właściwie jest? Co ma w środku?

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Może nie jest to jakiś super serwer, ale to na pewno nie jest zwykły serwer dostępny dla nas śmiertelników ;)

1335991896-U274919.png

Opublikowano

Nie, bo to są dość zwykłe serwerownie i sam wargaming narzeka na serwery.

Chcesz prywatny serwer?

1. Wynajmij Dariusza Smyczyńskiego
  2. naślij go na wargaming by odwrócić uwagę
  3. Weź nośnik pamięci
  4. wepnij sie do ich kompa
  5. ściągnij wszystko!
  6. Ciesz się serwerem!

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Ta, jeszcze trzeba umieć takie serwer postawić na nogi ;D Więc polecam od razu zajebać całą serwerownie :D

Tu nie przeklinamy !

@Topic

Zamykam, bo wiadomo zaczyna się zbędny spam. Jeśli taki serwer kiedykolwiek powstanie to na pewno się o tym dowiemy ;)

1335991896-U274919.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...