Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Restart komputera przy graniu!

Diesiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu mam tak ,że podczas grania w gry np WoW'a czy Combat Arms resetuje mi się komp.Od razu pisze ,że czyściłem kompa zasilacz sprawdzałem i nic.Mam tak już od 2 dni wczesniej takiego problemu nie miałem.Proszę o pomoc

Szukam Grafika na zrobienie Sygnatury i Avatara.Więcej na PW

Opublikowano

wystaw na pole będzie chłodniejszy

zresztą nic nie napisałeś co jest dokłądniej , tak może każdy napisać. na razie ja nie widze żadnego problemu poza tym że powinieneś poczytać takie same tematy jak twój na forum to rozwiążesz problem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wystaw na pole będzie chłodniejszy

zresztą nic nie napisałeś co jest dokłądniej , tak może każdy napisać. na razie ja nie widze żadnego problemu poza tym że powinieneś poczytać takie same tematy jak twój na forum to rozwiążesz problem

Spamujesz koleś w każdym temacie, co nie zobaczę to bez sensowne posty..

Topic.

Zobacz czy pasta jest pod CPU.

Opublikowano

napisałeś dokładnie to samo co ja tylko inaczej

a gdybaniem to raczej nie rozwiążesz mu problemu, jakby przynajmniej COKOLWIEK napisał co zrobił, co sprawdzał to już by było wiadomo, skoro działał to tak nagle pasta mu nie wyparowała z pod radiatora, myśl czasem a nie zgaduj

równie dobrze może być wina systemu

podobny temat na forum :

http://www.mpcforum....acza-help-plis/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

up@

Wczoraj czyściłem kompa i po wyczyszczeniu komp nie chciał odpalić no to sprawdzałem co jest nie tak i właśnie pasta od wiatraczka oderwała się ale nie tak ,że całośc tylko luzno wiatraczek się poruszał no to poprawiłem ten wiatraczek ,żeby sztywny był.Odpaliłem kompa i od tego momentu mam problem z grami.

Opublikowano

czyli awarie przed czyszczeniem były czy po ? BSOD ( niebieski ekran ) czy po prostu wywalało system ?

@DOWN

to chyba logiczne że wymieniał paste bo bez tego to raczej na czyszczenie nie wygląda

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no to masz powiedziane już co to za przyczyna, usuń ją

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Pff pewnie nie wymienił pasty tylko ponownie dopiął radiator z wiatrakiem -.-. Wtedy procesor nie przekazuje ciepła do radiatora i w efekcie się przegrzewa . Dzięki zabezpieczeniom przed spaleniem masz te restarty inaczej musiałbyś rozglądać się za nowym procesorem albo jeszcze czymś więcej.

Lepiej odpuść sobie granie do momentu całkowitej wymiany pasty na nową.

Uprzedzam, że wymiana to dokładne oczyszczenie radiatora i powierzchni CPU z starej pasty. Ma błyszczeć jak nówka a wtedy nakładasz minimalną cieniutką warstwę za pomocą plastikowej karty albo czegoś co pozwoli na równomierne rozłożenie pasty. Pasty nie wylewasz całej tylko 1 kropelka .

Poczytaj sobie w internecie na temat wymiany pasty ;).

jqeuR.png

Opublikowano

Czyli mam wymienić na nową pastę? Nie ma innego sposobu?

Opublikowano

Jak znasz inny sposób poprawienia przewodzenia ciepła to nie ma problemu, rób po swojemu jak nie chce ci się tak jak ma być

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zdejmij se radiator, dokładnie przeczyść podstawkę radiatorka i procka na lusterko najlepiej :D

Potem na procka nałóż trochę pasty, tak żeby była mała warstwa grubości karteczki papieru, taka przeźroczysta najlepiej to na palca se nawiń woreczek i nim ładnie rozprowadź tą pastę :)

Potem to ładnie złóż i powinno być dobrze :)

Jak nie masz pasty to polecam Ci taką:

http://allegro.pl/ar...2002813887.html

Tania i w miarę dobra pasta :)

A co do:

Spamujesz koleś w każdym temacie, co nie zobaczę to bez sensowne posty..

Dokładnie tak, co drugi jego post to:

znajdź se na google, albo Linux jest lepszy po prostu nie wiem dlaczego taki element ma Mentora...

@Edit

Biedny ciołek jesteś i tyle, piepszysz trzy po trzy pokazując swoją kartę GRAFICZNĄ a nie procesor o którym jest mowa. Czytaj uważniej posty.

Gdzie? Możesz mi to pokazać ?

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Biedny ciołek jesteś i tyle, piepszysz trzy po trzy pokazując swoją kartę GRAFICZNĄ a nie procesor o którym jest mowa. Czytaj uważniej posty.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dokładnie tak, co drugi jego post to:

znajdź se na google, albo Linux jest lepszy po prostu nie wiem dlaczego taki element ma Mentora...

nie wiem o co ci chodzi dziecko, ale się nie mylę i taki element jak Ty miał dopiero co Mentora ( nie powiem kilka godzin chyba tylko ) i ciekawe dlaczego go już nie ma ? co to w ogóle wnosi do tematu, twoje komentarze są żałosne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@ Krzysztofa

Gratuluję wrzutki zdjęcia z pastą nałożoną na GPU a nie na CPU ;). Czytaj ze zrozumieniem temat, a jak chcesz się chwalić dokonaniami to uczyń to poza obecnym tematem. Nic nie wnosisz do niego, a wręcz możesz zaszkodzić autorowi.

Co do MENTORA to raczej popatrz na siebie bo sam nim byłeś i przestałeś być poprzez swoje nienaganne zachowanie. Mało tego coś ostatnio upodobałeś zgłaszanie moich postów by mi dać warny na szczeście wycofałem parę niesłusznie przyznanych.

Jak cię zabolała utrata mentora to może zaczniesz myśleć nad tym co robisz bo zemsta w postaci raportowania moich postów po to bym załapał % jest po prostu żałosna.

@ TOPIC

Tak musisz wymienić pastę starą na nową ponieważ tamta utraciła przewodzenie ciepła z CPU do radiatora i nagrzewa się procek przez co masz restarty podczas grania. Po dokładnej i solidnej wymianie pasty termoprzewodzącej problem zniknie ;). Jeśli się na tym nie znasz to odradzam samodzielne zabawy bo szkoda popsuć komputer.

jqeuR.png

Opublikowano
Czytaj ze zrozumieniem

No właśnie czytaj ze zrozumieniem.........

Jak już skończyliście to dziękuje do widzenia

dzieci jebane nie mają co robić.

Tak musisz wymienić pastę starą na nową ponieważ tamta utraciła przewodzenie ciepła z CPU do radiatora i nagrzewa się procek przez co masz restarty podczas grania. Po dokładnej i solidnej wymianie pasty termoprzewodzącej problem zniknie ;). Jeśli się na tym nie znasz to odradzam samodzielne zabawy bo szkoda popsuć komputer.

I powiedz mi przy wszystkich poco te prowokację ja nadal czekam na ten twój telefon kozaczku, podałem Ci wyraźnie, ale widać peniasz nawet nie potrafisz mi tego powiedzieć w twarz.

Poza tym po chuj przepisujesz to, co już ktoś inny napisał?

nie wiem o co ci chodzi dziecko, ale się nie mylę i taki element jak Ty miał dopiero co Mentora ( nie powiem kilka godzin chyba tylko ) i ciekawe dlaczego go już nie ma ? co to w ogóle wnosi do tematu, twoje komentarze są żałosne

A co ten post wniósł w temat? Bo według mnie kompletnie nic czysta prowokacja.

Biedny to ja nie jestem, bo jak byś uważnie czytał to byś zrozumiał oco chodzi, nie sory twój ptasi móżdżek tego nie może pojąć...

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

przestań śmiecić w tematach, jak masz żale to gdzie indziej a nie obrażaj w postach, kultury to ci jak widać brak.

wszystko ci śmierdzi prowokacją, jest spokój do puki ty nie wpieprzysz się ze swoimi żalami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Proszę natychmiast o zaprzestanie załatwiania własnych porachunków i doradzić naprawdę autorowi topicu, bo to on ma prawdziwy problem. Każdy kolejny post dotyczący was lub kłótni skończy się banem.

Opublikowano

Też miałem taki problem. Wyczyść komputer od środka . Ja go rozkręciłem na spokojnie i przeczyściłem , ale nie wodą tylko odkurzaczem lekko przejechałem. Przy okazji komputer ciszej zaczął chodzić :)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

jak ma się dostęp do nafty technicznej to też polecam nią przemywać płytki czy też części na nich

świetnie nadaje się do usuwania resztek pasty z części czy ubrudzonych elementów, tylko zamoczyć miękki pędzelek i przeczyścić bez obawy że coś uszkodzimy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...