Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Podczas grania komputer się wyłącza!

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka otóz podczas grania w gry komp się wyłącza mam 2 sugestie 1.Zasilacz tracer 500W ( słyszałem ze to jeden z gorszych ) 2.jak biorę podglą zdarzen to znalazłem takie coś jak błąd WMI i np o godzinie 17:39 grałe mw MW3 i komputer się wyłączył o tej godzinię ;/

xfcsafsafasd

gdgasd

więc czego to wina ??? czy to się przegrzewa czy co ?? kompa mam na gwarancji bo niedawno kupiłem więc oddam i powiem o co kaman ...

proszę o pomoc jaki moze być problem tego

Opublikowano

Według mnie może być to wina zasilacza który nie radzi sobie ze zbyt dużym obciążeniem. Spróbuj pożyczyć od jakiegoś kumpla zasilacz 500W i podłącz do swojego. Wtedy możesz spróbować czy to właśnie jego wina.

Opublikowano

Najlepiej oddaj do jakiegoś serwisu, aby narazie sprawdzili czy może być to wina zasilacza.Mi kiedyś wzieli za to około 30zł? Ale dzięki temu bd wiedział co trzeba wymienić ;)

Opublikowano

Jeżeli Twoja karta graficzna nie ma własnego chłodzenia a zasilacz cudem okazał się być dobry to też może być tego przyczyna. Miałem tak w starym komputerze. Zasilacz wymieniłem na nowy, mocniejszy a on dalej się resetował ale na szczęście udało mi się kupić nowy komp.

darkness3.png

Opublikowano

Jeżeli masz plomby możliwe do odklejenia i ponownego przyklejenia (ja tam u siebie dawałem radę).

To polecam przeczyścić go tak jak kolega wyżej wspomniał.

Z tym, że nie potrzeba oddawać go do serwisu, a wszystko czego potrzebujesz to mój tutorial, który nawet Tobie wytłumaczy co i jak:

Oczywiście może to też być wina zasilacza, albo wirusa, ale nie dowiesz się jeżeli nie spróbujesz.

Polecam:

1) Pełen skan systemu

2) Sprawdzenie w internecie, czy twój zasilacz jest właściwy

3) Wyczyszczenie PC z kurzu

(Twierdzisz, że ma dopiero miesiąc, ale faktem jest to, że jeżeli okolice komputera nie są systematycznie czyszczone to komputer wsysa kurz z okolic)

Opublikowano

GTX 460 i zasilacz 500W ? Jaja sobie z nas robisz człowieku ? Zasilacz nie wytrzymuje przy tej prądożernej karcie ;] . Już nie szukaj powodów bo znam ten model karty i znajomy miał podobny problem. Dopiero jak kupił mocniejszy zasilacz 650W z Tagana to mógł grać w najnowsze gry na full detalach ;). Przed wymianą też chciał grać na max detalach i działało krótko bo potem wyłączał się komp by zasilacz się nie zjarał.

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...