Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem & pytanie] Ile RAM'u przydzielić Javie?

Piechutus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak można się z tematu domyślić potrzebuję wiedzieć ile RAM'u przydziela się Javie tzn. w pliku .bat do włączania Minecraft'a. Wiem jak to zrobić tylko nie mogę dopasować odpowiedniej ilości. Chodzi mi o coś w tym stylu:

Liczba - ile to RAM

np.

1232 - 4 MB

Z góry dziękuję. Nie mogłem tego nigdzie znaleść.

Opublikowano

Jakie MB ? Chyba GB. :D Ile masz pamięci ? Tak jak koledzy UP pisali najlepiej jak dasz połowę całej Twojej pamięci. :P Jak masz 2,5GB to tak tyle ustaw. :P

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Mam w sumie 4 ale w panelu sterowania pokzauje że mam 2,96 GB dostępne więc chcę przydzielić 2,5 giba. To w sumie dobry pomysł?

Opublikowano

Nie za bardzo. :P Minecraft w sumie do gry nie potrzebuje tak dużo przydzielonego RAMu, bo i tak wykorzystuje tylką jakąś część. A Tb mało zostanie na system i by Ci trochę muliło. :P Więc ja na Twoim miejscu przydzieliłbym 1,5GB-2GB. :P

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Jeśli dasz 2,5 gb na MC.

NIE RADZE

Będzie Ci tak zajebiście mocno lagować system że hoho.

Max 2,1 900 mb przynajmniej na system potrzeba.

Opublikowano

Ja na moim laptopie mam 2gb ramu i 700mb to dla mnie wystarczająca ilość tzn. nie muli.

Opublikowano

Jeśli dasz 2,5 gb na MC.

NIE RADZE

Będzie Ci tak zajebiście mocno lagować system że hoho.

Max 2,1 900 mb przynajmniej na system potrzeba.

Wiem że będzie system lagować ale jak gram w Minecraft'a to chyba lag systemu nie przeszkadza bo skupiam sie na grze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...