Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak Pliku Ntldr

djrazor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o pomoc kiedy instalowałem windowsa xP było trzeba zformatowac dysk C po restarcie kompa wyświetla się "Brak pliku NTLDR" i nie mogłem odpalic instalacji windowsa z plyty prosze o pomoc !!! za dobra odpowiedz beda *5

@edit

błagam help !!!!

29105455.jpg
Opublikowano

Jezeli masz mozliwosc uruchomienia windowsa normalnie to wejdzi, wloz plyte windosa, wyszukaj na niej pliku ntdlr.dll , skopiuj na dysk c i powinno byc po klopocie

Opublikowano

mam na tym kompie co z niego pisze dostemp do kompa ale w jaki sposob mam ten plik wrzocic na tamten dysk ? a na tamtym kompie nie mam zadnej mozliwosci wejscia do systemu

@edit

czy była by mozliwosc na 2 dysku zainstalowac windowsa i zzucic ten plik NTLDR na 1 dysk ?

29105455.jpg
Opublikowano

To uruchom komputer przez tryb awaryjny z wierszem polecen i wpisz

przykladowo jezeli cd-rom to dysk wymienny e wtedy w wierszy wpisujesz

copy e:\i386\ntldr c:\

jezeli dysk jest o innej nazwie wtedy zmieniasz

Opublikowano

jestem teraz na tym kompie ale odpaliłem kompa na linux'sie i jestem z odloczonym dyskeim wiec jak coś sie da zrobic na linuxie to help (nie mam mozliwosci wejscia do cdromu i na dysk)

29105455.jpg
Opublikowano

Powiedz mi czy ty chcesz naprawic sobie kompa czy chcesz nabic tutaj posty ?

Widze ze o posty bardziej chodzi - wystarczy wpisac w guuugle i masz tego w chói

A jak juz musisz napisac na jakims forum ( sa niestety na swiecie cioty ) to pisz to na forum o komputerach ...

Czy wiesz że?

Dogłębna penetracja rozluźnia umysł i duszę

Opublikowano

@Up no nie wiem wydaje mi się ,że jak narazie to tylko Spamujesz / dzień w dzień | zobacz od kiedy masz konto na forum i ile już masz postów :s niektórzy ludzie po roku czasu mają 200-400(np ja tak miałem)

• Dodaj nową pozycję...