Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dragon ball online

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar stworzyć, a raczej już tworzę grę o tematyce mojej ulubionej anime, którą oglądałem w dzieciństwie. No więc większość opcji już mam zrobionych, więc pytam się fanów co by chcieli jeszcze zobaczyć w takiej grze. Zastanawiam się nad wyborem rasy, a w każdej rasie były by postacie główne do wyboru. Np Saiyanie->Goku. Co o takim czymś myślicie?

ref RMCF

Opublikowano

@up

Kiedy nauczysz się raportować? :P

Przenoszę do Tworzenie gier via www

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

całkiem dobre by to było lubie dragon ball tylko niema takiej gierki która by ją odzorowała daj linka do gierki jak skończysz i powodzenia jakby co możesz liczyć na moją pomoc

ACTA?-NIE!!!

Opublikowano

Masz plan,masz ambicje to twórz.

Ja z miła chęcią bym zagrał.

1790403049.png

NAUCZONY TAK BY ZAWSZE DOCENIAĆ WARTOŚCI

Opublikowano

Nowy projekt nie dawno wystartował http://kaioken.pl/

Projekt który już upadł http://dragonball-game.pl/ choć próbuje się reaktywować, ale to jest tylko czysty silnik z gvw, a zdobył ponad 5k użytkowników i w dobrych czasach miał 40 osób online,

Było jeszcze kilka innych, ale upadły bo osoby tworzące gry nie znały się na pisaniu.

PS Ja też piszę o tej tematyce, ale mój silnik jest ciągle przepisywany, może za niedługo go ukażę :)

Opublikowano

Jak skończysz daj link będę jednym z pierwszych użytkowników :)

Opublikowano

nie wiem czy przebijesz konkurencję, przynajmniej z mojej strony :), ja mam wszystko już rozpisane tylko chęci brak bo cały czas o niebieskich migdałach myślę i straciłem wenę do pisania bo strasznie mnie wciągnęły mangi i anime. Ja ci radzę pierw zacząć od kartki papieru i długopisu, bo to chyba najlepsze rozwiązanie. Nie wspominając o mechanice gry która by się wyróżniała od innych gier bo to wtedy wielki plus dla gry.

kaioken.pl jest to silnik przerobiony tylko graficznie z gwv i dodano tam planety.

Opublikowano

Jak by to wyglądało?

Jak gladiatus czy raczej jak margonem ?

Jeśli margonem/MFO to jestem na tak.

Dodatkowo dodam, iż mogły by być bossy, które by dropiły smocze kule. (Inny boss -> Inna smocza kula)

Po skompletowaniu wszystkich smoczych kup dostawało by się super broń/zdolność.

Gdyby to była gra z mechanizmem margonema/mfo byłaby ciekawa, tylko sprawa szaty graficznej... jak to dobrze rozegrasz to gra będzie ciekawa.

Opublikowano

yy raczej jak gladiatus. Do margonema się nie skłaniam z 2 powodów:

- Silna konkurencja

- Słaba umiejętność js/ajax ;/

Bartek, nie liczy się tylko stopień zaawansowania gry, ale też klimat, grafika i atmosfera ;)

A chęci mam, tylko czasami czasu mało ;) Ale za niedługo ferie więc...

ref RMCF

Opublikowano

a ja mam takie pytanie... czy kod całkiem od nowa piszesz czy kopiujesz ?

można by było zrobić coś takiego jak chyba na nebulaxie było że w panelu admina mogłeś bronie, stwory itp robić a przy takim menu było by łatwiej myśleć co dalej wg. mnie

ej jak byś mógł do mnie na pw napisać potem to może coś z grafiką popracuje o ile chcesz

może się coś fajnego uda zrobic

logo.png

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...