Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogromne lagi w metinie.

andrzej123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dość spory problem w metinie. Chodzi o ogromne lagi w grze (Gra wręcz klatkuje). Mam wyłączone wszystkie programy typu GG, Skype itp.

Mój komputer:

System: XP Home Edition SP3

Procesor: Intel Pentium 4, 3000 MHz

RAM: 1024MB

Karta: RADEON 9550 Secondary 128 MB

Chcę powiedzieć, że odpalam na tym syfku Gothica 3 i Stalkera na minimalnych detalach, więc...

Opublikowano

Normalnie bym powiedzial wylacz pralke czy sokowirowke ;d

Ale radzilbym reinstall windowsa pewnie masz sporo aplikacji ktore ci zra pamiec czy neta, poza tym w metku jest kilka map gdzie sie tna tak poprostu same z siebie, np. kiedys dropilem medale to loch mi tak masakrycznie cial ze nie dalo sie wogle grac, a z drugiej strony bez problemu robie dt na 6 kont ;p

szeptq.jpg

Aktualnie gram metin2.pl

Serwer: Syriusz

tak3l.jpg

Opublikowano

Reinstal metka.

Odkurz kompa i tez aplikacje odkurzacz.

Dokup ramu: 512mb lub 1GB

Jeszcze format Ci moze pomoc ;)

Człowieku, ja mam 1.6 i 512 i bez ani jednego laga mi ciśnie... Więc nie jego wina lecz zapchanego kompa.

Opublikowano

Przeczyściłem kompa CCleanerem i nie pomoło. Kiedy w obrębie mini mapy pojawia się jakiś gracz, łapię zwieche muszę resetować komputer. Zabieram się teraz za formata dysków, a później rozkręcę komputer i odkurzę.

Opublikowano

Format dysku bardzo pomógł. Dałem radę nawet zrobić wojnę 13 vs 10. Niedługo zabieram się za odkurzenie komputera i wtedy ostatecznie okaże się czy muszę jeszcze coś zrobić.

Opublikowano

No biorąc pod uwagę parametry twojego komputera to metin powinien działać bez żadnych lagów, jeszcze przeczyść CCleanerem, i odinstaluj jakieś tam pierdoły co są i powinno być ok :)

Opublikowano

Sformatowałem partycję, rozkręciłem komputer i się okazało że od kurzu mam zapchany wiatrak. Wszystko wyczyściłem i teraz śmigam normalnie wszystko gitara :*.

Opublikowano

Sformatowałem partycję, rozkręciłem komputer i się okazało że od kurzu mam zapchany wiatrak. Wszystko wyczyściłem i teraz śmigam normalnie wszystko gitara :*.

No to fajnie, że się wsyzstko wyjaśniło ;)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...