Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Karta graficzna

ScenTrexx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem otóz wlaczam minecrafta itp. laduje sie all i tu nagle wyskakuje okienko w niebieskim tle napisane cos tam cos tamm... no wiec przypuszczam ze nie mam sterownikow do karty graficznej wiec mam 2x problemy.

1. skad moge pobrac minecrafta tego zwyklego takiego ze gram sam itp.
  2. jakich mi ster moze brakowac?

Procesor Penrium[R] dual-core cpue5300 2.60ghz 260ghz

ram 2g

32bity

jezeli nikt nie bedzie wiedzial to pokaze jaki mam blad...

ps. macie pytanie skad wiec ze mam blad jak nie mam minecrafta? otoz ostatnio zianstalowalem i nie pamietam z kad i mi to wyskakowalo a teraz nie wiem skad pobrac;P

Opublikowano

Bad video card drivers!
Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.
--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
Generated 16.12.11 20:42
Minecraft: Minecraft 1.0.0
Java: 1.6.0_29, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2
[failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)]
org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:237)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:644)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT ce129346 ----------

To mi wyskakuje

Opublikowano

1. Zainstaluj najnowszą wersje JAVA.

2. Zainstaluj sterowniki od karty graficznej.

3. Nauka angielskiego nie boli tak samo jak i szukanie google. Translate.google.pl i wklej "Bad video card drivers" oznacza to że złe sterowniki lub nie masz ich w cale. A teraz taki suchar :D - A ty w ogóle masz karte graficzną?

Opublikowano

Musisz uruchomić to w trybie zgodności. Co to za filozofia?

BTW. Jak jesteś na kacu (O ile mogę Ci), to nie udzielaj się.

Opublikowano

mam karte graficzna

Rodzina mikroukladow Intel [r] g33/31 express chipset family microscoft corporation -WDDM 1.0

skad pobrac sterowniki do tej karty ???

Fast poleca Lajki

Opublikowano

Niektórzy nie czają ...

Na samym początku pisze ''Bad video card drivers!''

Czyli albo masz zainstalowane złe stery albo ich nie masz a jezeli grafika to ATI to polecam ATI Catalyst w wersli najnowszej :

http://www.programs.pl/program,693,ATI_Catalyst.html"]http://www.programs.pl/program,693,ATI_Catalyst.html

Opublikowano

Widze ze na tym forum to nikt sie nie zna... riserm co ty mi sterowniki pod windows xp podajesz jak mam viste???:>

Wezcie jak mozna nie wiedziec jakie stery zainstalowac....

Opublikowano

Widze ze na tym forum to nikt sie nie zna... riserm co ty mi sterowniki pod windows xp podajesz jak mam viste???:>

Wezcie jak mozna nie wiedziec jakie stery zainstalowac....

Czepiasz się innych, a sam nie potrafisz nawet ich znaleźć... Nawet nie wiesz jaką masz kartę graficzną srasz mordę... ;/ Zastanów najpierw się nad tym co robisz.

mam karte graficzna

Rodzina mikroukladow Intel [r] g33/31 express chipset family microscoft corporation -WDDM 1.0

skad pobrac sterowniki do tej karty ???

Fast poleca Lajki

Podałeś takie, więc takie Ci zapodałem... Ty wprowadzasz ludzi w błąd, a czepiasz się tych, którzy Ci chcą pomóc... Nie dość, że starają się pomóc to Ty się tak ładnie odwdzięczasz... Nie ładne - zero kultury osobistej... Jak nie widzisz pomocy w nas, sam musisz sb pomóc... Pa...

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Kup Sobie Lepszy Sprzęt jeżeli ci wyskakuje bad video card miałem z tym problem dopóki nie kupiłem lepszej karty

http://imageshack.us/photo/my-images/687/obraztoa.png/

Opublikowano

Czepiasz się innych, a sam nie potrafisz nawet ich znaleźć... Nawet nie wiesz jaką masz kartę graficzną srasz mordę... ;/ Zastanów najpierw się nad tym co robisz.

Podałeś takie, więc takie Ci zapodałem... Ty wprowadzasz ludzi w błąd, a czepiasz się tych, którzy Ci chcą pomóc... Nie dość, że starają się pomóc to Ty się tak ładnie odwdzięczasz... Nie ładne - zero kultury osobistej... Jak nie widzisz pomocy w nas, sam musisz sb pomóc... Pa...

Sorry no ale to nie moja wina ze podajesz mi jakies stery nie pod moj komp, albo nie aktywne linki a jak nie potraficie rozwiazac problemu to nei rozumiem po co na tym temacie nabijacie posty... ja prosze tylko o podanie linkow do sterow...

Korzystasz z laptopa? Jak tak to daj znać, czy masz zintegrowana kartę graficzną.

Nie nie korzystam z laptopa normalny Pc;]

Prosze o zamkniecie tematu poniewaz zaden z wypowiadajacych sie nie potrafi rozwiazac problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...