Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]NAJTAŃSZY vps pod metin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc jak w temacie szukam vps'a bo na dedyka mnie nie stać... Chciałbym aby miał on ok 40-50 slotów. Myślę nad exone.pl i wariancie najtańszym czyli 19 zł na systemie BSD.

PS. to mój pierwszy wątek tutaj więc prosze nie bijcie :P

PS2. "najtańszy" tzn. do 30 zł max (wiem wiem mało) ale na tyle moge sobie pozwolić...

while($success!=true) {

try();

}

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

http://www.exone.pl/

Nawet dobra strona ale nie wiem czy Ci się opłaca 2 Ghz procek i 512 ramu xD.Muszę przyznać ja mam lepszy komputer w piwnicy ; p(1gb ramu procek 800mhz ;)]

sygna.png

Opublikowano

Hmmm, vps to raczej nie oplaca sie, bo malo osob pociagnie, lepiej juz rob no hamachi.

opplaca oplaca wez sb kogos by sie zebrac np we 3 po 10zl i lajt;] podobno 900mb trzeba by utrzymac jeden channel wiec fajne pliczki 1GB ramu i moze grac kilka dziesiat osób;]

768mb troszke malo ale jak ci na tym pociagnie z 50 osób i freebsd to bierz. jak chcesz miec fajny serwer to ten za 30zl na prad ci sie wroci i za neta;] ja biore 1024mb ramu i 2GHz za 52zl ale z kuzynem wiec 26zl;] naprawde jak pociagnie ci lepiej wez to niz jakiegos hamaka stawiac + musisz miec fajne pliki

Opublikowano

http://www.exone.pl/

Tak za 19 zł masz serwer na 80 osób (ale tylko 1 channel)

hohoho;]

proszę o dyskusje to prawda ze pociagnie chocby 50 osób na 512 ramu? z freebsd 8.2 zazwyczaj 100mb bierze max. wiec jak? co o tym myslicie? pytam bo jak tak to odpal a nie znam sie na tym za bardzo;]

Opublikowano

Wiesz co ...

Chyba powolutku dozbieraj sobie kwotę, którą potrzebujesz (na stabilnego, dobrego dedyka) i wtedy zainwestuj w dobrego dedyka, na którym będzie spora ilość graczy ! :)

Opublikowano

Wiesz co ...

Chyba powolutku dozbieraj sobie kwotę, którą potrzebujesz (na stabilnego, dobrego dedyka) i wtedy zainwestuj w dobrego dedyka, na którym będzie spora ilość graczy ! :)

Kolego, ile serwerów jest co stoją na dedyku i nie ma graczy? Najpierw niech spróbuje na VPS, później jak będą gracze chcieli to sie przerzucą.

Opublikowano

Kolego, ile serwerów jest co stoją na dedyku i nie ma graczy? Najpierw niech spróbuje na VPS, później jak będą gracze chcieli to sie przerzucą.

ale tutaj racja. za 19zl jak pociagnie mu 50 albo nawet 100 osób to naprawde za 20sie bardzo oplaca ja myslalem ze musibyc min 1GB ramu na serwa le jak sam czy w 10 bedzie grali to tak:

za net mu sie wroci czyli net w domu bez lagow

tani oplaca sie niewielkim kosztem fajna gra

za prad 20zl na miesiac komp nonstop zezre czy nie? jak tylko obalimy mit i pociagnie na tych 19 zlotych serwer dla 80 osob to ja kupuje dzisiaj

Opublikowano

No z 80 to na pewno nie pociągnie, jeszcze zależy czy transfer jest tam limitowany, bo jeśli tak to nie mamy o czym rozmawiać ;)

Opublikowano

Mostro niby racja, ale jak zapewne wiesz większość zależy od podejścia osób prowadzących do serwera, do samego serwera (pliki, zadbanie o serwer, jego stan techniczny).

W sumie na początek może i racja ... Spróbuj na VPS i wtedy jeżeli graczom projekt się spodoba, a ty będziesz miał wystarczającą ilość kasy na dedyka - wtedy ewentualnie gracze przejdą.

20 zł - myślę, że zeżre bez obalania :D

80 osób raczej też nie uciągnie.

Musisz wiedzieć też jedno przy tworzeniu swojego priva ...

Za pierwszym razem nie spodziewaj się rekordów światowych ... !

Powoli, do wszystkiego dojdziesz sam, w miarę upływu czasu, po prostu trzeba sporo czytać na początku i się wzorować myślę.

Opublikowano

Hamachi odpada bo u mnie komp max 2h dziennie chodzi i to na rzecz metina :D ( i nie tylko )

Mi potrzeba nie więcej niż te 60-70 slotów bo ten serwer dla uczniów mojej szkoły i ew. innych graczy

A tak wogóle to o co biega z tym BSD... im jest nowsze to co ? mniej ram-u bierze ? ( @Eryk. )

while($success!=true) {

try();

}

Opublikowano

PODOBNO czyste freebsd zzrera 50mb ramu max < bo tekstowy system i bez tych dodatkow co w win 7> a gotowy 70 < do uzycia> + mpliki serwerowe i baza danych. slyszalem ze mozna z 900mb zrobic jeden channel ale czy na 50 czy na 500 osob nie wiem dokladnie;/ ale tak slyszalem. bede testowal freebsd w weekend i sprawdze ile zrzera ramu. < czyste> + te na plikach ale nawet za 30 zl dla 50 osob sie oplaca

a i nie mowie ze czym nowsze tym mniej zzera. ono jest dokladniejsze, mniej luk jest by wlamac sie na serwer, podejrzewam ze nie ma widocznej roznicy w zapotrzebowaniu na ram miedzy wersja 7.2 7.4 a 8.4 one sa nowsze i dopracowane bardziej;]

Opublikowano

Aha i jeszcze jedno jaka przestrzań dyskowa 50 GB styknie?

I co z plikami serwerowymi... ale to już inny temat :D

Juz mi się na tym forum podoba poprostu exxxxxxxxxpresem odpowiadacie i to pomocnie :D

PS. sorki za mały spamik :P

while($success!=true) {

try();

}

Opublikowano

50 styknie;]

pliki max 10GB chyba max;]

baza danych tzn te konta itp wazy naprawde malutko. ciesz sie ze taki temat na niektore trzeba bardzo dlugo czekac bo malo osob odpisuje;] ale za 19zl jak pociagnie 30 osob chetnie sobie kupie;]

@ o procka mnie nie pytaj;] na ty sie nie znam ale na tak malo osob i i samo freebsd nie trzeba wiele;]

ja sie zapytam naprawde bardzo doswiadczoną osobe na temat tego vps za 19zl i dma edita;]

Opublikowano

Hmm... dobra stronka, kumpel zamówił VPS ten najdroższy wariant, i coągnie około 150osób dziennie, bo około tylu graczy ma jak narazie... Więc polecam.... no ale dedyk się bardziej opłaca. Ja swoje pierwsze zarobione pieniądze wydam właśnie na dobrego, stabilnego dedyka.

Z fartem dla dzieciaków na osiedlach,

bo nawet Ci z szarych blkoów mają Wielkie serca.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

512 moim zdaniem to za mało 1.5 najmniej

wezcie pod uwage ze miedzy 1HGz a 1,5GHz jest 5 zlotych roznicy;] najdrozszy to ram jest

Opublikowano

wezcie pod uwage ze miedzy 1HGz a 1,5GHz jest 5 zlotych roznicy;] najdrozszy to ram jest

Bo przeważnie najwięcej ramu pochłania, i ciekawe jeszcze na jakich podzespołach jest zrobiony ten vps, bo jeśli na starych częściach i mało wydajnych prockach to lipa

Opublikowano

podejrzewam ze normalnie dziala bo wiesz 1GHz czy tam 1,5GHz to roznica 6 zl a duzego dzialania. ale znow jak bedzie 512 ramu i zagra np 30 osob to i nie trzeba wiecej procka;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...