Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Wszystko o tworzeniu cheatow

kotlet-schabowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano.

Zamierzam zabierać się powoli do tworzenia cheatow do MineCrafta. Ktoś ma jakieś propozycje od czego zacząć? Edycja aktualnych hackow? Pisanie od nowa? Poradniki? Wszystko mile widziane. (TuT gawla o fly już widziałem) Pzdr.

mpc.png

Opublikowano

Po pierwsze pobierz dekompiler/rekompiler i deobfuscator do minecrafta

http://mcp.ocean-labs.de/index.php/MCP_Releases

Dalej to już zapoznanie się z kodem klienta mc i kombinowanie ;)

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Cóż, minecraft jest w javie, którą można dekompilować zatem mija się z celem cracking czy coś podobnego. Jeśli coś zaawansowanego to może np. jakąś emulację klienta budującą na serwerach multi modele 3D/2D pixelarty, chat bot, ogólnie można sporo wymyśleć.

Może na sam początek zastanów się jaki cheat/hack chcesz napisać

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

3 sposoby by to zrobić:

pierwszy najlepszy- modyfikacja klienta minecraft po zdekompilowaniu go, pewność działania i multiplatformowość

drugi- jakiś bot symulujący klawiaturę (np. w AutoIT), wady: ograniczenia do jednej platformy lub osobne programy na każdą

trzeci- wyłapanie numeru gniazda (socket) połączenia i wysyłania odpowiedniego pakietu, wady te same co przy sposobie nr 2 + takie operacje są zazwyczaj powodem niezrozumienia przez serwer komunikatu, jeśli zostanie on wysłany w fragmencie po czym sam klient mc wyśle swój pakiet to serwer dostanie sprzeczne dane.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Zastanawiam się nad pierwszym albo drugim sposobem. Co do drugiego to nie ma problemu, bo autoit w stopniu podstawowym ogarniam. Co do pierwszego: popróbuje. Dzięki za dotychczasową pomoc.

mpc.png

Opublikowano

Z tym piciem mikstur to ciekawy aczkolwiek do zrealizowania nieco trudny pomysł. Powodem jest to, że minecraft nie wysyła komunikatu "teraz piję miksturę tą i tamtą" tylko "nacisnąłem prawy przycisk myszy" zatem mikstura do użycia musi najpierw znaleźć się w ręce po czym musi ją wypić i ewentualnie przełączyć na następną. Można napisać mod pod serwer który obsłuży takie komunikaty jak wyżej wymieniony. Nie będzie to jednak działać wszędzie a tam gdzie mod zostanie zainstalowany na serwerze.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

To już raczej jest tworzenie pluginu, czego narazie nie chce ruszać. Mam natomiast podstawowe pytanie: jak mogę zedytowac plik .class w minecraft.jar? Zdekompilowalem plik i mam jego source. Żeby użyć komendy w cmd -javac, wyskakują błędy, ponieważ jeden plik łączy się z pozostałymi.

mpc.png

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze napiszę (bo nie do końca zrozumiałem co chcesz zrobić - wydaje mi się że stworzyć nowy hack xD), ale czy byłbyś w stanie zrobić hack, który na jakimkolwiek serwie byłby zdolny do zrobienia nas w admina (chodzi mi o to, że możemy używać jego komend itp.)

Glory Man Utd

manudd.jpg

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze napiszę (bo nie do końca zrozumiałem co chcesz zrobić - wydaje mi się że stworzyć nowy hack xD), ale czy byłbyś w stanie zrobić hack, który na jakimkolwiek serwie byłby zdolny do zrobienia nas w admina (chodzi mi o to, że możemy używać jego komend itp.)

Tego typu hacki wymagają znalezienia poważnej luki po stronie serwera. Poznałem trochę kod mc i raczej ciężko jest takową znaleźć, prędzej ktoś coś zrobi poprzez plugin niżeli sam serwer :E

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...