Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie co do expienia i co do eq.

75 lvl pall skille 90/70  pacc

eq : demon shield demon helmet paladin armor boh i yalahri legs ? Czy moze tu cos zmienic ? 

Co do expu interesuje mnie w miare szybki exp, nie koniecznie z duzym profitem ale tez bez wielkiego wastu. W miare mozliwosc prosze tez o mapki bo w tibie nie grlaem ponad pol roku, mape od nowa trzeba odkyrwac itp

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam. Mam pytanie co do expienia i co do eq.

75 lvl pall skille 90/70  pacc

eq : demon shield demon helmet paladin armor boh i yalahri legs ? Czy moze tu cos zmienic ? 

Co do expu interesuje mnie w miare szybki exp, nie koniecznie z duzym profitem ale tez bez wielkiego wastu. W miare mozliwosc prosze tez o mapki bo w tibie nie grlaem ponad pol roku, mape od nowa trzeba odkyrwac itp

Pozdrawiam

Jak dla mnie Wyrmy byłyby najlepszą opcją - spot na Liberty Bay (wpisz tą frazę w google, a na pewno znajdziesz mapki)

Możesz jeszcze iść na Dragony/Dragon Lordy Darashia(cały czas na północ i trafisz). Co do eq, jest dobrze, tylko softy mógłbyś sobie ewentualnie dokupić.

Opublikowano

a nie wiesz gdzie/na czym mógłbym skilować?

Jak świat pvp to monk z kolegą i small stone'ami, a jak non, to znajdź sobie miejsce gdzie bije Cię jeden monk i np spider i tak skilluj.

Opublikowano (edytowane)

Jak świat pvp to monk z kolegą i small stone'ami, a jak non, to znajdź sobie miejsce gdzie bije Cię jeden monk i np spider i tak skilluj.

Nie wiem czy wiesz, ale od jakiegoś czasu skilując na czyimś monku masz skula.

Najlepiej na offline training, gdy jesteś online expisz, a gdy offline to włączasz to przez statuetkę i skile rosną.

Gdy się skończy pacc to na jakieś cyklopy z bronią najsłabszą w danej klasie (np. knife).

Edytowane przez Marchwj

Opublikowano

Gdzie bocić ekiem 45 lvl żeby profit był duzy, może być mały exp. Na

Sam profit? Terramity! Czysty profit, a exp na tym lvl nie będzie wcale taki zły.

Opublikowano (edytowane)

Expić czy skillować? Jeśli expić to gdzie? Jeśli skillować to gdzie?

FACC

Knight, 16lvl wale z axa, skille 41/41

Najlepiej okolice Kazo/Venore

@500 postów, jej :D

Edytowane przez MistrzMaster

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano (edytowane)

Expić czy skillować? Jeśli expić to gdzie? Jeśli skillować to gdzie?

FACC

Knight, 16lvl wale z axa, skille 41/41

Najlepiej okolice Kazo/Venore

Ja na Twoim miejscu bym skilował do ~ 65 na Dwarfach potem zaczął expić na Cyklopach/Dc.

Edytowane przez Marchwj

Opublikowano

90 ek pacc

magic. mpa, zao helmet, ms, zao legs, boh/softy

poprosiłbym po kilka możliwości expów jakby można ;)

podajcie z profitem i waste

Nie zauważyłem...a więc.

Arena Yalahar (Spory exp i przy dobrych obrotach wyjdziesz parę k na +)

Dragi (Spory exp/profit w miarę)

Piraty (Dobry profit + taski)

Mutatedy i inne Yalahar (raczej sam profit)

DL'e (Exp ale na waste/0 - chyba, że loot dobry [dsm/rh]

Wyrmy (Exp waste/0)

PS. Nie podałeś skilli, także też trochę trudniej ocenić.

Opublikowano

Gram na sha...     Poszukuje dobrego expa na 300 rp . Wie ktoś gdzie takiego rp moge puścić ? Może być nawet waste byle aby miał dobrego expa bez staminy 

Opublikowano

Gram na sha...     Poszukuje dobrego expa na 300 rp . Wie ktoś gdzie takiego rp moge puścić ? Może być nawet waste byle aby miał dobrego expa bez staminy 

Mury / Ghastly.

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Jak dla mnie Wyrmy byłyby najlepszą opcją - spot na Liberty Bay (wpisz tą frazę w google, a na pewno znajdziesz mapki)

Możesz jeszcze iść na Dragony/Dragon Lordy Darashia(cały czas na północ i trafisz). Co do eq, jest dobrze, tylko softy mógłbyś sobie ewentualnie dokupić.

Bylem na probe na darashi i mam jeszcze pare pytan.  Wydaje mi sie ze strasznie male obrazenia zadaje, 200 to duza rzadkosc, 300 walnalem raz na 10 dl'i. Srednio hit to 100 albo miss, przy skillach 91. Problemem sa royal speary czy moze cos innego? Dodatkowo jakis czarow uzywac? Exori con ? Leczyc sie potionami zycia czy czarami ?

Opublikowano

Bylem na probe na darashi i mam jeszcze pare pytan.  Wydaje mi sie ze strasznie male obrazenia zadaje, 200 to duza rzadkosc, 300 walnalem raz na 10 dl'i. Srednio hit to 100 albo miss, przy skillach 91. Problemem sa royal speary czy moze cos innego? Dodatkowo jakis czarow uzywac? Exori con ? Leczyc sie potionami zycia czy czarami ?

Nie spodziewaj się nie wiadomo jakich obrażeń z royal spearów, używaj kuszy. Wal z exori con i lecz się czarami.

Opublikowano

Bardzo proszę o podpowiedź w sprawie miejsca do postawienia bota, zależy mi na jak największym exp/h - duży waste to nie problem.

Postać:
Level: 35 RP

Skille: 76/60

EQ: Crown Helmet, Paladin Armor, Boots Of Haste, Demon Shield

PACC

Do tej pory leciałem na Ankh Larvach, przy skrypcie własnego autorstwa miałem tam ok 15k/h ale na chwilę obecnę jest to już strata staminy.

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam

Opublikowano

Bardzo proszę o podpowiedź w sprawie miejsca do postawienia bota, zależy mi na jak największym exp/h - duży waste to nie problem.

Postać:

PACC

Do tej pory leciałem na Ankh Larvach, przy skrypcie własnego autorstwa miałem tam ok 15k/h ale na chwilę obecnę jest to już strata staminy.

Może Cyklopy na Mistrock.

Gdzie bocic (moze byc nawet waste)

150 ED (100mlvl +kozak eq)

Frosty,DLe,Lizardy Zao.

100mlvl? Nice, ots?

Opublikowano

Postać:

PACC

zdecydowanie w tym przypadku polecam hellheim od 30 do 120 mozna tutaj sobie smigac exp/h naprawde bardzo fajny, a jezeli jestes zbyt leniwy zebyc poswiecic troche czasu to zostaja cyce mistrock + stealth ringi i full afk. co do broni to uzywaj throwing starow, bo starcza ci na dluzej. 180 starow to jest okolo 2 godzin expienia.

Opublikowano

Knight 42lvl, 58/51, konto facc.
Warrior helmet, knight armor, knight legs, platinum amulet, demon shield, pirate boots, shadow spectre.

Gdzie wyciągnę najwięcej expa bez waste, a gdzie najwięcej zarobię latając na bocie? Dodam, że świat non pvp i jest spora ilość botów.
Obecnie śmigam na Mintwalin i jeżeli nikogo nie ma to mam 20-25k/h więc nie jest źle, a z kasą to tak raczej delikatnie na plus bo lootbagów nie robię.

Opublikowano

Gdzie bocic żeby dużo kasy zarobic.

Knight-23lvl

dobre  eq

bez pacc

Skille? Kopalnie Dwarfów, Rotwormy, Salamander Cave, Amazon Camp.

Na takim lvl majątków nie zbierzesz.