Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak przeznaczyc ram na serwer hamachi

`Pilot`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, dodam ze jest to z minecraft.net "Minecraft_server.exe" albo .jar ( obojetne pod ktore )

Pamietam ze cos w run.bat z xms xmx czy jakos sie robilo, probowalem sie dokopac do starszych tematow ale nie moge doszukac odpowiedzi .. ;S .

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

Wchodzisz w Wirtualną Maszynę, stopujesz serwer i całkiem na dole w tych opcjach masz ile Ram przeznaczyć... nie pamiętam, która zakłada - poszukaj.

Opublikowano

eeee... nie chciałbym byc niemily ale to co napisales nie ma sensu ;p albo ja tego nie rozumiem.

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

minecraft_server.jar - o to pewnie chodzi? :P tylko wlasnie chce to pobrac ale dupki strone maja off i czekam >< bo .exe nie moge otworzyc w notatniku xD

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

Pisze post pod postem bo przeciez ciezko tutaj inaczej widze xD , ja nie moge zadnego .jar . czy exe otworzyc w notatniku i czegos wybrac ><

dajcie to na chlopski rozom

__

Jeszcze jeden problem ,gram z dwoma kumplami jeden moze niszczyc bloki a drugi nie .. i nie wiem jak to rozwiazac.

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

Zwiększyć ram możesz poprzez plik bat którym startujesz serwer.

Jeżeli chodzi o ten drugi powód to pliki serwerowe mają domyślnie ochronę na 20 kratek.

Najpewniej twój kolega nie ma OPa ;)

sinsygn.gif

:* :*

Ach, zlituj się i naciśnij

axyc.png

Opublikowano

ehh wiem o tym ze plik .bat , ale ja sie pytam co w tym pliku trzeba wpisac , nie pamietam wierszy java na pamiec ><

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

Łap, aby zwiększyć ram przeznaczony na serwer należy zmienić 512m.

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
java -Xincgc -Xmx[color=#ff0000][b]512m[/b][/color] -jar craftbukkit-1.0.0-SNAPSHOT.jar
PAUSE

sinsygn.gif

:* :*

Ach, zlituj się i naciśnij

axyc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...