Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Prąd nie chcę się zamknąć.

lCreativEl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Co mam zrobic, poniewaz zrobilem automatyczna farme trzciny i gdy przeciagam proszek i go wlaczam to czasem sa postawione reapetery i mi sie na nich zatrzymuje prad i nie chca sie zamykac pistony.

Z gory dzieki za odp beda like ! ;)

Opublikowano

Wlaśnie polączyłem repeater i prąd w nich zostaje. Tzn nie ma prądu, wlączam dzwignie i wylączam i zostaje już prąd na stale.

Pamietam , ze kiedys tez mialem ten problem i bramka chyba pomogla , ale terAZ nie pomaga, albo nie wiem jak to zrobic :P

Da sie jakos ss z pulpitu wrzucic?

Opublikowano

Może to być wina długiego "kabla". Też tak miałem na swoim serwerze kiedyś. Robiłem oświetlenie miasta na dźwignie (chodzi o oświetlenie działek) to potem działo się tak, że połowa święciła, druga nie itp.

Spróbuj to podzielić na jakieś kilka części i potem to jakoś skleić w całość,

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Opublikowano

Tam od strony dźwigni gdzie to włączasz dodaj dodatkową linie z redstonem i co jakiś czas tą linie połącz z tym co już masz. To nie działa bo prąd nie dochodzi do końca.

Opublikowano

Może to być wina długiego "kabla". Też tak miałem na swoim serwerze kiedyś. Robiłem oświetlenie miasta na dźwignie (chodzi o oświetlenie działek) to potem działo się tak, że połowa święciła, druga nie itp.

Spróbuj to podzielić na jakieś kilka części i potem to jakoś skleić w całość,

Dokładnie :)

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Opublikowano

Odpowiedź jest inna ;) :

Repeater, którego używasz do przedłużania sygnału, dostaje z powrotem od siebie napiecie (robi się pętla i prąd wraca z powrotem do niego). Efektem jest trzymanie w nim napięcia przez cały czas.

Rozwiazanie- ścieżkę od włącznika poprowadź 1 kratkę w prawo (z perspektywy screenshota),żeby kable nie łączyły się ze sobą co kratkę, po czym wyprowadzaj tylko co jakoś kawałek (np maksymalny zasięg pradu) połączenie z reepeterami przy tłokach.

Mam nadzieję, że chociaż 1% czytających to zrozumiał xD

Pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...