Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft mi laguje, a mam dobrego kompa!

Szadols

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie napisałem minecraft mi laguje. Kupiłem nowego kompa i ma wszystkie lepsze parametry.

Macie je tutaj:

Procek: Intel Core i5-2430M (2,4 GHz 3MB Cache)

Grafa: AMD Radeon HD 6490M

Ram: 4GB (2x2)

Aktualizowałem sterowniki karty graficznej i Jave, ale nie pomagało.

Z góry dzięki za pomoc.

Komputer to notebook: HP Pavilion dv6-6b50ew

Pozdo. :)

mca.png

Opublikowano

Pobierz OptiFine oraz GameBoostera ;)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Przydziel więcej ramu na MC.

TUt w spoilerze:

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

Opublikowano

Ile ram'u przeznaczyłeś na serwer, lagi nie zależą tylko od komputera także od internetu sprawdź to .

Jak pisałem posta @up'em był Faze_AdrianO a więc przepraszam .

Daj lubię to >3 !

06185385914121764036.png

Posty >3:

-10 postuuf

-50 postuuf

-100 postuuf

-1000 postuuf

Opublikowano

@up game booster na serio pomaga ja mam laptopa z 2004r. nie pamiętam jaki procesor itp. zawsze miałem 7/20 fps a teraz 30/60 ;) polecam game boostera tak jak pisał upek nr.5 !

1348687386-U377457.png

Opublikowano

@up game booster na serio pomaga ja mam laptopa z 2004r. nie pamiętam jaki procesor itp. zawsze miałem 7/20 fps a teraz 30/60 ;) polecam game boostera tak jak pisał upek nr.5 !

Może by pomógł, ale minecraft to jedyna gra która laguje, gram w M&B Warband na prawie full detalach i w ogóle nie przycina..
mca.png

Opublikowano

tzn jak moze ci lagowac

na singlu ?

nie ma takiej opcji

zanim napiszesz to zastanow sie co to jest :

- lag

- ściny

wiele osob popelnia ten blad a lag to jest opoznienie wysylania i odpierania od serwera (tak mozna to skrocic ;p )

6rlpEiq.gif

Opublikowano

tzn jak moze ci lagowac

na singlu ?

nie ma takiej opcji

zanim napiszesz to zastanow sie co to jest :

- lag

- ściny

wiele osob popelnia ten blad a lag to jest opoznienie wysylania i odpierania od serwera (tak mozna to skrocic ;p )

A więc ściny, mało FPS-ów
mca.png

Opublikowano

-Więcej RAM-u na aplikację

-OptiFine

-GameBooster

-AppBooster

-Wyczyść RAM jakimś programem

-Reinstall systemu

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

Ok, zainstalowałem gamebustera i mam dużo klatek, jak nagrywam mam ok 11 ale ujdzie. jak odpalam pewnego moda podobnie 11, ale jak mam mod + nagrywanie jest kiepsko, może ma ktoś jakiś program co do tego??

mca.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

słuchaj Pijawka ja mam podobny problem. Mam koma hp pavilion dv6 6GB ramu, intel core i7 2,2GHz, AMD Radeon 6770, 64 bitowy system i również mam taki sam problem jak ty. Inne gry tj Diablo 3 działają na najwyższych wymaganiach (prawie) bez żadnych problemów.

• 1 rok później...
Opublikowano

Hah ja mam komputer 8gb ramu procek 3.20Ghz czterordzeniowy grafika intel® HD Graphics przydzielona 7GB ramu dla minecrafta a siętnie jak cholera

PS. mam optifine ale to nic nie pomaga a komp jest czysty oraz stery są zaktualizowane

Opublikowano

1.Przydziel więcej ramu na MC.

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

2.  GameBooster 3.1

3. Ccleaner

4. Optifne

Opublikowano

Wez task manager odpal, zobacz czy cos Ci przypadkiem za duzo CPU/RAM nie wcina, i zobacz nazwe procesu, na pw podaj mi rzeczy + 10%, to prawdopodobnie pomoge.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...