Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Netia?

siusiak1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ;)

chciałem zapytać o netie, bo mam radiówke i wiecie jak ona chodzi ...;/

I mam oferte w netii za 60 zł do 20 mb/s i chciałem zapytać jaka ta prędkość może być naprawdę? Bo kupię za 60 zł miesięcznie i co?? Będę miał 1mb/s czy nawet mniej ? :(

I jak to sprawdzić jaką prędkość będę miał naprawdę?

Opublikowano

prędkości nie sprawdzisz bo za dużo czynników na nią wpływa, zresztą przy zakładaniu ci powiedzą jakie max łącze można mieć czyli to tylko twój problem z podpięciem

zresztą nie moga zagwarantować ci że będziesz miał tyle co masz w umowie ale to już oddzielny problem i tego nie obejdziesz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Aha. Kurde boję się trochę że będę miał z 1 mb ;/

Mieszkam w mieście niedaleko Częstochowy może to coś pomoże :D

No i jakie pingi mogą być na tym?? Bo to jest na lini TP :D

Opublikowano

Niech Ci przyjdą i sprawdzą jaką prędkość maksymalnie osiągniesz na swoim kablu i tyle, będziesz wiedział, czy się opłaca.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Witam, sam mam Netię, już chyba 3 lata nawet..

Nie narzekam szczerze mówiąc. Korzystam z pakietu Bez limitu prędkości i to chyba jest najlepsze wyjście dla każdego operatora a tym bardziej Lini TP. Przy podpisywaniu papierów na ten pakiet dali mi modem nowy ale zrezygnowałem z niego na rzecz Routera Netia Spot. Korzystam w domu również z WiFi.

Co do prędkości zadzwoń do ich centrali i powiedz gdzie dokładnie mieszkasz a oni sprawdza jakie masz kable, odległość od centrali. Mi Netia wyciąga czasami ponad 10mb/s przy downloadzie...

(Dodam na koniec że przy zakładaniu "nowej" umowy z Netią ten Router dostajesz za 1zł, jeżeli Ci o tym nie powiedzą sami to zwróć im o to uwagę. Po za umową ten Router kosztuje 9zł )

Pozdrawiam Silny199

Hatsan 90 SAS QT + Alchemizacja ;)

14553493454da0776eb0d2c.jpg

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

No siema, może ja się wypowiem bo mam jedną z nowszych opcji z Netii

Więc tak, płace chyba 60zł, za te niby 20mb/s i jestem wielce zadowolony. Np gdy sciagam ze steama grę, np tf2, to szło mi po 11mb/s.

Np z megaupload, czy z innego hosta, czy z torrentów to idzie nawet po 8000kb/s

Więc naprawdę polceam.

Ps jesli grasz w csa, to u mnie ping nie przekracza 15

EXPmIpC.gif

Opublikowano

No siema, może ja się wypowiem bo mam jedną z nowszych opcji z Netii

Więc tak, płace chyba 60zł, za te niby 20mb/s i jestem wielce zadowolony. Np gdy sciagam ze steama grę, np tf2, to szło mi po 11mb/s.

Np z megaupload, czy z innego hosta, czy z torrentów to idzie nawet po 8000kb/s

Więc naprawdę polceam.

Ps jesli grasz w csa, to u mnie ping nie przekracza 15

Netia na prawdę mimo tego że jest na łączach TP nie jest najgorsza, wszystko zależy właśnie od tego zasięgu TY > < CENTRALA no i kabli.

Ale wszystko jest do obadania ;]

Pozdrawiam Silny199

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

Sprzęt też ma dużo do powiedzenia, wiadomo "Ręka rękę myje" :)

Dzisiaj jak wracałem z zakupów widziałem reklamę Internetu Cyfrowego Polsatu - podobno nawet do 100mb/s

Jak przedłużałem umowę w Netii - pofatygowałem się do ich "Sklepu" i tam trafił mi się taki normalny chłopaczek z którym porozmawiałem jak z człowiekiem, powiedział że Netia jest spoko i wyrabia, On mi doradził właśnie ten Router "Netia Spot" Ale powiedział że internet z CP jest o wiele lepszy i nie ma sobie równych, ale jest to internet bez przewodowy to wiadomo jak to działa czasami.

Pozdrawiam Silny199

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

Tak są limity, rozpiska:

- Limit 25GB - 119 zł / miesiąc

- Limit 10GB - 69 zł / miesiąc

- Limit 5GB - 49 zł / miesiąc

- Limit 3GB - 29 zł / miesiąc

Ceny po wykorzystaniu pakietu:

- Od 8:00 - 24:00 - 2 gr / 1MB

- Od 00:00 do 08:00 - 1zł / 1GB

Pozdrawiam Silny199

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

Mam ta sama oferte, nazywa to sie chyba internet max i jestem bardzo zadowolony, sciagajac na premium ze stron typu rapid transfer dochodzi mi do 2mb/s.

Ale uwazaj bo to zalezy tez od lacza.

Ale poki co to polecam !

ravensygna.png
Opublikowano

A ja miałem 1mb w neti ale ni z gróchy ni z pietruchy zmienili mi na 20mb.

No i szczerze lepsze niż jeden ale nadal słabo. 20mbs jest tylko wieczorem, bo w dzień to max 3. Po prostu zależy ile ludzi siedzi na necie bo mieszkam w wiosce i mam najszybszy internet ^^ . Wieczorami net zapiżdża jak szalony więc nie narzekam .

A to wynik z teraz : 1648205233.png

Opublikowano

To co Ty tam takiego ściągasz? :D Jakoś dziwnie tak przewalać 700GB miesięcznie :D ( Liczę codziennie po 25GB )

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

Az codziennie to nie :D Ale zabardzo nie odpowiada mi coś takiego ;/ Teraz wiadomo po ile gry zajmują :D No i płacić jeszcze to 100 zł...

Kurde chciałem sie dodzwonić i nie moge do Tp ;/ nie wiem dlaczego ;/ Muszę chyba iść do nich i zapytać bo brać tą netie za 60 zl i będzie 512kb/s to bez jaj :D

No i jeszcze jedno pytanie. Bo ta netia ma być na łaczu Tp a wchodze na Tp wypełniam wszystko i : Niestety nie posiadasz technicznych możliwości instalacji Neostrady".

Dostałem odpowiedz od UPC że się nie mogę mieć od nich neta bo nie ma zasięgu ;/

A i jakie macie pingi na neti ??

Opublikowano

No zależy jakiego masz sąsiada, ja mam vectre i ten sąsiad ciągle kable mi podgryza. Próbuje go upierdolić i niewiem jak, ostatnio spróbowałem mu wypruć jelitka za pomocą moich włosów między zębami i nadal brak efektu. Proszę o pomoc szybko, bo on do mnie puka z siekierą!

Opublikowano

To że Netia jest na łączach Tp to nie znaczy że będziesz miał Neo :D

Wszystko robisz na stronie netia.pl.

Ale to nie jest tak że masz 20 mb/s - że na to Ci kable pozwalają i będziesz Ci szło cały czas 2mb/s na downloadzie, to przygotuj się na to :D

Pozdrawiam Silny199

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...