Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić serwer dedykowany minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio chciałem założyć serwer dedykowany pod Minecraft. I tu powstaje moje pytanie: Ile to kosztuje, gdzie to kupić. Chciałbym tak na początku 10 potem ewentualnie powiększyć do 15 - 20 slotów. Wiem jak założyć forum, stronę internetową tylko pozostaje problem serwera. Wiem że Google nie boli, ale naprawdę nigdzie nie mogę znaleść. Raz piszą że to kosztuje 2 - 4 zł za slot za miesiąc (ta cena mi odpowiada) a gdzie indziej widziałem jak ktoś napisał od 200 zł za miesiąc. I kompletnie nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc!!

Opublikowano

Polecam Ci na ownserver.pl . Tanio , 0 lagów , dostęp do FTP :)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Jest duzo serwerowni . Ale cena rozni sie lagami tak wiec jak kupisz taniej mozesz sie spodziewac lagow kupisz drozej bez lagow :)

Nie mozliwe ze 200 zl za mc chyba ze 200 slotow albo 100 ;d

sygnaqa.png

Zrobie strone pod serwer minecraft.

Zrobie Avatar.

Zrobie Sygne .

Opublikowano

CO??? jak ty nie mogłeś znaleźć ja wpisałem"minecraft serwer" i odrazu wyskoczyło craftserve.pl itp polecam ownserver.pl(nie do końca bo na francuskim są lagi) a więc bardziej polecam craftserve.pl

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Craftserve.pl - dobre są ich dedyki ;d

Wszyscy mówicie ownserver.pl - a to jest wielkie gówno.. Najlepiej kup u rusków też mają dobre i zero lagów..

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Dobra dzieki naprawde mi pomogliscie

wyglada na to ze nie umiem uzywac google :/

Dzięki

Wezme z CraftServer.pl bo tanio i wszyscy mowia ze najlepsze

Aha i jeszcze jedno. Jak to jest z dedykiem?? Jestem nowy i nwm. Czy u ciebie jest konsola ??

Czy TY mozesz zmieniac pluginy na bierząca (np permission)

Czy mozesz dodawac lub usuwac pluginy na bierząco ?? W sensie ze pliki serwerowe są rownieżu ciebie ??

Tak wiem te pytania sa głupie ale jestem całkiem zielony,a podobno kto pyta nie błądzi wiec . . .

Opublikowano

możesz bawić się permissions na bieżąco, możesz instalować pluginy.

Pliki nie są u Ciebie, to tak zwane FTP. Poszukaj w google.

A co do ownserve... Mam tam serwer 10 slotów dla kolegów, Francja, i przy 9 graczach lagów nie miałem, więc nie wiem o czym mówicie.

Ale również tam są tylko 2 plugi.

Polecam mineserv.eu , ownserver.pl (nie bierz z Francji jak dużo pluginów) i oczywiście craftserve.pl

Pozdrawiam :)

00979453523907008934.png
Opublikowano

Dobra dzięki. A co do zabawy z permissions to nawet to lubię xD. To chyba wszystko co chciałem wiedzieć. Jeśli nie to już wiem do kogo się zwrócić. Aha i jeszcze jedno pytanie : czy jeśli z Craftserver kupię na początek wooden to ile moge miec pluginow tak zeby nie bylo lagow ?? Z mojej listy tych ktore chcialem jest 15 . . . tak wiem to duzo ale biorac pod uwage takie jak World Edit residence iChat permissions premission plus iConomy IconomyChestShop to chyba bez nich nie da sie obyc. A np Factions to nie konieczny ale fajnie by bylo kilka takich pomocnych miec ... =)

Aha i czy do plikow serwerowych mozna miec dostep tylko z jednego komputera czy np z 2 sie da ?? Zeby z dwoch komputerow miec dostep do pluginow ??

Opublikowano

Na wooden nie wgrasz 15 pluginów.

Max 7 pluginów wgraj.

2 osoba może mieć dostęp, wykupując serwer dostajesz passy do FTP, podajesz 2 osobie passy do FTP i 2 osoby mają do tego dostęp.

Opublikowano

SMS

Wyślij SMS o tresci AP.CSRV na jeden z numerów:

• 72068 - koszt SMS to 2.46 zł brutto. Otrzymany kod doładuje serwer o 1 zł
  • 75068 - koszt SMS to 6.15 zł brutto. Otrzymany kod doładuje serwer o 2.50 zł
  • 91058 - koszt SMS to 12.30 zł brutto. Otrzymany kod doładuje serwer o 5 zł
  • 92058 - koszt SMS to 24.60 zł brutto. Otrzymany kod doładuje serwer o 10 zł

ale na craftserver zdzierają na kupnie sms -_-

moim zdaniem taniej na ovnserwer

mojasygnan.png

Opublikowano

@siewka181

Ty myślisz, że operatorzy SMS-Shopów robią to za darmo?

Polecam:

CraftServe

MaxRate

OwnServe

Sored

Pukawka

To są VPS'y (oferta dla danych gier), to co widziałeś za 200 zł to są serwery dedykowane, możesz na nich instalować co chcesz, nie tylko np. serwer do MC.

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mój kolega założył sobie serwer na ownserver.pl ale jak ja tam założylem to powiedziałem ze na próżno wydałem pieniadze . Bo w craftserve.pl dają pluginy jakieś a ownserver nie więc prosze mi powiedzieć gdzie lepiej bo ja myśle że na craftserve.pl . ale prosze o pomoc ! jak wiecie ja mam serwer ale hamachi i tez się tu reklamuje wiec prosze o pmoc!

• 1 rok później...
Opublikowano

@siewka181

Ty myślisz, że operatorzy SMS-Shopów robią to za darmo?

Polecam:

CraftServe

MaxRate

OwnServe

Sored

Pukawka

To są VPS'y (oferta dla danych gier), to co widziałeś za 200 zł to są serwery dedykowane, możesz na nich instalować co chcesz, nie tylko np. serwer do MC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...