Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Antyban

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na pierwszy strzał poleci to, że jestem zupełnym nowicjuszem i nie mam bladego pojęcia o programowaniu. To co pisze, to nie jest żadne zlecenie, tylko pytanie na temat prawdopodobieństwa napisania antybana opisywanego przeze mnie językiem totalnego amatora.

Otóż jestem wodzem klanu pomniejszej, raczkującej i prymitywnej gry online multiplayer. Tam gram, a nie chackuje. Ale obecny rozwój gry popchnał ją w kierunku, w którym nie ma szans rozegrać ustawki klanowej w starym stylu. W związku z tym mam pytanie:

Czy mozliwe jest napisanie programu bez znajomosci kodu gry, albo uzycie jakiegoś gotowego programu chackującego (powatarzam, że nie mam na ten temat bladego pojecia), który pozwoliłby na nierozpoznanie klienta przez serwer. Przy każdym zalogowaniu się klienta na serwer pojawia się komunikat o jego logu, nick na konsoli administratora i punkt na mapie. Pytam, czy mozliwe byłoby zalożenie "czapki niewidki", by taki gracz był nie mozliwy do zbanowania. Nie potrzebuje dostępu do zadnych narzędzi, czy komend. Poprostu chcę uniknąć zbanowania.

Czy hipotetycznie byłoby to możliwe?

Z góry dzięki.

Kapitan E.

Opublikowano

O ile z oszukaniem klienta przez serwer to najmniejszy problem, to z czapką niewidką nie da rady. Ale trzeba też brać pod uwagę, że starszy klient wogóle nie połączy się z serwerem. Można udawać numer wersji klienta(tzw. emulacja), ale jeżeli coś się zmieniło znaczącego w kodzie tego klienta nowszego to już będą schody.

Opublikowano

Jak juz pisałem gra jest prymitywna. Ciągnię ją pierwotny klient, pomimo tego, że updateów było od chuja. "Tfórcy" pożal się boże updateuja same narzedzia serwerowe. Pare ulepszeń synchro wyszło przez rok.

No nic to. Czyli mam rozumieć, że jestem w dupie. Naprawde nie mozna nic wytrzaskać?

Podpowiem, że przed którąś aktualką komendy wpisywane były ręcznie. Wystarczyło do nicku wpisać symbol, którego gra nie czytała (np. arabski, albo japoński) i admin nie byłw stanie wpisać komendy. Niestetyteraz menu jest interaktywne i kaplica. Może ta wskazówka podpowie wam na jakim etapie rozwoju jest ta gra i być może da się coś ulepić.

Opublikowano

Ponawiam pytanie. Nawet Pani Kasia sie pofatygowała, chociaż ma podobnie jak ja nikłe pojęcie o temacie. Proszę jakiegoś mega-cheat-mózga o zdanie.

Opublikowano

POwiem, że to nie jest możliwe ;)

BAN blokuje dostęp do serwera, czyli zabiera uprawnienia do połączenia się...

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Ok. Ugryze problem z innej strony. Dajmy na to, ze mam stara wersje klienta, ktora nie dziala z nowym serwerem. Dane o aktualizacji siedza w pliku "x.dll". Czym odczytac i edytowac plik biblioteke dll, zeby wprowadzic updaty recznie?

Opublikowano

Mam dla Ciebie dobrą i złą wiadomość.

Dobra; MOŻNA założyć "czapkę niewidkę" jak ty to nazwałeś, lecz (i tutaj pojawia się zła) potrzebna jest do tego znajomości C++, tzw. Sockets oraz umiejętność edycji WPA.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To raczej nie możliwe, identyfikatorem klienta jest jego IP, atak typu

http://pl.wikipedia.org/wiki/IP_spoofing

Nie zadziała, ponieważ uniemożliwi to komunikację z serwerem - jeśli oszukamy i wyślemy fałszywe IP do serwera to jego odpowiedź nie trafi do nas.

Może da się zrobić jakieś rodzaj przekierowania, np. via VPN ale o żadnym nie słyszałem.

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...