Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Uzycie procesora-strasznie sie zacina

Lubie_Lody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem mianowicie nie majac wlacznego zadnego programu uzycie procesora wacha sie 40-99 a czasem i 100%.

Przy minecrafcie nie wspomne bo nie da sie grac przez te scinki spowodowane zuzyciem procesora. Mam tak od 3miesiecy.

Aha dodam do tego ze co jakis czas wypluwa blue screen (zzut pamieci). Moglby mi ktos powiedziec czym jest to spowodowane (wymienione wyzej przypadki). Czyscilem komputer odkurzaczem (program) ccleaner oraz czyscilem go od wewnatrz (w skrzynce)

i dalej to samo. Bardzo mnie to irytuje a wiec prosze o pomoc.

Dam tygodniowy limit lajkow;>

Aha podam parametry mojego komputera (na wszelki wypadek):

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8600 GT

Ram: 2gb

Procesor: Intel? Core? 2 CPU 6300 @ 1.86GHz (2 rdzeniowy)

Prosze nie pisac o formacie, gdyz nie umiem tego robic a nie chce tacie zawracac tym glowy...

Aha dodam, iz nie mam antywirusa

Dodam, ze system windows XP

Opublikowano

Spróbuj zainstalować OptiFine oraz GameBoostera ;)

Zamykają one niepotrzebne procesy przez co jest mniejszcze zużycie ramu ;)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Jest to program, który optymalizuje nawet stare komputery, osobiście zalecam ci również zainstalowanie tego programu. (Minecraft jest już taki, że zużywa dużo procesora.) Pisałeś, że nie masz anti wirusa, a takowy może i "pracuje w tle" ale chroni od wirusów więc zobacz czy nie masz żadnych ;).

beznazwyva.png

Opublikowano

NIe mam zadnych bo w prawym dolnym rogu jest taka hmm jak by to powiedziec tarcza z "x" po srodku i jak w to klikne to wyskakuje okno tam

cos napisane jest takiego "system windows wykrywa, ze ten komputer nie jest obecnie chroniony przez zaporę..." a co do tego gamebostera (Czy jak mu tam)

Macie moze jakas zaufana stronke z ktorej mozna go sciagnac??

@edit game boster zadzialal i uzycie procesora spadlo do 50-60% (czasem 65%) ale to itak duzo jak 3 miesiace temu mialem po 1-9%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...