Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PS2][Q]Co kupic?

szymano123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam zamiar kupic ps2 i pytania: czy sie oplaca? Jaka bedzie cena nowej albo uzywanej konsoli? Czy sa na nia najnowsze gry i w jakiej cenie? Czy jest mozliwosc kupna ps mova do owej konsoli i w jakiej cenie?

Opublikowano

używki 100zł

nówki od 350zł w górę (markety)

nowych gier nie ma, jedynie dostaniesz odgrzane kotlety w postaci PES czy Fifa

mova nie podłączysz pod PS2

819531478353821175209.gif

Opublikowano

ps2 nawet dobre. sporo gier wyszło na tą konsolkę . najtaniej widziałem tą konsolkę za 200-250 zł zestaw z padami (używki) w dobrym stanie

no nie wiem czy się opłaca.. polecał bym ci ps3 lub xbox360 z przeróbką

"Czy jest mozliwość kupna ps mova do owej konsoli i w jakiej cenie?" ps move jest do ps3! nie będzie działał na ps2.

Jakby co kontakt na forum :)

Pzdr

Opublikowano

A ile kosztuje xbox 360 nowka albo uzywany? Widzialem w dziale o xboxach ze ktos prosi o wycene wiec mysle ze na sell.

używki 350zł

nówki od 650zł w zależności od modelu konsoli

Opublikowano

350-400 zł (używki) z nich polecam ci wersje (Premium lub Elite) nie polecam "arcade"

nówki wersja slim (4gb) za koło 700zł i wersja (250gb) za 800-900zł .. mogą się nawet pojawić używki w cenie (4gb)

Opublikowano

X-box i ps3 to za przeproszeniem gówno Większość gier jakie jest na ps3 i xbox'a jest i na PC a polecam kupić ps2 ponieważ pograsz w klasyki gier które chodzą właśnie tylko na ps2 :)

Witaj u Jinx! :)

Opublikowano

Polecam zakup Ps2 z racji tego że nie różni się praktycznie niczym od Ps3(PS3 jest mniejsze).

A różnica cen jest kolosalna.

Jeżeli chcesz poznać cene konsoli Google nie gryzie. :P

NBBRBxJ.png

Szukasz Hostera?Napisz do Mnie!

:)

Ty masz prawo mieć swoje zdanie, ja mam prawo mieć je w dupie. by Kwejk

^^

1323144096-U250803.png

Opublikowano

Kolego up. Dokladniej o jakie gry Ci chodzi w Twojej wypowiedzi?

Np: Devil May Cry 1 i 2, Tekken i wiele wiele więcej ;) i różnica cen np SVR 2011 na ps2 ja kupowałem to coś było 100 zł na ps2 a na ps3 około 200 :)

Opublikowano

Danny1470, niby tak ale w większość gier komfortowo nie pograsz np na trochę słabszym sprzęcie, konsole są robione po to aby zapłacić raz i grać komfortowo bez wymiany części co jakiś okres czasu aby cieszyć się stałym FPS, oczywiście można się dowalić że konsole blokują możliwości graficzne nowych kart, cóż takie życie ;) wprost nie chce mi się wchodzić na ten temat z oczywistych przyczyn :D

"Np: Devil May Cry 1 i 2, Tekken i wiele wiele więcej ;) i różnica cen np SVR 2011 na ps2 ja kupowałem to coś było 100 zł na ps2 a na ps3 około 200"

proszę Cię...

Tekken nie jest na PC, zagrasz tylko emulując konsole, DMC wyszły tylko dwie ostatnie części na PC, różnica cen między grą na PS2 a PS3 jest zupełnie zrozumiała, PS2 ma już 11lat! i nawet takie gry jak SVR różnią się od siebie kolosalnie na obu konsolach

brauszu, przemilczę Twoją wypowiedź

Opublikowano

Danny1470, niby tak ale w większość gier komfortowo nie pograsz np na trochę słabszym sprzęcie, konsole są robione po to aby zapłacić raz i grać komfortowo bez wymiany części co jakiś okres czasu aby cieszyć się stałym FPS, oczywiście można się dowalić że konsole blokują możliwości graficzne nowych kart, cóż takie życie ;) wprost nie chce mi się wchodzić na ten temat z oczywistych przyczyn :D

"Np: Devil May Cry 1 i 2, Tekken i wiele wiele więcej ;) i różnica cen np SVR 2011 na ps2 ja kupowałem to coś było 100 zł na ps2 a na ps3 około 200"

proszę Cię...

Tekken nie jest na PC, zagrasz tylko emulując konsole, DMC wyszły tylko dwie ostatnie części na PC, różnica cen między grą na PS2 a PS3 jest zupełnie zrozumiała, PS2 ma już 11lat! i nawet takie gry jak SVR różnią się od siebie kolosalnie na obu konsolach

proszę Cię...

Żeby zagrać na emulatorze na PC nawet w DMC 1 które wyszło w 1997 roku bez sciny musisz mieć wypierdo****** w kosmos kompa a gdzie ja napisałem że tekken jest na pc ??-.-

Tylko do ps3 i xbox jest duzy plus dzieki ps move i kinectem

I musisz mieć 1 pokój jak 2 żeby czegoś nie rozwalić ^^

Opublikowano

Koniec offtopu. Jeśli pojawią się kolejne posty typu tych na górze, polecą warny. Jeśli chcesz się pytać o X360 to pisz w osobnym dziale a nie w PlayStation.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Żeby zagrać na emulatorze na PC nawet w DMC 1 które wyszło w 1997 roku bez sciny musisz mieć wypierdo****** w kosmos kompa a gdzie ja napisałem że tekken jest na pc ?? -.-

I musisz mieć 1 pokój jak 2 żeby czegoś nie rozwalić ^^

Ty mi nie musisz mówić jaki trzeba mieć sprzęt do emulacji PS2, kiedyś było można mówić że trzeba mieć "potężną maszynę" teraz taka maszyna to koszt 1400zł (nie pisze o takich grach jak np K-1 2003 czy SSX bo te nawet mój gruchot z przed 4 lat je uciąga)

z Tekkenm to ja się zakręciłem bo "X-box i ps3 to za przeproszeniem gówno Większość gier jakie jest na ps3 i xbox'a jest i na PC a polecam kupić ps2 ponieważ pograsz w klasyki gier które chodzą właśnie tylko na ps2"

i potem spojrzałem na "Np: Devil May Cry 1 i 2, Tekken i wiele wiele więcej" i przeczytałem poprzedni post tylko do momentu większość gier jakie jest na ps3/xbox są na PC.... i się zaj*****

//Kto jeszcze chce warna?

Nicholas

Opublikowano

Tylko do ps3 i xbox jest duzy plus dzieki ps move i kinectem

Move i kinect?

Pomyśl nie lepiej kupić Wii?

NBBRBxJ.png

Szukasz Hostera?Napisz do Mnie!

:)

Ty masz prawo mieć swoje zdanie, ja mam prawo mieć je w dupie. by Kwejk

^^

1323144096-U250803.png

Opublikowano

@up Autor tematu pyta o ps2 .

@ Top Ja osobiscie posiadam ps2 , i jestem zadowolony . Slim spisuję się wysmienicie , jak dla mnie . Gry np w Media markt takie dobre , niedawno wydane okolo 70 dych . Niektórzy mowia ze ps3 lepsze bo ma bezprzewodowe pady , ale w ps2 tez monza takowe posiadać Co do tego polecam Znanych firm np Logitech . Gry są fajne dla Dzieci , nastolatków i dorosłych . Np Buzz dla całej rodzinki ;) Wiec to nie tylko dla ciebie frajda , lecz tez dla brata/siostry jeżeli masz rodzeństwo . Ja powiem ze swoja konsole która posiadała osoba w wieku 17 - 25 lat , kupilem za 300 zł ale zadbana , zadnej rysy + swap magic i 87 gier . Jeżeli twoj budżet sięga ponad 900 zł to mozesz pomysleć , nad ps3 . Ale Popytaj znajomych w twoim otoczeniu jaka maja konsole , jezeli by posiadali np Ps2 , popatrz mozesz sie wymieniać. Jezeli ps3 , tutaj zrób jak uważasz , lecz myśle ze ps2 Ci będzie odpowiadało ;)

Pozdrawiam Kaziuu ^^ ;]

Opublikowano

Sprawdź na allegro i zrób porównanie cen pochodź po różnych sklepach z elektroniką,komisach i też zrób porównanie cen.

Ja osobiście polecam kupić PS2 (model poniżej 9000x łatwiejsza Przeróbka za pomocą FMCB Na memorce ) Wyszło na nią dużo gier. Gry teraz są taniutkie od 30 zł do 120zł(nowe) Na Allegro jeszcze tańsze Są do niej fajne dodatki typu Kamerka Brzęczyki Buzz Zestaw do golfa i to jest strasznie tanie ja mam to wszystko z orginałkami i kartą z FMCB(64MB Za 37 zł na allegro z przesyłką) Dzięki niej nie niszczą mi się orginałki tylko te kopie(wada działają trochę wolniej ale cóż ^^ )(Wszystko nowe) Więc zachęcam do kupna PS. Konsola nowa z pałnym okablowaniem w RTV-Euro-AGD teraz na święta tylko 300 zł + gra

404 sygantura not found

Opublikowano

PS2

Plusy:

-Tanie Gry

-Dużo gier

-Zabawa dla wszystkich tak jak kolega

-Tania konsola

-Łatwa możliwość przerobienia konsoli ;)

Minusy:

-Słaba grafika no ale cóż konsolka 11 lat ;P

-Nie wychodzą nowe gry no prócz tych Pes Fifa itp

PS3

Plusy:

-Dobra grafika

-Nowe gry

-Ps Move chociaż to nie wiem czy taki +

Minusy:

-Drogie gry

-Droga konsola

-Konsola na nowym oprogramowaniu nieprzerabialna

-Mało gier w porównaniu do Ps2

Więc małe porównanie :)

Opublikowano

PS2

Plusy:

-Tanie Gry

-Dużo gier

-Tania konsola

Minusy:

PS3

Plusy:

-Dobra grafika {1080p jeżeli masz kabel HDMI}

-Nowe gry {NA PS2 TEŻ WYCHODZĄ}

-Ps Move chociaż to nie wiem czy taki + {FAJNE}

Minusy:

-Drogie gry {100-300ZŁ}

-Droga konsola { NIE AŻ TAKA DROGA 1000ZŁ}

-Konsola na nowym oprogramowaniu nieprzerabialna { PRZERABIALNA}

-Mało gier w porównaniu do Ps2 { NOWA KONSOLA}

//super, napisałeś to samo co Danny1470 tylko dodales kilka wyrazow...

Nicholas

nie reklamujemy yt.

Opublikowano

PS2

Plusy:

-Tanie Gry

-Dużo gier

-Tania konsola

Minusy:

PS3

Plusy:

-Dobra grafika {1080p jeżeli masz kabel HDMI}

-Nowe gry {NA PS2 TEŻ WYCHODZĄ}

-Ps Move chociaż to nie wiem czy taki + {FAJNE}

Minusy:

-Drogie gry {100-300ZŁ}

-Droga konsola { NIE AŻ TAKA DROGA 1000ZŁ}

-Konsola na nowym oprogramowaniu nieprzerabialna { PRZERABIALNA}

-Mało gier w porównaniu do Ps2 { NOWA KONSOLA}

//super, napisałeś to samo co Danny1470 tylko dodales kilka wyrazow...

Nicholas

Sorki za wyrażenie ale głąbie jeden na najnowszym oprogramowaniu nie przerobisz ps3 -.- większość polaków zarabia 1000 zł +/- więc dla nich tak jak dla mnie to jest droga konsola a to że np ty zarabiasz albo twoi rodzice 6.000 tyś miesięcznie to gratuluje szczęścia dla cb może tanie ale dla 70 % polaków ona jest droga w PS3 napisałem dobra grafika no to wiadomo że będzie w HD więc nie wiem po co dopisałeś to w nawiasie krótko mówiąc zerżnąłeś to co ja napisałem i dopisałeś zbędne głupoty na które każdy by sam wpadł -.-

Opublikowano

Polecam zamknąć ten temat gdyż nic nowego nie wnosi...

ps(robi się zbędny spam)

a autor tego posta nie odpowiada od kilku dni lub nie daje znaków życia....

to jak Panie Nicholas-ie zamykamy ? ;)

//jeszcze jest Ruudi modem jbc. :P nie zamykamy bo jeszcze autor nie powiedzial, że wie co kupi

Nicholas

//Rudi

A ja chciałbym przypomnieć, że user to user i w moda się nie bawi :>

//Invinoos

@up

ale Pomarzyć zawsze można co nie ^_^

Opublikowano

Nie lepiej jest trochę dołożyć i kupić sobie już nowszą konsole ps3?

Sam ową posiadam i nie narzekam ale jest tylko 1 minus gry są troszkę za drogie...

Na ps2 pograsz sobie wyłącznie w klasyki a na ps3 grasz już w nowości

1376848905-U377559.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...