Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] wejście na jakiś nick bez login i register

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem że się da wejść na kogoś nick w minecraft na multi bez znania jego hasła: można tak np. wbić na admina i narobić bałaganu...

wiem tylko podstawowe info że wystarczy napisać coś w notatniku więc będzie to zapewne plik textowy lub plik .bat ale nic więcej nie wiem...

także proszę o wszelakie info z góry dziękuję dam like it itp. itd.

oban19.jpg

ts3.progaming.pl

Opublikowano

jak dany serwer ma /register to nie wbijesz na adma chyba ze haslo odgadniesz ;D a tak to musisz mieć MinecraftSP żeby na czyjeś konto wbić

Opublikowano

no to Tall mówię ci że jesteś w błędzie... ponieważ jak już mówiłem da się wbić jak serwer ma /register.... po pierwsze działa to tylko na serwerach pirackich po 2 działa to chyba tylko jak dany serwer ma jakiś konkretnie plugin nie wiem jaki ale chyba tak to było albo zależnie moze czy xAutch czy AutchMe.... nie wiem... ale wiem że się da wbić i poproszę o jakieś info....

oban19.jpg

ts3.progaming.pl

Opublikowano

mówie ci na 100% nie da się wejść jak piracki czy też nie serwer ma plugin z register może istnieją jakieś haki ale o nich nie mam pojęcia :D

Opublikowano

Nie jest możliwe dostanie się na serwer, który ma xAuthMe. Chyba, że wbijesz sie do mysql i usuniesz ten plugin to narobisz bałaganu, w inny sposób jest to niemożliwe.

1323684629-U465698.png

Opublikowano

no to może na AutchMe da się wbić.... bo wiem że się kurwa da bo mi dzisiaj koleś demonstrował to... -.- i pytałem się swojego kolegi co to sie trochu zna na tym to mówił ze da sie... -.- tylko teraz pytanie jak?

oban19.jpg

ts3.progaming.pl

Opublikowano

Ja to zawsze tak robiłem:

-siema wymienimy się passami?

-ok na trzy

-raz dwa trzy!

-(password)

-hahahhahahaha ale n00b

wylogowuję się i gram na jego koncie

Opublikowano

@Up, dojebałeś na maxa : x

@Topic

Jak serwer ma plugin xAuth, a administrator ustawiony GameMode na 1, to gdy wbijesz na jego nicku będziesz mógł wyrzucać itemki.

Jednak dobre i szanujące się serwery mają plugin AuthMe, oraz odpowiednie zabezpieczenia.

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

server by musiał pozwolić na modifykowanie/czytanie rzeczy z servera lecz na takie rzeczy nie pozwala bo np. jak każdy by mógł odczytać plik itemów to nie było by RolePlay tylko NoobPlay

więc raczej server by trzeba edytować

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

• 1 rok później...
Opublikowano

hmm... wiem że PLC ma jakiś programik który na to pozwala chodzi o to że otóż program wbija pod kontem administratora nie wiem jak się loguje i wpisuje dane komendy np. op (nick)

Zabezpieczenie:

tak wykonać uprawnienia by komendy typu op były dostępne tylko z poziomu konsoli

Opublikowano

Niegdyś istniał popularny zresztą na tym forum bug, polegający na tym, że przed nickiem administratora dodawano jakiś znak, jak -, ., /. Zamiast K4P1K dawało się nick /K4P1K i mało się OP'a i wszystkie komendy.

Na szczęście teraz już tego nie ma.

I teraz trochę moralności.

Rozumiem, że chcecie się pobawić, ale jakim idiotą, delikatnie mówiąc, trzeba być aby niszczyć czyiś serwer i mieć z tego jeszcze ubaw? Serio, to nie jest niszczenie komuś babki z piasku, bo ktoś za to płaci, ktoś może na tym nawet zarabia sprzedając VIP'y, a jakiś dzieciak NEO wbije i dla fun'u rozwali mu całe miesiące ciężkiej pracy jego budowniczych. Zabawne?

Z resztą wiecie jak nazywa się takich ludzi jak autor tematu? Lamerzy. Są to pseudo-koksy lansujące się na czyichś programach hakerskich.

Z resztą dobrze by nawet było, gdybyś wbił komuś tak na serwka. Pamiętając, że AuthMe zaisuje IP łatwo by cię znaleźli i stosownie ukarali za włamanie na prywatny serwer. Zabawa kosztuje wówczas może ze 2 latka w pudełku, lub w twoim przypadku w poprawczaku.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

@up Poprawię Cię - nie strasz go tak xD Aby pójść do poprawczaka nie wystarczy złamać prawa, ale mieć też opinie że jesteś zdemoralizowany itd. Czyli jak dziecko co ma 6 z zachowania itd włamie się na serwer to tylko rodzice mają przeje banane.

@Topic Jak masz sposób włamania się do xAuth to najprawdopodobniej masz szansę zostać 1 z najlepszych grieferów mc. Nie ma na to sposobu. To jest zbyt profesjonalny i ważny plugin, aby mógł se "pozwolić" :p

708121422388637873334.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Podobno brutus ae2 da się tak skonfigurować że będzie łamał hasła do auth me.

Nie jestem pewny, ale chyba jeżeli hasło jest zbyt długie czy skomplikowane, to może to trwać latami (przy brutusie itp.).

Opublikowano

@Up

Masz rację, będzie to trwało długo, ale nie przesadzajmy. Może to potrwać nawet kilka dni lub ewentualnie tygodni.

Przed brutusem można się częściowo zabezpieczyć w prosty sposób: ograniczyć ilość nieudanych logowań, co utrudni trochę działanie.

xAuth posiadał pewne błędy (nie wiem jak jest teraz), natomiast AuthMe jest aktualizowany na bieżąco i nawet jeśli jakieś się znajdą to szybko są naprawiane.

Nie mniej zabezpieczenia trzeba testować we własnym zakresie.

Nieraz spotkałem się z tzw. wyciekiem haseł z bazy. NAJGŁUPSZĄ rzeczą jaką można zrobić jest wystawienie bazy do internetu (jeżeli jest to MySQL lub PgSQL). Tych rzeczy trzeba bardzo pilnować i ustalać bardzo restrykcyjne zasady dostępu np. tylko localhost

Mam nadzieję, że komuś przy okazji pomogę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...